Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 15.05.2024 - 01:30:14   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Sexy a "Prima" detektivové, koho si vyberete vy?

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 28.01.2017


Šest borců, čtyři seriály, dvě dvojice. Detektivní krimiseriály televize Prima jsou nabité sexy kriminalisty. A sedmý detektiv už brzo přibyde! Nejnovějším seriálem Primy bude totiž Kapitán Exner v hlavní roli s Michalem Dlouhým. Jeho pronikavé modré oči dostanou divačky do kolen!


kpt. JUDr. Michal Exner – hraje Michal Dlouhý – Kapitán Exner

Kapitán Michal Exner nepatří mezi představitele drsné kriminalistické školy. Jeho síla je ve schopnosti precizně shromáždit důkazy, pochopit způsob myšlení pachatele a díky přesně cíleným výslechům ho také usvědčit. V tom mu v dokonalé asistují poručíci Beránek a Vlček. I volný čas tráví Exner svérázně, nejčastěji poslechem hudby nebo ve společnosti nějaké krásné ženy. Nejčastěji MUDr. Gabriely Steinové, nejčastěji, ale ne vždy. Kapitán Exner je navíc esencí dobrého vkusu, což není synonymem drahého, rozhodně ale nepřekvapí, že i proto si ho ženy téměř bez výjimky všimnou.


Petr Kraj – hraje Lukáš Vaculík – Temný Kraj

Momentálně na obrazovkách Primy exceluje Lukáš Vaculík jako Petr Kraj, první díl vidělo přes 1,5 milionů diváků. V roli elitního kriminalisty je specialista na sériové vraždy.

S profesním přehledem, životním nadhledem a zdravou mírou cynismu, smyslem pro černý humor a sebeironii. Obětoval celý svůj dosavadní život výhradně práci na pražském oddělení vražd, a na soukromí a odpočinek neměl nikdy čas. Zdravotní stav ho dožene k zastavení, bilancování a přivede ho na venkov. Tam postupně přichází na chuť obyčejnému vesnickému životu a znovuobjevuje rozmanitost a malebnost krásného českého venkova, jeho tradice, folklor, ale i temná tajemství. Čas tam plyne pomaleji, a to přesně ve své situaci potřebuje. Neumí lenošit a nic nedělat, baví ho objevovat nové věci a nacházet řešení, a tak se zapojuje do vyšetřování několika místních případů. I přes svou samotářskou a uzavřenou povahu si na venkově získává nové přátele a kolegy.


Seriál Mordparta byl pro Jiřího Bartošku první televizní rolí po vážné nemoci a vůbec premiéra Vojty Kotka na Primě. Tihle dva detektivové představují totální protiklady. Zatímco Kotek je „zlý“ policista, který se s dodržováním zákonů při vyšetřování moc nemaže, Bartoška je poctivý policista, který ctí zákony.

Kája, frajer – hraje Vojta Kotek – Mordparta

Kája je “zlý policajt”, který to ale nehraje, on je prostě takový, nedělá totiž rozdíly mezi tím, na koho zatlačí, a komu šlápne na kuří oko, nemá respekt před nikým, účel světí prostředky, dobrovolné přiznání má pro něj stejnou hodnotu jako to vynucené. Se stejnou energií se pustí do neduživého dealera marihuany, jako do dvoumetrového vyhazovače. Kája prostě nemá respekt před nikým. Pro své chlapáctví a nekonformní postoj k čemukoliv je často na nože se svým okolím a je mu to srdečně jedno. Kája je singl, bydlí na hausboatu. Jeho soukromý život je v neustálém dynamickém chaosu, má neurčitý počet známostí, které vzájemně kolidují, žárlí, dělají scény, přicházejí a odcházejí. To, že mu je u ženského pokolení vždy odpuštěno, způsobuje fakt, že Kája je k ženám skutečný gentleman.

Jan alias Colombo – hraje Jiří Bartoška – Mordparta

Jan je poctivý policajt, který ctí zákony. Nikdy nevzal úplatek, nikdy se nenechal nikým ovlivnit při vyšetřování a z duše nenávidí odfláknutou práci. Všichni si ho váží, protože on byl tím, kdo jim pomáhal při nástupu na oddělení. Jako policajt je stará škola, věří hlavně své intuici, vyšetřování neuspěchává, protože ví, že ta správná stopa vždy vyjde najevo, jen se jí musí nechat čas dozrát. Jeho úspěšnost ve vyřešení případů je zarážející. Je velmi dobrý v komunikaci a tak je nasazovaný na případy, kde se vyžaduje obzvláště delikátní přístup. O jeho soukromí kolegové mnoho nevědí, ale Jan cítí, že absolutně nerozumí světu, který začíná v jeho bytě všechno ovládat a v tomto ženském světě tahá za kratší konec. Má s dcerou konflikt, protože i tady sází na svou intuici.


Zatímco v Přešlapech, Obchoďáku a Letišti byl David Matásek uhlazený kravaťák s knírkem, v Poldovi všechny překvapil jako drsný samorost. Kravatu ale tentokrát nosil jeho parťák Igor Orozovič, pro kterého to byla první seriálové role na Primě. Snad jediná shoda mezi nimi je barva jejich očí – modrá.

Poručík Michal Bříza – hraje David Matásek – Polda

Osud tomu chtěl, že přichází do našeho světa z minulosti. Před dvaceti lety při výkonu služby utrpěl zranění, kvůli kterému byl celou dobu v kómatu, probral se nedávno a nedokáže si svůj život představit jinak, než že bude dál sloužit u policie. Je to spravedlivý drsňák ze starých časů, který pro dopadení pachatele volí nestandardní řešení. Bohužel se ocitl ve světě, který se za dvacet let změnil. Michal je v tom nejlepším slova smyslu poldou z minulého století, posledním svého druhu. Má chlapácké charisma, trochu macho. Protože dvacet let života jakoby „škrtnul“, uchoval si dál určitou „klukovskou“ jiskru. Drsňácké vtípky a hlášky znějí z jeho úst přesvědčivě a nenuceně. Je sebevědomý, sebestředný, ale svou přímočarostí vlastně sympatický.

Poručík Andrej Křížek – hraje Igor Orozovič – Polda

Michalův parťák, čerstvý absolvent policejní akademie. Je produktem moderní doby, vždy předpisový, za všech okolností korektní, znalec nových technologii. Svého staršího kolegu naviguje nástrahami jednadvacátého století. Na rozdíl od Michala je uhlazený a vždy „in“, oblečený podle nejnovějších trendů. I on je ale schopný jak humoru, tak fyzické akce. Rozdílnost povah a přístupů k vyšetřování z nich dělá nesourodou dvojici vyšetřovatelů. Přes všechny rozdíly však k sobě navzájem chovají respekt a jeden doplňuje druhého.


Skupinu detektivů uzavírá nejmladší ze seriálových detektivů, sexy rebel z V. I. P. vražd Patrik Děrgel. Možná má ale velkou kariéru před sebou, protože stejně jako nejstarší ze všech detektivů Jiří Bartoška z Morparty má hnědé oči.

kpt. Tomáš Beran – hraje Patrik Děrgel – V. I. P. vraždy

Mladý a sebevědomý vrchní komisař z oddělení vražd, trochu drzý rebel, mladicky urputný a prchlivý, odvážný, ale bez pudu sebezáchovy. Vyniká ve střelbě a v boxu, je přirozeně chytrý, se smyslem pro spravedlnost a morálku, přímý, pracovitý a přemýšlivý, ale také tvrdohlavý, zbrklý a netrpělivý. Beran je obyčejný kluk z paneláku, který vyrůstal bez otce, všechno si musel vydřít svou pílí a houževnatostí, je sportovně založený a zdravě soutěživý. Nedostudoval práva a raději se dal k policii, začínal na protidrogovém oddělení, pak dostal výjimečnou šanci na vraždách. Svou práci má velmi rád a baví ho, takže mu vůbec nevadí, že téměř pravidelně od kolegů vyfasuje případ, který nikdo z nich nechce. Po rozchodu s přítelkyní si shání bydlení a z nouze bydlí u své přespříliš starostlivé a rázné matky.


Josef Ducký, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.01.2017 • Show Jana Krause – 1. 2. 2017
28.01.2017 • RTVS dnes odštartuje veľkolepú šou Zem spieva
27.01.2017 • Premiérové díly Chart Show od 18. února na Nově! Vystoupí i Karel Gott!
26.01.2017 • Stanici JOJ Family v Českej republike rastie sledovanosť
26.01.2017 • Trochu inak s Adelou Banášovou čoskoro v RTVS
26.01.2017 • Petr Lexa z Přístavu v ohrožení!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist