Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 02:58:57   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Velikonoční víkend v kinech ve znamení nové české komedie Špunti na vodě

  Autor: 2media.cz , e-mail: info@2media.cz Přidané: 17.03.2017


Slavnostní premiérou vstoupí 13. dubna do kin nový český film Špunti na vodě. Pohodovou letní komedii o tom, co se stane, když se tři tátové nehodlají vzdát svého plánu na pánskou jízdu a rozhodnou se sjet Sázavu i se sedmi dětmi – manželkám a nepředvídatelným nástrahám navzdory, natočil režisér Jiří Chlumský.


Scénář Marcela Bystroně přivedl před kameru Pavla Berkoviče exkluzivní společnost výtečných herců a hereček – trojici otců si zahráli Jiří Langmajer, Hynek Čermák, Pavel Liška a jejich partnerky Tatiana Vilhelmová, Anna Polívková, Jana Kvantiková. Coby babička Lada a děda Václav, kvůli jejichž zlaté svatbě to vlastně všechno začalo, se představí Dana Syslová a Arnošt Goldflam.

Komedie Špunti na vodě se natáčela během loňského léta převážně v exteriérech v Českém Šternberku, Soběšíně, Kácově, Vlašimi a Praze v příjemně uvolněné atmosféře, což je na výsledku samozřejmě znát. „Spolupráce na filmu byla skvělá, sešla se výborná parta v čele s panem režisérem, který je neuvěřitelný pohodář. Takže mi natáčení připadalo skoro jako letní dovolená,“ potvrzuje Hynek Čermák.

Špunti na vodě pobaví diváky všech generací, každý si v dobrodružství plném nečekaných zápletek a zábavných rozuzlení najde to své. Dospělým hereckým hvězdám ve filmu zdatně sekundují „špunti“ – sedm dětí různého věku. Pubertální dceru Jiřího Langmajera ztvárnila Nelly Řehořová, talentovaná herečka, zpěvačka a blogerka, známá z filmů Zdeňka Trošky Strašidla a Babovřesky. Nelly nejenže neohroženě zvládla jízdu v kánoi, ale společně s Michalem Hrůzou nazpívala i titulní písničku k filmu.

Bohatou filmografii, včetně diváckého hitu Líbáš jako Bůh, má na svém kontě Filip Antonio. Ovšem ve Špuntech na vodě si poprvé zahrál spolu se svým mladším bráškou Viktorem. „Šíleně rád se směje, pořád dělá nějaké blbiny a je s ním velká sranda,“ trefně charakterizoval bráchu i jeho filmovou postavu Filip.

Film Špunti na vodě vznikl v koprodukci společností FRESH LOBSTER a Fénix Film a do kin jej 13. dubna uvede BIOSCOP.


Synopse:

Rodiče bratrů Igora (Jiří Langmajer) a Davida (Hynek Čermák) chystají zlatou svatbu. Z Kanady přilétá jejich bratranec Ondra (Pavel Liška), povahou tak trochu dobrodruh. Bratry napadne, že nejlepší by bylo vyrazit za rodiči na kánoích po řece jen ve třech, tak, jako za starých časů. Jenže od dob společných spanilých jízd se leccos změnilo. Třeba to, že Igor a David jsou ženatí a mají děti. Uvítací večeře pro Ondru, který přijíždí se svou mladou přítelkyní Zlaticou, se nezadržitelně mění v katastrofu.

Zlatica (Jana Kvantiková), která touží po dítěti, se dozvídá, že Ondra má dceru, o které se jí nezmínil. Igor své ženě Nele (Tatiana Vilhelmová) a jejich dcerám výměnou za pánskou jízdu slíbil rodinnou dovolenou, na kterou kvůli práci nemůže odjet. Davidova manželka Alice (Anna Polívková) si sice nemůže vynachválit manželovu péči o jejich čtyři děti, jenže jinak je její svérázný muž v domácnosti naprosto nepoužitelný. A tak, když slavnostní tabule mizí pod nánosem sazí z komína, který David opět zapomněl opravit, všem ženám dojde trpělivost. Zanechávají pány napospas dětem a vyrážejí na kolech na dámskou jízdu.

Tátové se ale nevzdávají a rozhodnou se vydat na vodu v kánoích i se všemi dětmi – od čtyřleté Kačenky až po čtrnáctiletou puberťačku Elišku. A tak nyní již desetičlenná expedice vyplouvá na dvoudenní plavbu vstříc dobrodružstvím a spoustě veselých zážitků…

Trailer k filmu: https://www.youtube.com/watch?v=hnWF4SNXgA4


Rozhovor s producentem Ludvíkem Marečkem

Kolik kostýmů se při natáčení namočilo?
Skoro všechny. Největším kostýmním oříškem bylo schovat neopreny pod trička s krátkým rukávem a kraťasy. Během natáčení totiž byla docela zima - obzvláště v červnu. A neopren se stal věrným druhem našich hereckých protagonistů. Mnoho záběrů proto končilo zoufalým výkřikem pana režiséra: "Stop, zase je vidět neopren!"

Kolik lokací se vystřídalo?
Natáčeli jsme na 23 lokacích. Projeli jsme velkou část toku řeky Sázavy - od Stvořidel, přes Vlastějovice, Soutice, Kácov, Český Šternberk k Ratajím nad Sázavou. Sázavě jsme zůstali věrní, nekombinovali jsme ji s žádnou jinou řekou.

Která lokace byla největší, která nejmenší?
Nejmenší lokace byla čistírna, kde si Hynek měl vyzvednout šaty pro babičku. Byla tak malá, že jsme nakonec raději točili venku. Největší, co do historie či malebnosti, byl jednoznačně Šlakhamr. Jeho historie sahá do 14. století a v současné době slouží jako stálá expozice Technického muzea v Brně.

Kolik lodí bylo použito?
Měli jsme tři sady lodí pro každou posádku, tzn. stále bylo připraveno devět lodí. Největším peklem bylo natáčení na Stvořidlech, kde každý přesun na původní pozici trval déle než 30 minut. Všechny lodě se musely vyndat z vody a přenést po souši v kamenitém terénu na původní místo. Samozřejmě, pokaždé když bylo vše připraveno, došla baterie v kameře nebo se některé z dětí potřebovalo vyčůrat. Zároveň jsme měli několik podpůrných lodí pro kameru a štáb. Jednu s motorem, který však většinou pro malou hloubku nešel použít.

Kolikrát se sjížděl jez a kolikrát se na něm herci „udělali“?
Jez se sjížděl minimálně 20x. Posádka Jirky Langmajera se vykoupala minimálně 5x. Z posádky Hynka se připojil jen Filip Antonio, který po projetí šlajsny bez varování skočil do vody. Největší dobrodružstvím bylo skákání jezu v podání Pavla Lišky. Vsadil jsem se s režisérem o 100,-Kč, že to Lišák neudělá a samozřejmě prohrál. Pavel jez skočil 3x! A to i přes jasný zákaz koordinátora kaskadérů.

Kolik zvířat a jaká si ve filmu zahrála?
Ve filmu hraje několik kachen, čtyři koně, jeden křeček, jeden pes a nespočet hmyzích druhů. Největším oříškem bylo, jak vycvičit komáry k útoku na naše posádky. Nepodařilo se a tak jsme nakonec museli vzít zavděk hereckou akcí, bez komářích protagonistů. Dodávám, že během natáčení nepřišlo žádné zvíře k újmě. Ani beruška….

Jaké scény byly nejnáročnější?
Scény na divoké vodě - ztroskotání. Každou loď drželi 3 kaskadéři, byla zima, zkrátka klasická pohoda. Podobně příjemné bylo noční natáčení s dětmi. V jednu hodinu ráno nejmladší Karolínka usnula a už se nedala probudit.

Jakou nejvíce neobvyklou rekvizitu bylo třeba pro film zajistit?
Mrtvého křečka. Místo toho rekvizitáři přinesli hračku pro kočky - plastovou myš potaženou kůží. Bohužel i s ocáskem, kterého jsme si pak všimli až ve střižně. A jak každý ví, křeček ocas nemá... Proto nám nezbylo než přebytečný ocásek vymazat v postprodukci.

Kolik postav se nakonec ve filmu objeví?
Celkem je ve filmu ke třiceti postavám, včetně menších rolí.

V kolika scénách bylo třeba využít dubléry nebo kaskadéry?
Kaskadéři nám pomohli především při natáčení na vodě. Pomáhali s manipulací lodí a s jištěním našich dětských členů posádek. Dubly jsme potřebovali především pro naši dámskou jízdu. Poprvé při nočním pádu na kolech do rybníka, podruhé při jízdách na koních. Jana Kvantiková sice absolvovala kurz jízdy na koni, ale cval byl vysoko nad jejími jezdeckými schopnostmi. Na druhou stranu Táňa Vilhelmová zvládla zahrát pád z koně bez dubla.

Která kaskadérská scéna byla nejnáročnější?
Pád děvčat na kolech do rybníka. Byly tři v noci, teplota klesla k pěti stupňům a tři ženy-kaskadérky se bok po boku neohroženě vrhly na kolech do rybníka…. velký zážitek!

Kdo byl nejvíc poštípán komáry?
Jednoznačně Hynek Čermák, který během pauzy usnul u vody. Maskérkám tak přidělal dost práce. Stalo se tak první natáčecí den, takže jsme si pomohli trikem s dlouhým rukávem. Triko potom Hynek musel nosit až do konce natáčení.


Špunti na vodě:

PREMIÉRA: 13. 4. 2017
ORIGINÁLNÍ NÁZEV: ŠPUNTI NA VODĚ
PRODUKCE: Česká republika
FORMÁT: 1:1,85., Dolby Digital, 2D digital
JAZYKOVÁ ÚPRAVA: původní znění
ŽÁNR: komedie
ZVUK: 5.1
STOPÁŽ: cca 83 minut
PŘÍSTUPNOST: přístupný bez omezení
PRODUCENT: FRESH LOBSTER, Fénix Film
REŽIE: Jiří Chlumský
SCÉNÁŘ: Marcel Bystroň
KAMERA: Pavel Berkovič
HUDBA: Ondřej Brousek
HRAJÍ: Jiří Langmajer, Hynek Čermák, Pavel Liška, Tatiana Vilhelmová,
Anna Polívková, Jana Kvantiková, Arnošt Goldflam, Dana Syslová,
Nelly Řehořová, Filip Antonio a další
INTERNET: www.spuntinavode.cz; http://www.bioscop.cz/_web/film/spunti-na-vode
FACEBOOK: https://www.facebook.com/spuntinavode/?fref=ts,
DISTRIBUCE: BIOSCOP


Simona Andělová, 2media.cz, www.facebook.com/2media.cz, https://www.instagram.com/2mediacz


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.03.2017 • Agnieszka Holland převezme 23. března čestný doktorát Akademie múzických umění v Praze
13.03.2017 • Režisér Juho Kuosmanen a herec Jarkko Lahti přijedou do Prahy uvést svůj film Nejšťastnější den v životě Olliho Mäkiho
13.03.2017 • Přehlídka bizarních artových filmů Weird Europe probudí zvíře v nás
10.03.2017 • Tisková zpráva z 5. zasedání RRTV, konaného dne 7. 3. 2017
09.03.2017 • Prima LOVE oslavila šesté narozeniny
08.03.2017 • Radio_Head Awards festival opäť prinesie kvalitnú slovenskú hudbu, koncerty budú dostupné aj v živom vysielaní

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist