TV Prima zůstane na přístupových kartách TRADE and TECHNOLOGY, o Public TV není rozhodnuto
Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 12.06.2007
Ve včerejší diskusi na webu satCentrum se poprvé objevily příspěvky čtenářů, které hovořily o tom, že prý česká komerční televize Prima skončí na přístupových kartách distributora karet TRADE and TECHNOLOGY. Dnes v poledne dohady nabíraly na intenzitě a do redakce jsme dostali řadu dotazů s prosbou o jejich předání této ostravské společnosti. Abonenti karet tohoto operátora se bojí o osud svých karet.


O zodpovězení vašich i našich dalších dotazů např. k Public TV jsme dnes požádali nového výkonného ředitele společnosti TRADE and TECHNOLOGY, ing. Jaromíra Glisníka, který před nedávnem ve funkci nahradil ing. Ivo Višinku.


Redakce satCentrum (SC): Je pravda, že TV Prima Vám (společnosti TRADE and TECHNOLOGY) vypověděla smlouvu o zabezpečení kódování pro kabelové operátory a síť místních vysílačů a převaděčů?

Jaromír Glisník (T&T): Ano, je pravda, že Prima TV vypověděla JEDNU obchodní smlouvu, kterou měla s T&T uzavřenu. Předmět a obsah této smlouvy jsou ale obchodním tajemstvím.


SC: Neovlivní tato výpověď nabídku programů na Vašich přístupových kartách pro individuální satelitní diváky?

T&T: Výpověď smlouvy, o které je řeč, nemá žádný vliv na skutečnost, že TV Prima JE a BUDE aktivní, jak na stávajících, tak na nově prodávaných kartách T&T. Abychom zamezili šíření dalších fám, požádali jsme o písemné stanovisko k této záležitosti TV Prima. Toto stanovisko jsme získali spolu s ujištěním, že se nic nemění na zájmu TV Prima o přítomnost v balíku TV programů aktivovaných prostřednictvím karty TRADE and TECHNOLOGY.


SC: Diváci si ale stále více stěžují na výpadky ve vysílání, které zvláště v květnu byly časté a které snad souvisí s úpravami kryptovacího systému, se kterými mají problémy některé kabelovky a místní převaděče.

T&T: K výpadků, o kterých píšete, dochází, dle našeho zjištění, u některých přijímačů Philips model 3951/11/31 a 3951/13/31. Tento typ přijímačů je cca 8 let starý a firma Philips k němu již delší dobu oficiálně neposkytuje SW podporu. Jedná se o přijímače, které naše firma nedodávala. Nevíme o žádných komplikacích, které by byly způsobeny našimi kartami. Bylo ověřeno, že karty vyjmuté z problémových přijímačů v jiných přijímačích bez problémů fungují. Přesto ve spolupráci s některými kabelovými operátory testujeme způsoby, jak těmto výpadkům zamezit. Doporučujeme však raději tyto přijímače nahradit novějšími modely.


SC: O kabelové společnosti nemáme starost. Pomůžete ale řešit tuto situaci u malých místních převaděčů a vykrývačů, které obce a města samy instalovaly ve snaze šířit signál Primy i do oblastí, které nepokrývá síť základních televizních vysílačů?

T&T: Ano, TV Prima nás požádala o vypracování nabídky na komplexní zajištění dodávky profesionálních přijímačů, včetně karet a modulů a instalace na vysílače Primy. V těchto a dalších oblastech spolupracujeme s panem Patrikem Slavíkem, technickým ředitelem Primy.


SC: Dalším častým dotazem čtenářů satCentrum je kódování filmů na nové české stanici Public TV. Zatímco na kartách diGITALlink druhého distributora karet pro CS Link běží tato stanice v tzvn. "global free“ režimu (je dostupná pro abonenty zatím zdarma), na kartách TRADE and TECHNOLOGY je tento jeden večerní film denně v 22:00 hod. a jeho repríza druhý den v 18:00 hod. zakódován.

T&T: V otázce Public TV jednáme o zařazení tohoto programu na naše karty. Jelikož se zatím jedná o zkušební vysílání a doposud jsme neobdrželi od zástupců Public TV, jimiž je Media Vision, oboustranně výhodnou cenovou nabídku, která by byla výhodná i pro naše diváky, nebyla jednání zatím uzavřena.


Tolik dnešní odpovědi na aktuální téma kódování, Primy a Public TV na kartách TRADE and TECHNOLOGY. Pokud budete mít další dotazy, můžete se ptát v diskusi pod článkem, určitě je předáme do Ostravy k zodpovězení.


redakce satCentrum, 12.6.2007

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2424/tv-prima-zustane-na-pristupovych-kartach-trade-and-technology-o-public-tv-neni-rozhodnuto/