Snooker – Masters na Eurosportu
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 04.01.2017
Snookerová sezóna je lehce za polovinou a po strhujícím prosinci, kdy Mark Selby doslova opanoval UK Championship a Marco Fu v Glasgow ve svém nejlepším zápase kariéry vyhrál Scottish Open, nás čeká prestižní Masters. Druhý nejstarší stále pořádaný turnaj (po mistrovství světa) se v roce 2017 odehraje už po třiačtyřicáté. Začíná se již 15. ledna na stanicích Eurosport.


Těžko hledat před turnajem favorita – Masters je pozvánkovým turnajem, kam jsou zváni jen ti nejlepší. Obhájce trofeje Ronnie O'Sullivan, který loni ve finále zničil Barryho Hawkinse poměrem 10–1 a světová jednička Selby měli účast jistou, zbytek se nasadil podle aktuálního světového žebříčku. "Hvězdy zeleného plátna" se navzájem velmi dobře znají, a tak bude záležet hlavně na momentální formě, jak kdo v londýnském Alexandra Palace zazáří. A tipovat formu po takřka měsíční pauze po skotském dílu Home Nations Series nelze...

Co však fanoušci čekat mohou, to jsou strhující klání, která nabídne první kolo: O'Sullivan vs. Liang, Robertson vs. Carter, Trump vs. Fu, Higgins vs. Allen, Bingham vs. Perry, Ding vs. Wilson, Murphy vs. Hawkins, Selby vs. Williams. Veteráni Higgins, Williams a O'Sullivan zdaleka neřekli poslední slovo, proti bude ale silná konkurence, svůj debut si na turnaji odbyde 24letý Kyren Wilson. Podcenit nelze vůbec nikoho, neboť všichni hráči už v minulosti minimálně jednou trofej za velký turnaj pozvedli na hlavu, v pavouku není nikdo, kdo by se jen "vyvezl" do Top16 po semifinálových účastech.

Nedílná součást snookerové Triple Crown startuje 15. ledna, už od prvního kola se hraje na 6 vítězných framů, pouze ve finále na dnes už tradičních 10 (tradice byla založena před dvaceti lety v roce 1996). V Londýně se bude rozdávat celkem 600 000 liber, přičemž na vítěze čeká krásná třetina z této sumy. Turnaj je důležitý také tím, že po něm budou další souboje následovat v relativně rychlém sledu až do MS, takže je třeba začátkem kalendářního roku chytit co nejlepší formu. Komu se to povede, to se dozvíme 22. ledna, kdy se ve dvou session rozhodne o vítězi.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24147/snooker-masters-na-eurosportu/