Eurosport se stává novým domovem olympijských her v Evropě
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 01.01.2017
První leden 2017 je začátkem významné cesty stanice Eurosport, která se dnes oficiálně stává novým domovem olympijských her v Evropě. Logo olympijských her na stanici Eurosport představuje novou éru přední evropské sportovní destinace a největší sportovní události světa.


Logo spojuje dvě věhlasné identity, Eurosport a olympijské kruhy, se stupněm vítězů, který symbolizuje sportovní výjimečnost a vysněný cíl všech sportovců na světě.

K odhalení loga došlo na Eurosport Playeru, Eurosport.com a sociálních platformách Eurosportu před začátkem legendárního Turné čtyř můstků na Světovém poháru ve skoku na lyžích, který se konal dnes v Německu. Tato sportovní akce je součástí stovek hodin živého vysílání světových šampionátů a pohárů v zimních sportech, které bude sledovat každý krok těchto sportovců na jejich cestě na Olympijské hry v Pchjongčchangu v roce 2018.

V rámci oznámení odvysílal Eurosport svůj nový olympijský film: Milion cest, jeden cíl. Film dokumentuje cestu dvou sportovců od jejich dětství až po účast na olympijských hrách – od obětování a překonávání překážek až po úspěch a získání titulu olympijského vítěze.

Stanice Eurosport, domov olympijských her, poskytne nejlepší sportovní zážitek na obrazovkách milionům lidí po celé Evropě. Na olympijských hrách rozhoduje každá vteřina a Eurosport se postará o to, aby sportovním příznivcům neunikl ani jediný moment.

JB Perrette, prezident a výkonný ředitel Discovery Networks International, řekl: „Už přes třicet let se společnost Discovery snaží inspirovat lidi po celém světě. Je fantastické stát se domovem olympijských her v Evropě a partnerem jedné z největších světových značek. Klademe si za cíl zdokonalit zážitek z olympijských her a dosáhnout k více divákům a přes více obrazovek než kdykoli předtím.“

Peter Hutton, výkonný ředitel Eurosportu, řekl: „Eurosport je hrdý na to, že tradičně vysílá zimní i letní olympijské sporty po celý rok. Jsme nesmírně šťastní, že nyní můžeme tuto cestu završit coby domov olympijských her.“

„V přípravách na naše první Olympijské hry 2018 postupujeme mílovými kroky – kromě již započatého plánování jsme nedávno přijali Bernieho Rosse jako vedoucího produkce,“ dodal.

Společnost Discovery Communications a Eurosport vlastní exkluzivní multimediální práva na Olympijské hry 2018–2024 pro 50 zemí* v Evropě, oznámila Discovery a Mezinárodní olympijský výbor v červnu 2015.

*S výjimkou Francie v letech 2018–2020. Eurosport bude oficiální vysílatel ve Velké Británii v roce 2018 a 2020. S výjimkou Ruska.


O Eurosportu

Eurosport je evropská sportovní destinace číslo 1, která spojuje fanoušky a sportovce při největších sportovních akcích na světě. Coby nový domov olympijských her v Evropě, stanice Eurosport poskytne nejlepší sportovní zážitek většímu množství lidí a na více obrazovkách než kdykoli předtím. Svým celoročním vysíláním přiblíží fanoušky jejich národním hrdinům. Jako již dobře zavedený domov cyklistiky, tenisového grandslamového turnaje a zimních sportů kanály Eurosportu - Eurosport 1, Eurosport 2 a Eurosportnews – dosahuje až k 236 milionům kumulativních uživatelů z 94 zemí v Evropě, Asii a Tichomoří, Africe a Středním východě. Eurosport.com je evropská jednička mezi sportovními portály s průměrnou návštěvností 14,5 milionů jednotlivých uživatelů měsíčně. Eurosport Player je komplexní digitální vstupenka na největší akce. Je k dispozici kdykoli a na kterémkoli zařízení v 52 zemích. Eurosport Events se zaměřuje na management a propagaci mezinárodních sportovních akcí. Více informací naleznete na corporate.eurosport.com


O Discovery Communications

Discovery Communications (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) je celosvětový lídr v oblasti zábavy, který dosahuje až k 3 miliardám diváků z více než 220 zemí. Discovery uspokojuje touhu po poznání, baví a inspiruje diváky svým vysoce kvalitním obsahem především na stanicích Discovery Channel, TLC, Investigation Discovery, Animal Planet, Science a Turbo/Velocity, ale také na OWN: Oprah Winfrey Network a na portfoliu Discovery Digital Networks, kam patří také Seeker a SourceFed. Discovery vlastní Eurosport, přední destinaci sportovních fanoušků v Evropě, Asii a Tichomoří. Discovery je také předním poskytovatelem vzdělávacích produktů a služeb pro školy, včetně oceněných digitálních učebnic K-12, v rámci Discovery Education. Více informací naleznete na www.discoverycommunications.com.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ, 1. 1. 2017

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24134/eurosport-se-stava-novym-domovem-olympijskych-her-v-evrope/