Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 00:42:19   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Ve 4. čtvrtletí Atmedia přilákala v prime-time o téměř 20 % diváků více

  Autor: Atmedia , e-mail: info@atmedia.cz Přidané: 05.01.2017


Zejména poslední čtvrtletí roku 2016 se mediálnímu zastupitelství Atmedia vydařilo - celodenní podíl na publiku dosáhnul 3,5 % a v hlavním vysílacím čase přibyla téměř pětina diváků ve věku 15–54 let. Díky nové obchodní měně VOSDAL získala společnost Atmedia 1,2 % GRPs navíc, odloženou sledovanost využívají zejména diváci filmových stanic. Novinkou pro letošní rok je možnost inzerovat kampaně využitím platformy HbbTV.


V cílové skupině 15+ dosáhlo zastupitelství Atmedia v roce 2016 průměrného podílu na sledovanosti 3,1 %, mezi diváky 15–54 pak 2,4 %. Na úspěších se podílelo hned několik skupin tematických stanic – meziročně o 36 % vyšší sledovanost zaznamenaly dokumentární televize, podobný úspěch měly filmové stanice. Sportovní stanice pak přilákaly o 15 % více diváků než před rokem. Růst zmíněných televizí podpořil příchod filmového programu JOJ Cinema a rodinné televize JOJ Family.

Tematické stanice Atmedia nejvíce rostly v posledním čtvrtletí, přičemž v cílové skupině 15+ dosáhly share 3,5 %. Mimořádně úspěšné byly také mezi diváky ve věku 15–54, podíl na publiku byl 2,9 %, což značí meziroční nárůst 14 %. Zájem diváků se zvyšoval napříč celým dnem, výrazný nárůst sledovanosti si pak televize skupiny Atmedia připsaly v hlavním vysílacím čase (19–23 hodin). V posledním čtvrtletí roku 2016 se rating zvýšil meziročně o 17 %.

Významnou změnou se stalo zavedení nové obchodní měny VOSDAL, zatímco trhu vynesla 0,8 % GRPs navíc, společnosti Atmedia přinesla o 1,2 % GRPs navíc. Možnost odloženého sledování využívají především diváci filmových stanic, což Atmedia vyneslo o 5,0 % GRPs více.

V roce 2017 se součástí obchodní nabídky mediálního zastupitelství Atmedia stává možnost využít reklamního prostoru v rámci HbbTV kampaně. Moderní reklamní platforma umožňuje reklamním zadavatelům lépe seznámit s produktem atraktivní publikum tematických stanic. První testy se objevily už na jaře loňského roku, do úspěšného startu nového projektu se zapojilo sedm stanic z portfolia Atmedia.

„S podzimem jsem velice spokojená, rovněž mě těší rostoucí sledovanost našich stanic a věřím, že v tomto směru budeme pokračovat,“ shrnuje rok 2016 Michaela Vasilová, Managing Director společnosti Atmedia, a dodává: „Obchodně úspěšný rok a narůstající poptávka po tematických stanicích je důkazem kvalitní obchodní nabídky a individuálního přístupu k zadavatelům.“

Společnost Atmedia Czech je obchodní zastupitelství tematických TV stanic ve střední a východní Evropě. Atmedia působí na českém trhu od roku 2008, kdy začala s klasickým spotovým prodejem reklamního prostoru. V roce 2009 část stanic z portfolia vstoupila do peoplemetrového měření, a přidala se tak k prodeji v „jednotné měně“ – GRP. Počátkem roku 2010 uvedla Atmedia na trh tehdy jedinečný způsob prodeje reklamního prostoru na tematických stanicích. Jednalo se o prodej prostřednictvím prodejních balíčků. Obchodně aktuálně zastupuje 23 tematických televizních stanic na českém a slovenském trhu, mmj. z významných mezinárodních skupin jako AMC, Disney, FOX nebo slovenské JOJ Group.


Tomáš Surák, Marketing Manager, Atmedia


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
06.01.2017 • Kohák v Přístavu: Uvidíme ho konečně v plavkách?
06.01.2017 • Televizní polepšovna pro domácí mazlíčky i chovatele - pořad Kočka není pes míří na obrazovku
05.01.2017 • Ebenové dnes na ČT art zahrají v brněnském podzemí
05.01.2017 • Rok 2016 byl pro Českou televizi divácky nejúspěšnějším za posledních osm let
04.01.2017 • Spi sladce. Jaké jsou sny a touhy lidí bez domova?
04.01.2017 • Svět pod hlavou s Trpaslíkem odstartovaly s víc než milionem diváků

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist