Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 18.04.2024 - 23:37:47   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Show Jana Krause – 22. 2. 2017

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 20.02.2017



Herečka Emília Vašáryová, zpěvák Vladimír 518 a kočičí psycholožka Klára Vodičková se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 22. února ve 21.35 hod. na Primě.


Emília Vašáryová – slovenská herečka, která exceluje na divadelních prknech i na plátnech kin. Je držitelkou dvou Českých lvů a dalších prestižních ocenění. V roce 1963 zazářila ve filmu Až přijde kocour, nezapomenutelná byla její role v Hřebejkových Pelíšcích a diváci ji obdivovali i v loňském filmu Eva Nová. V březnu ji pak diváci uvidí v novém filmu Masaryk v roli osobní asistentky velvyslance. Emília Vášáryová má za sebou přes sto filmových rolí v kině i televizi a desítky divadelních postav. Měla nějaké herecké vzory? „Učila jsem se od těch, kteří byli dobří. Dívala jsem se, jak se dělá komedie, drama. Je těžké naučit se na divadle existovat. Zbožňuju italské filmy, Felliniho, De Sicu. Když jsem byla mladá, byly pro mě vzorem třeba Audrey Hepburn, Sophia Lauren, Claudia Cardinale,“ vypráví. Poslední zmiňovanou herečku prý dokonce i jednou potkala: „Když jsem byla ve svých jedenadvaceti na festivalu v Cannes s filmem Až přijde kocour, byl to pro mě úžasný zážitek. Claudia Cardinale se tam procházela s gepardem, podle stejnojmenného filmu, který tam prezentovala. Úžasné, říkala jsem si, takhle bych to taky chtěla dělat!“ dodává se smíchem.


Vladimír 518 – jeden z nejdéle působících raperů české scény, člen skupiny PSH. Je znám i jako výrazná osobnost graffiti scény, ilustrátor, comicsový výtvarník a autor scénografií. V lednu 2009 získal několik cen časopisu Filter, na největším českém hudebním webu musicserver.cz bylo jeho album vyhlášeno nadžánrovým albem roku. Jeho tažení hudebními cenami za rok 2008 bylo dovršeno získáním Anděla v kategorii Hip Hop and R’N’B. Pozoruhodný je jeho knižní projekt Kmeny, který mapuje život městských i jiných subkultur. Poslední publikace, Kmeny 90, vyšla nedávno a Vladimír 518 se v ní s kolegy zaměřil na období devadesátých let. A jak trilogie vznikala? „První díl vznikl z chuti jej udělat. Kmeny 0 byly splněním nápadu, protože jsme litovali toho, že něco takového neexistuje. Logicky jsme pak navázali Kmeny 90, které začaly provokovat tím, že vznikla díra mezi dvěma předchozíma knihama,“ vysvětluje Vladimír 518. 90. léta v něm osobně evokují pozitivní vzpomínky: „To období je krásné, dobře se na něj vzpomíná. Bylo hodně svobodné, otevřené a bláznivé,“ říká Vladimír 518. V knize Kmeny 90 se čtenáři mohou těšit na texty o graffiti, pankáčích, rapu, ale i mnohém dalším. „Na rozdíl od 90. let teď prožíváme období, kdy se společnost stabilizuje a skoro až normalizuje jako v sedmdesátých letech,“ řekl raper na křtu knihy. Zatím není jasné, jestli publikace dostane i audiovizuální podobu jako v případě první knihy. Televizní seriál měl premiéru v roce 2014.


Klára Vodičková – kočičí psycholožka, trenérka zvířat v Zoo a vizážistka. „Za svůj život jsem se v práci setkala s mnoha úžasnými druhy zvířat. Navzdory tomu jsou však mým zaměřením právě kočky, které mi přes svou úžasnou povahu a inteligenci stále připadají nepochopené, s nálepkou netrénovatelné. Já si však myslím, že kočky mají veliký potenciál a že žádná kočka není ze své podstaty zlá. Jen neví, jak nám přesně dát najevo, že jí něco na nás nebo v našem okolí vadí,“ vysvětluje. Za problematické chování koček prý mohou obvykle chovatelé: „Ačkoli kočky žijí v lidských domácnostech po tisíciletí, stále jim málokdo rozumí. Lidi si často kočky zaměňují za psy, a to je špatně. Člověk pak má nějaká očekávání a kočka je z toho nešťastná. Když je nešťastná, začne dělat divné věci. Čurat do postele, kousat, škrábat gauč, jíst nestravitelné předměty… A člověk si to automaticky bere za provokaci, naschvály. Ale je to jen zoufalé volání o pomoc,“ vysvětluje. Sama má dvě poněkud složitější kočky doma. Když se jí začalo dařit se vypořádat s jejich vrtochy, začala v chování koček pozorovat určité zákonitosti. Díky tomu teď pomáhá majitelům a jejich kočkám. Klára pracuje i jako vizážistka. „Ve vizážistice jsem svoje celoživotní boje s nadváhou tak nějak dokázala zúročit. Holky nehodnotím podle váhy. Myslím, že vím, co boubelkám sluší. A až přijde ta doba, kdy bude třeba volit mezi profivizážistikou a trénováním nebo zvířecí psychologií, zvítězí zvířata,“ vysvětluje. Klára je nyní také moderátorkou pořadu, kde radí majitelům problematických koček, co dělat.


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 22. února ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.02.2017 • Ano, šéfe! – restaurace Pod Lesem
17.02.2017 • Prima ve znamení Modrého kódu
16.02.2017 • Objevené záběry Zlatého slavíka 1966
15.02.2017 • Bartoškova Mordparta bude znovu v akci!
15.02.2017 • Jak randí Kotek a Mádl? Kdy zažili nejhorší rande svého života?
14.02.2017 • Robert Redford a Przemek Kossakowski vás provedou světem

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist