Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 02:11:50   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Pojďte s námi do světa v 10. týdnu na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 05.03.2017


Prima ZOOM vás zavede do různých koutů Země v současnosti i minulosti. Vezmeme vás na Slunce i za rozmanitými zvířaty a postavíme neuvěřitelné stavby, ale to zdaleka není všechno. Dokumentární skvosty pro vás: odhalte Záhady slunce; navštivte Hotel pro ježky; co odhalí seriál Mumie ožívají?; různé záhady rozkryjeme v sérii Špióni, šifry a spiknutí a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

6. 3., 21.00 a 21.30 hod. – Bazaar: Za nákupy po světě (Buenos Aires; Sicílie)

Prozkoumáme jedno z nejstylovějších měst – Buenos Aires v Argentině. Jako první navštívíme jeden z nejznámějších a nejluxusnějších obchodů s kožešinami a koženým oblečením, Casa Lopez, neboť argentinská kůže je považována za jednu z nejlepších na světě. Argentina je také známá světovými hráči póla a jeden z nejlepších týmů republiky, La Dolfina, má dnes svou vlastní exkluzivní značku oděvů. Argentina je rovněž známá těžbou stříbra. Další zastávkou bude bývalé divadlo Grand Splendid, z něhož se stalo jedno z nejkrásnějších, světových knihkupectví. Návštěvu Argentiny zakončíme ochutnávkou argentinského vína v soukromém sklípku.

V další části prozkoumáme krásy Sicílie. Nejprve navštívíme místní tržiště, kde nasajeme atmosféru středomořského ostrova, a pak zamíříme do vinařství Benanti. Vinice tohoto vinařství se rozprostírá na svazích sopky Etny – dozvíme se vše o pěstování vinné révy v těžších podmínkách. V barokním městečku Siracusa budeme obdivovat loutkářské výtvory a užijeme si i loutkové představení. Jedním z nejvýše ceněných řemesel na Sicílii je keramika, a tak se další zastávkou stává město Caltagirone. Nebude chybět město Modica, které je známé svou výrobou čokolády podle starodávného receptu Aztéků.


6. 3., 22.00 hod. – Záhady Slunce

Žhnoucí kouli super horkého plynu, který by dokázal vyhřát tisíce Zemí, říkáme Slunce. Je naší nejbližší hvězdou. Díky ní existuje veškerý život na naší planetě. A odjakživa vyvolává nekonečný údiv. Jenže i nekonečný údiv se čas od času ocitá ve stínu rostoucích obav. Naše jasné Slunce má i svou temnou stránku. Jeho enormní moc a síla v dnešní době představují mnohem větší nebezpečí než kdy dřív. V podstatě žijeme ve vnější atmosféře Slunce, a tak všechno to, co se s touto hvězdou stane, prakticky ihned ovlivní i nás na Zemi. Není to tak dávno, co Slunce připomnělo svou skutečnou ohnivou povahu. Příběh snímku Záhady Slunce začíná 15. února 2011, kdy na povrchu Slunce došlo k obrovské magnetické erupci, jež vyvolala ještě obrovitější solární bouři.


7. 3., 21.00 hod. – Příběh Walesu (Zrození Walesu)

Vychutnejte si příběh Walesu od prehistorie až po moderní dobu. Tato mini série začíná na místě nejstaršího známého lidského pohřebiště v celé západní Evropě a končí vznikem prvního státního zřízení. Je to příběh plný Vikingů, Saxonů, Normanů a jejich krvavých invazí. Vypráví o tom, jak zemi sjednotil král Hywel Dda, o století bídy a hladomoru, povstání Owain Glyndwr proti anglické koruně, začátku vlády rodu Tudorovců, uhelných dolech a bouřlivých stávkách horníků i specifickém velšském jazyku. Nevyhnutelně se dotýká také touhy po větší nezávislosti na Velké Británii.


7. 3., 22.00 hod. – Hotel pro ježky

Využijte vzácnou a kouzelnou příležitost nahlédnout do záhadného, měsícem osvětleného světa jednoho z nejlépe přizpůsobených, přesto málo známých zvířat. Ocitnete se v zahradním ráji navrženém tak, aby poskytl perfektní životní podmínky skupince zachráněných ježků. Tito bodlinatí hrdinové se připravují na návrat do volné přírody. Max zatím tráví čas hlasitým dvořením a rváč Spike se umí pořádně naježit. Nahlédneme do pohodlného hnízdečka, kde se Amy pečlivě stará o čerstvě narozená mláďata. Staneme se svědky toho, jak odvážní dorůstající ježci poprvé vykročí do světa. A dozvíme se řadu zajímavostí ze života ježků. Protože jejich počet ve volné přírodě rychle klesá, je nesmírně důležité, aby se každý z hrdinů pořádně připravil na život za plotem. Tato ježčí soap opera prozradí i to, jak píchají ježci.


11. 3., 22.00 hod. – Mumie ožívají (Pohřbeni v bažině)

Římský voják pohřbený nánosy sopečného popela pod Vesuvem. Irský král uložený k poslednímu odpočinku na dně močálu. Nezletilá dívka z národu Inků, pro kterou se na vrcholu nejvyšší sopky na světě zastavil všechen čas. Mumie jsou všude a kupodivu se objevují na těch nejméně očekávaných místech. Většina z nich se zachovala v překvapivě dobré podobě. Za každou z nich se ukrývá nečekaně zajímavý příběh. Zjistěte, jak se z těchto lidí staly mumie. Odhalte jejich starodávná tajemství. Nejmodernější technika a proces virtuální pitvy umožnily badatelům znovu otevřít tyto „odložené“ případy a nahlédnout do světa ztracených civilizací.


11. 3., 23.00 hod. – Špióni, šifry a spiknutí (Thomas Cromwell)

Zrada vždy patřila k nejpřísněji trestaným zločinům. I v dobách míru má každá země, stát a království nějaké nepřátele. S takovými nepřáteli se bojuje pokoutně v temných stínech, šerém podsvětí, uvnitř obskurních budov a tajných místností. Odměnou za vítězství pak není dosažené území, ale získaná informace. Nebezpečných spiknutí plných špiónů a šifer se už mnoho století účastní nechvalně proslulé postavy dějin. Díky hře o trůny třímají v rukou skutečnou moc. Dávno před existencí prvních způsobů masové komunikace si pro své potřeby vyvinuli promyšlené sítě špiónů, ze kterých se později staly základy moderní špionáže. Dávní špióni tahali za neviditelné nitky, posílali do akce tajné agenty a přitom zavedli metody využívané prvními tajnými službami světa. Právě těmito muži a ženami a jejich skutky se zabývá dokumentární seriál Špióni, šifry a spiknutí.


12. 3., 22.00 hod. – Stavba penangského mostu

Penangský most v Malajsii je nejdelším mostem v celé jihovýchodní Asii. Obří stavba, které se klene nad mořem a dosahuje délky 16,9 kilometrů, se stala výzvou nejen pro Malajsii, ale i pro blízkou Čínu. Vzájemná rivalita mezi těmito zeměmi by mohla konstrukci mostu výrazně urychlit, ale také významně zkomplikovat a zpomalit? Až bude penangský most dokončený, stane se jediným malajským mostem schopným odolat zemětřesení. To však neznamená, že by se během jeho stavby nemohlo nic stát. Inženýrům nezbývá než doufat, že země zůstane aspoň na nějaký čas klidná.

Vybrat si Prima ZOOM je dobrá volba.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 4. 3. 2017






  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
06.03.2017 • Dokumentární stanice Atmedia oslovují měsíčně 2 miliony diváků
04.03.2017 • Březnová nabídka artových filmů na Cinemax 2
03.03.2017 • NBA díky spolupráci s Nova Sport uspořádá Czech Heritage Night
02.03.2017 • Kody Brown a jeho sestry manželky v reality show na TLC
02.03.2017 • Závod Paříž - Nice na Eurosportu
01.03.2017 • Březnové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist