Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 10:30:58   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Láska čeká v kině - Festival otrlého diváka odhaluje program 13. ročníku

  Autor: Aerofilms , e-mail: info@aerofilms.cz Přidané: 18.02.2017


Vyšívání pro otrlé, dělnická třída proti mimozemšťanům, sexuální androidi, amatérské operace mozku, holokaust, Tromeo a Julie a penisové monstrum. To všechno čeká na příznivce okrajových žánrů na třináctém ročníku Festivalu otrlého diváka. Přehlídka odstartuje v pražském kině Aero v úterý 28. února a potrvá až do 5. března. Diváci na ní uvidí celkem sedmnáct celovečerních a pět krátkých filmů.


To nejlepší z festivalu pak v ozvěnách dorazí také do brněnského Univerzitního kina Scala (10. března) a královehradeckého Bia Central (17. března).

„Letošní ročník vnímáme jako příležitost k seznámení pro osamělé duše a zlomená srdce, ale také jako možnost utužení již existujících vztahů,“ osvětluje dramaturg Antonín Tesař. „Kino se díky tematické výzdobě promění v bezpečný přístav pro všechny zamilované i pro ty, kteří svou vysněnou lásku teprve hledají. Diváci se dočkají něžných a vřelých objetí, nápoje lásky na baru nebo otrlého šmajchlkabinetu přímo v prostorách kina,“ doplňuje dramaturg Petr Šaroch.

„Různým podobám lásky, mnohdy i těm nejkrajnějším, jsou zasvěceny filmy May, Dovolenkáři nebo Sexworld. Celý festival vyvrcholí speciální projekcí pro zamilované. V té dojde k láskyplnému splynutí vzletné poezie Williama Shakespeara s přízemní poetikou společnosti Troma ve filmu Tromeo a Julie. Roztoužený divácký zážitek umocníme následným zaláskovaným rautem,“ shrnuje program dramaturg Petr Šaroch.

Snímkem, který kino Aero promění ve smetiště, je Špína z ulice. „Exploatační kabaret hnusu, černého humoru a sociálního pekla vypráví mimo jiné o tom, jak se více než šedesát let staré laciné víno dostane mezi bezdomovce a nadělá v jejich žaludcích pěknou paseku, respektive nadělá paseku z nich. Abyste plně zapadli do nálady Špíny z ulice, doporučujeme se několik dní před projekcí nemýt, neměnit si oblečení a v den promítání si vzít tzv. sick day,“ shrnuje Antonín Tesař.

„Mezi nejzásadnější snímky letošního ročníku patří bezpochyby Jsou mezi námi režiséra Johna Carpentera pojednávající o tom, že bohatí a mocní tohoto světa jsou skutečnosti mimozemšťané, kteří nic netušící většinu ovládají pomocí hypnotických signálů a udržují nás ve stavu konformity díky všudypřítomným nápisům typu POSLOUCHEJ, NAKUPUJ nebo SPI,“ zve Jiří Flígl.

I letos festival nabídne formát Aero naslepo pro otrlé, při němž diváci do poslední chvíle netuší co uvidí, nebo snímky s českým simultánním překladem. Ty již tradičně patří k jedněm z nejvyhledávanějších položek v programu, přičemž sahají od jednohlasých variací na klasické rychlodabingy přes tzv. genderově vyvážené dvouhlasé výstupy po mnohohlasý živý dabing na pódiu.

„Když plátna českých kin ozářila Renčova Lída Baarová, nebylo snadné si představit, že by ji nějaký jiný počin mohl konkurovat v tvůrčí nesoudnosti a nezřízeném šílenství. O to větším zjevením je Exodus do Šanghaje, který lze nejlépe shrnout jako Schindlerův seznam natočený Derekem Zoolanderem,“ komentuje jeden z živě dabovaných titulů Jiří Flígl.

Kompletním program Festivalu otrlého diváka včetně trailerů najdete na www.otrlydivak.cz.

Teaser na festivalovou znělku: https://www.youtube.com/watch?v=FfOPKtxr3rg.

Hlavním partnerem letošního ročníku Festivalu otrlého diváka je The Chamber. Festival podpořili hlavní město Praha, Praha 3, Europa Cinemas a Hell.cz. Mediálními partnery jsou Rádio Wave, Totalfilm.cz, A2 kulturní čtrnáctideník a 25fps.cz.


Jakub Fürst, Aerofilms


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.02.2017 • HÝBSA Slovensko: Zdravý životný štýl a radosť z pohybu
16.02.2017 • Towercom znížil cenu plateného balíčka: Za viac programov zaplatia ľudia o polovicu menej
16.02.2017 • Nominácie na Radio_Head Awards 2016 sú známe
14.02.2017 • RTVS sa zapojila do najrozsiahlejšieho koprodukčného projektu vo svojej histórii, prerozpráva príbeh Márie Terézie
12.02.2017 • Od šikany k romanci - Film Europe a Mezipatra uvedou na Valentýna francouzské drama V sedmnácti
11.02.2017 • RTVS obhájila titul Najzamestnávateľ

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist