Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 22:52:07   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Užívejte darů světa v 11. týdnu na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 11.03.2017


Je libo Lisabon nebo Istanbul? Dobudeme Měsíc, poznáte dinosauří mumii, naučíme vás létat i poradíme s vašimi domácími mazlíčky a odhalíme pár záhad. Dokumentární skvosty pro vás: čeká nás Dobývání Měsíce; v další řadě seriálu Má pekelná kočka III vám poradíme s vašimi mazlíčky; nejzachovalejší Dinosauří mumie je nejdůležitější objev za poslední dobu; a jaký je Život ve vzduchu? a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

13. 3., 21.00 a 21.30 – Bazaar: Za nákupy po světě (Lisabon; Istanbul: Tradice a kultura)

Putování po Lisabonu začneme na vyhlášeném bleším trhu a vstoupíme i do malých obchůdků, včetně šperkařské dílny. V malé keramické továrně poznáme tradiční, ruční výrobu vyhlášených dlaždiček Azulejos. Jelikož se v 19. století rozšířily dlaždičky do ulic, na fasády domů, kde jsou k vidění dodnes, vydáme se na obhlídku tramvají. Další zastávkou je malý obchůdek s koženými, tradičně vyrobenými rukavicemi a odtud zamíříme do módního salónu Storytailors, kde dali návrháři letitým tradicím moderní ráz. Večer se vydáme do módní čtvrti Bairro Alto, kde nejprve navštívíme obchod se zbožím vyrobeným z korku a své putování zakončíme v nočním klubu s tradiční portugalskou hudbou Fado.

Istanbul je jediné město, které se rozprostírá na dvou kontinentech. Začneme svou návštěvu v nejznámějším velkém tržišti z 15. století, „Grand Bazaar“. Jedním z nejproslavenějších výrobků Turecka jsou koberce. Navštívíme restauraci Matbach, kde se vaří jen tradiční osmanské recepty, a také dílnu, v níž se mramoruje papír starodávnou technikou. Bohatá historie Istanbulu nabízí tradiční i luxusní výrobky, originální umělecká díla a starodávnou architekturu. Istanbul má i své luxusní čtvrti, mezi které patří i čtvrť Nisantisi.


13. 3., 22.00 – Dobývání Měsíce

Vychutnejte si kompletní příběh o tom, jak NASA dobývala Měsíc od mise Apollo 1 až po misi Apollo 17. Ať už bylo její číslo jakékoli, každá z těchto vesmírných cest se zařadila k největším triumfům lidstva. Snímek vás ohromí fascinujícími archivními záběry, které pořídili samotní astronauti. Nechte se pozvat na palubu vesmírné lodi a historie vám ožije přímo před očima. Zažijete nervy drásající chvíle, kdy se astronauti ocitají v ohrožení života. Stanete se svědky toho, jak je bleskurychle uvažující vědci zachrání před absolutní katastrofou. Dobývání Měsíce je příběh o mužích a ženách, kteří díky své genialitě dokázali dosáhnout nemožného a překročit hranice lidského poznání.


14. 3., 22.00 – Má pekelná kočka III (1. díl)

Seriál Má pekelná kočka je zpátky s dalšími divokými kočkovitými šelmami, které převrátily život a vztahy svých majitelů vzhůru nohama. Zkušený odborník na chování a péči o kočky Jackson Galaxy se snaží ze všech sil pomoct postiženým rodinám srovnat jejich vzpurné mazlíčky. Každá epizoda popisuje hrozivé zážitky z první ruky. Zoufalí majitelé si nedokážou srovnat doma pořádek, a jejich kočky je dokonce vyloženě terorizují. Najít klid a harmonii prostě není možné. Uvidíte pár, který nemůže nechat své kočky o samotě, protože by se roztrhaly na kusy. Kočku, která každý den ve čtyři hodiny ráno budí majitele nesnesitelným naříkáním. Nebo postrach okolí, který schválně shazuje věci z polic a svědomitě ničí nábytek. Ať už za všechny tyhle nešvary můžou samotné kočky nebo jejich nezodpovědní majitelé, spolehněte se, že Jackson Galaxy všechno napraví.


15. 3., 20.00 – Dinosauří mumie

Říkají mu Dakota a je to jedna z nejzachovalejších dinosauřích mumií, která byla nalezena. Po 67 miliónech let odpočinku ho National Geographic probouzí v hodinovém snímku. Tento vzácný nález představuje zřejmě nejdůležitější dinosauří objev v nedávné době. „Ostatní dinosauři, které jsme viděli, vedle něho vypadají jako mršina u cesty,“ nebere si servítky zkušený odborník Dr. Phil Manning. Zatímco u jiných nálezů se dochovaly pouze kosti a zuby, Dakota zůstal milióny let nedotčený. Pyšní se zkamenělou kůží, tkání, a možná dokonce i svaly, orgány a šlachami. Uznejte sami, už jste někdy něco takového viděli? Ne, ale uvidíte!


17. 3., 20.00 – Loch Lomond: Rok v divočině (1. díl)

Pouhých třicet minut jízdy autem z centra skotského města Glasgow se rozprostírá jezero Loch Lomond a národní park Trosachs. Tady se nížiny setkávají s vysočinou a přímo od pobřeží moře stoupají velehory. V jedné z nejrozmanitějších oblastí celé Velké Británie najdeme nejvyšší vrcholy Skotska, nejhlubší jezera, nejhustší lesy a nejrozsáhlejší louky. Čtyřdílná mini série Loch Lomond: Rok v divočině zachycuje překrásný život v parku během všech čtyř ročních období.


18. 3., 20.00 – Život ve vzduchu (Jak zvítězit nad gravitací)

Oddejte se Životu ve vzduchu a skákající, plachtící i létající tvory Země uvidíte tak jako nikdy předtím. Schopnost létat je dokonalou zbraní superhrdiny, o které si většina z nás může jedině nechat snít. Přesto se překvapivě velkému množství zvířat podařilo ovládnout oblohu. Jsou mezi nimi veverky a pavouci, žáby, ryby, ptáci i netopýři. Tato zvířata neobyčejných schopností a dech beroucích podob loví, pohybují se, spí, žijí a umírají ve vzduchu. Jejich svět byl vždy velkou neznámou a místem, kam my lidé nemůžeme, a tak si ho ani nedokážeme představit. Jenže nyní máme k dispozici nejmodernější filmařské technologie, takže se můžeme vydat přímo nahoru a odhalit všechna jeho dosavadní tajemství. Fascinující seriál z produkce BBC umožní divákům „vzlétnout“ na oblohu a podívat se na svět z jedinečné nové perspektivy.


19. 3., 22.00 – Stavitelé tunelů

Podzemím asijské metropole Kuala Lumpur se prokopávají mohutné stroje. Jejich úkolem je vykopat takřka dvacet kilometrů tunelů určených pro nový systém městské hromadné dopravy. Říká se mu tady KVMRT a má vnést pořádek do neustálého dopravního chaosu čilého velkoměsta. Jenže kopat v podzemí v podmínkách, které patří k nejhorším na světě, není vůbec jednoduché. Film odhaluje, jak kvůli tomu vymysleli, zkonstruovali a poslali do práce úplně nový stroj. Podaří se mu zdolat všechny překážky na cestě k budoucnosti dopravy v exotické Malajsii?

Užívejte si Prima ZOOM.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 11. 3. 2017





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.03.2017 • Verdiho La traviata v satelitním přímém přenosu MET: Live in HD v sobotu 11. března
07.03.2017 • Poslední dny Světového poháru v alpském lyžování 2017
06.03.2017 • Dokumentární stanice Atmedia oslovují měsíčně 2 miliony diváků
06.03.2017 • Nová sezóna MotoGP znovu na stanicích Nova Sport
05.03.2017 • Pojďte s námi do světa v 10. týdnu na Prima ZOOM
04.03.2017 • Březnová nabídka artových filmů na Cinemax 2

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist