Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 01:25:23   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Dokumentární stanice Atmedia oslovují měsíčně 2 miliony diváků

  Autor: Atmedia , e-mail: info@atmedia.cz Přidané: 06.03.2017


Kino Svět, National Geographic a Spektrum dosáhly v několika posledních týdnech nejlepších výsledků sledovanosti. Poprvé oslovují měsíčně více než dva miliony diváků. Ti nejčastěji vyhledávají pořady o druhé světové válce. Dokumentární stanice spolu s dalšími 20 tematickými stanicemi zastupuje na českém trhu společnost Atmedia.


Sledovanost tematických stanic Kino Svět, National Geographic a Spektrum začala růst v červenci 2016 a od té doby se každý měsíc zvyšuje průměrně o 9 %. V únorovém meziročním srovnání je pak sledovalo o téměř 50 % diváků více (Rating %, CS 15+). Dokumentární stanice nově oslovují měsíčně více než dva miliony diváků (Reach ‘000, CS 15+). Tuto hranici překročily v prosinci 2016 a v lednu i únoru se počet oslovených diváků ještě zvýšil.

„Nárůst sledovanosti potvrzuje, že se televizním stanicím vyplatí investovat do kvalitního obsahu. Kino Svět, National Geographic a Spektrum reagují na poptávku ze strany diváků a přinášejí neustále nové a kvalitní pořady. Současně platí, že diváci v dnešní době vyhledávají na televizních obrazovkách obsah především podle svých zájmů. A jsou to právě tematické stanice, které jim takové pořady umějí přinést,“ řekl Tomáš Surák, Research & Marketing Director Atmedia.

Důkazem, že kvalitní obsah přináší více diváků, je nárůst sledovanosti dokumentární stanice Kino Svět. Od zahájení vysílání v roce 2013 zvýšila svoji sledovanost téměř devětkrát, přičemž v několika posledních týdnech přepisuje své rekordy, když hned šest z deseti nejsledovanějších pořadů přinesl rok 2017.

Kino Svět oslovuje své diváky především tématem druhé světové války. Mezi jedny z nejsledovanějších pořadů tak v únoru patřily Stalin, Hitler a jantarová komnata, Válka v Evropě nebo Hitlerova poslední tajemství. Česká dokumentární stanice bude s programovými novinkami pokračovat i na jaře, kdy přinese přes dvacet nových dokumentárních sérií věnujících se primárně záhadám, tajemství a válce.

Téma druhé světové války zajímá také diváky televizní stanice National Geographic, jehož únorová sledovanost rostla meziročně o 75 %. Diváky oslovil především dokumentární sérií Nacistické megastavby a Druhá světová válka: Peklo v hlubinách. National Geographic chystá pro diváky také řadu novinek. Očekávaný je především seriál Genius, který bude vůbec prvním hraným formátem na tomto televizním kanálu. V hlavní roli geniálního vědce A. Einsteina se představí G. Rush. Seriál oscarového režiséra R. Howarda se natáčel od druhé poloviny roku 2016 v Praze.

Napětí, dobrodružství a odhalování tajemství druhé světové války lákají k televizním obrazovkám také diváky dokumentární stanice Spektrum, která svoji sledovanost zvýšila meziročně o 19 %. Mezi nejúspěšnější pořady se od začátku roku 2017 zařadily snímky Nacističtí kolaboranti, Lovci nacistů nebo Generálové Wehrmachtu.

Společnost Atmedia Czech je obchodní zastupitelství tematických TV stanic ve střední a východní Evropě. Atmedia působí na českém trhu od roku 2008, kdy začala s klasickým spotovým prodejem reklamního prostoru. V roce 2009 část stanic z portfolia vstoupila do peoplemetrového měření, a přidala se tak k prodeji v „jednotné měně“ – GRP. Počátkem roku 2010 uvedla Atmedia na trh tehdy jedinečný způsob prodeje reklamního prostoru na tematických stanicích. Jednalo se o prodej prostřednictvím prodejních balíčků. Obchodně aktuálně zastupuje 25 tematických televizních stanic na českém a slovenském trhu, mmj. z významných mezinárodních skupin jako AMC, Disney, FOX nebo slovenské JOJ Group.


Tomáš Surák, Research & Marketing Director, Atmedia





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
06.03.2017 • Nová sezóna MotoGP znovu na stanicích Nova Sport
05.03.2017 • Pojďte s námi do světa v 10. týdnu na Prima ZOOM
04.03.2017 • Březnová nabídka artových filmů na Cinemax 2
03.03.2017 • NBA díky spolupráci s Nova Sport uspořádá Czech Heritage Night
02.03.2017 • Kody Brown a jeho sestry manželky v reality show na TLC
02.03.2017 • Závod Paříž - Nice na Eurosportu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist