Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 16.04.2024 - 15:18:15   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Největší rozmanitost najdete na Prima ZOOM v 8. týdnu

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 19.02.2017


Pojďte s námi nakupovat, kam se vám zamane, prozkoumáte Pluto, budeme utíkat s dinosaury, poodhalíte záhady minulosti, současnosti i budoucnosti, ale to zdaleka není všechno. Dokumentární skvosty pro vás: čeká vás Setkání s Plutem; tajemství Hitlerovi smrti odhalíme v seriálu Na hraně skutečnosti; český dokumentární film Choose Your Wave představí nádherný sport surfing; víte Kde končí paměť? a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

20. 2., 21.00 a 21.30 – Bazaar: Za nákupy po světě (Londýn: Město designu; Londýn: Luxus a tradice)

Bazaar je definitivní televizní průvodce nakupováním po celém světě. Sledujte, jak krásně se všude žije, zatímco vás naši cestovatelé provedou kulturními a estetickými radostmi a požitky nejvyhlášenějších měst planety. V nových epizodách zavítáme do Londýna, které je hlavním městem designu, Buenos Aires, kde se na jednom z nejstylovějších míst v celé Jižní Americe nevyhneme tanci, nebo Istanbulu se všemi půvaby a poklady islámského světa, požitkářského Lisabonu, okouzlující Provence, exotického Dillí a Rádžasthánu i temperamentního Mexika.


20. 2., 22.00 – Setkání s Plutem

Miliardy kilometrů od planety Země se vesmírná sonda New Horizons řítí k vnějšímu okraji sluneční soustavy. Uhání rychlostí více než 1000 kilometrů za hodinu. Po takřka deseti letech strávených ve vesmíru jí nyní zbývá pouhých 86 sekund k dokončení hlavního úkolu: objevit nový svět. Pluto. Tvůrci filmu Setkání s Plutem získali exkluzivní přístup do zákulisí dění týmu zodpovědného za sondu New Horizons. Jejich film se stal mezníkem, který divákům odhalí, jak probíhá nejodvážnější a nejambicióznější mise agentury NASA za posledních 25 let. Moderátor Jason Silva vysvětluje výjimečně složitý technologický oříšek: sonda New Horizons se vydala mnohem dále a letěla přitom mnohem větší rychlostí, než cokoliv před ní. Příběh Pluta od objevu po zmapování – to je 85 let záhad a tajemství. Nyní spěje ke konci a zároveň k novým skvělým začátkům!


22. 2., 20.00 – Dinosauři na útěku

Kameny v odlehlé oblasti Austrálie ve státě Queensland jsou němými svědky milión let staré záhady. V jejich tvrdém povrchu zůstávají otištěny tisíce dinosauřích stop svědčících o jediném hrozivém okamžiku – praještěrech na útěku. Co byli zač? Co tady všichni chtěli? Proč všichni najednou vyrazili jedním a tím samým směrem? A je nedaleká stopa monstrózní velikosti důkazem existence dosud neznámého prehistorického zabijáka? Mezinárodní skupinka vědců z domácí Austrálie, ale i Španělska, USA a Skotska se zabývá případem a hledá pradávného pachatele. Během honu za pravdou musí pročesat výsledky průzkumů několika posledních desetiletí a nasadit nejmodernější techniku. Jejich odměnou jsou nové fascinující poznatky o chování dinosaurů.


24. 2., 22.00 – Na hraně skutečnosti (Hitlerova smrt)

Fascinující dvanáctidílný seriál Na hraně skutečnosti nás zavede na nejasné hranice mezi skutečností a fikcí. Ať už jde o mediálního magnáta a tajného agenta špionážních služeb MI6 a Mossad v jednom, údajná pozorování UFO utajená britskou vládou nebo kalné vody Hollywoodu, každá epizoda pečlivě spojuje střípky neuvěřitelných konspiračních teorií. Každý díl se zaměřuje na jeden historický „fakt“ a nahlíží na něj z pohledu konspiračního teoretika: zemřel Adolf Hitler opravdu v roce 1945, nebo až mnohem později? Pokusila se ruská ponorka v roce 1968 vystřelit jadernou raketu na americkou Havaj? Byla princezna Diana brutálně zavražděna členy vlastní královské rodiny? Díky tomuto seriálu zjistíte, že tyto často neuvěřitelně znějící konspirační teorie můžou být blíž pravdě, než si myslíte.


26. 2., 20.00 – Choose your Wave

Český dokumentární film Choose Your Wave představuje veřejnosti nádherný sport, kterým je surfing. Je to extrémní sport ve všech ohledech, stejně náročný jako vzrušující a krásný. Surfování je zároveň úzce spojené s jednoduchou životní filozofií, která vychází z klasických životních hodnot a lásky k přírodě. Podívejte se do všech možných exotických koutů světa a seznamte se s největšími a nejznámějšími osobnostmi českého surfingu. Tito lidé se rozhodli změnit svůj život a podřídit ho tomu, co milují. Žijí sen svůj i mnoha jiných, ale na kolik je tento stav dlouhodobě udržitelný?


26. 2., 23.00 – Kde končí paměť?

Množství digitálních dat vyprodukovaných moderní společností neustále roste. Ale jak tato data uložit na formátech, jako jsou CD, DVD a hard disky, když nevydrží věčně? Co si díky nám „zapamatují“ budoucí generace? Vždyť každý den vyjde k výměně 2,5 triliónů dat. Odhaduje se, že 90 % dnes existujících dat na celém světě vzniklo během pouhých dvou posledních let. Této záplavě informací se začalo říkat „big data“. Jak je vůbec možné roztřídit, uložit takový ohromný objem informací, a ještě mu dát smysl? Vždyť současné formáty mají životnost nanejvýš deseti let. Podaří se tedy vědcům vyvinout nějakou novou platformu, a tím pádem zajistit uchování informací pro naše potomky? A je naše digitální společnost ještě vůbec schopná zplodit něco, co odolá zubu času? Tento snímek hledá odpovědi na všechny výše položené otázky pomocí pečlivého a nesmírně fascinujícího vědeckého výzkumu. Díky němu teprve teď pochopíte, co všechno je v sázce.

Bavte se s Prima ZOOM.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 19. 2. 2017





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.02.2017 • Metropolitní opera v New Yorku odhalila program v pořadí již dvanácté sezóny satelitních operních přenosů
17.02.2017 • DIGI TV vstupuje do světa bojových sportů - již v sobotu odvysílá DIGI Sport 2 HD show Enfusion Live
15.02.2017 • MS superbike na Eurosportu
12.02.2017 • S Prima ZOOM poznáte v 7. týdnu celý svět
11.02.2017 • Na Discovery Channel se vrací další řada Na ostrově s Bearem Gryllsem
06.02.2017 • Sparta chce sestřelit Frölundu a vyhrát hokejovou Ligu mistrů

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist