Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 06:51:14   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Tygr Bartoška slaví - Česká televize jeho 70. narozeniny připomene deseti pořady

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 18.03.2017


Televizní premiéra komedie Teorie tygra o stárnoucím veterináři, který se pokouší vymanit z vlivu své ženy, premiérový díl cyklu GEN, který se na prezidenta filmového festivalu a čerstvého držitele Českého lva podívá očima režiséra Davida Ondříčka a dalších osm filmů, v nichž zářila česká herecká legenda. Česká televize připomíná významné jubileum Jiřího Bartošky.


V neděli 2. dubna se od osmi hodin večer divákům představí Jiří Bartoška v rámci cyklu GEN, v němž budou připomenuty nejen jeho herecké začátky – kariéru si prý sám nevybral, ke studiu herectví ho přihlásily jeho kamarádky Eliška Balzerová a Jana Švandová, ale zaměří se také na jeho působení ve funkci prezidenta karlovarského filmového festivalu, který si dnes bez jeho tváře dokáže jen málokdo představit.

Tentýž večer bude mít na ČT1 televizní premiéru celovečerní debut režiséra Radka Bajgara Teorie tygra, ve kterém se po boku Jiřího Bartošky představí Eliška Balzerová, Tatiana Vilhelmová nebo Jiří Havelka. Příběh vypráví o veterináři, který už nechce být pouze ochočeným domácím králíčkem své manželky, ale touží se stát znovu tygrem. Než se mu to podaří, zamotá se do řady lží, omylů a trapasů, jejichž součástí je i psychiatrický ústav, plavba na voru a život na lodi.

Tematické vysílání k životnímu jubileu Jiřího Bartošky ale odstartuje již v pondělí 20. března záznamem Moliérovy tragikomedie Don Juan z Divadla Na zábradlí a kriminálním filmem Sráči. O tři dny později se bonviván českého filmu představí divákům ve filmu o politických procesech padesátých let Jen o rodinných záležitostech a poslední březnový víkend bude patřit oceňovanému snímku Všichni moji blízcí, příběhu na motivy knihy Eduarda Štorcha Osada Havranů a deseti Českými lvy ověnčeném dramatu o muži, který se proti své vůli stane nájemným vrahem, Je třeba zabít Sekala.


Přehled pořadů k 70. výročí Jiřího Bartošky:

Pondělí 20. 3. │ČT art │20:45
Don Juan
Jiří Bartoška v titulní roli Molierovy tragikomedie v Divadle Na zábradlí v Praze (1990).

Pondělí 20. 3. │ČT2 │21:50
Sráči
Peníze jako první a poslední životní téma – pro lumpy i pro spravedlivé. Jiří Bartoška a Jaroslav Plesl v rolích pochybných policistů v kriminálním filmu s hudbou R. Pastrňáka (2010).

Čtvrtek 23. 3. │ČT2 │22:30
Jen o rodinných záležitostech
Temná tvář světlých zítřků. Český film na motivy románu Jaromíry Kolárové o politických procesech padesátých let (1990). Hrají: J. Bartoška, J. Hanzlík, M. Vančurová, M. Kňažko, K. Roden, M. Macháček a další.

Sobota 25. 3. │ČT1 │21:40
Všichni moji blízcí
Josef Abrhám, Jiří Bartoška, Ondřej Vetchý a Jiří Lábus jako bratři z jedné velké šťastné rodiny ve filmu o osudovém setkání, které znamenalo život. Oceňovaný koprodukční snímek ČT (1999).

Neděle 26. 3. │ČT1 │15:30
Osada Havranů
Dobrodružství chlapce, kterého přinesla bouřlivá řeka. Příběh z pravěku na motivy knihy Eduarda Štorcha (1977). Hrají: J. Bartoška, L. Hradilek, M. Sýkorová, I. Luťanský, B. Vávra, V. Besser a další.

Neděle 26. 3. │ČT2 │21:30
Je třeba zabít Sekala
Strhující příběh o muži, který se stane proti své vůli najatým vrahem. Film oceněný deseti Českými lvy (1998). Hrají: O. Lubaszenko, B. Linda, J. Bartoška, A. Siteková, V. Chramostová, M. Sitta, J. Holý, G. Nezval, M. Riehs a další.

Neděle 2. 4. │ČT1 │15:30
Na Veliké řece
Dva stateční lovci bojují s neviditelným vládcem údolí. Další příběh z pravěku na motivy knihy Eduarda Štorcha (1977). Hrají: J. Bartoška, L. Hradilek, M. Sýkorová, I. Luťanský, B. Vávra, V. Besser a další.

Neděle 2. 4. │ČT1 │20:00 premiéra
GEN – Galerie elity národa: Jiří Bartoška
Český herec a filmový organizátor – prezident MFF Karlovy Vary. Scénář a režie D. Ondříček.

Neděle 2. 4. │ČT1 │20:15 premiéra
Teorie tygra
Jiří Bartoška září v komedii o veterináři, který už nechce být ochočeným domácím králíčkem. Touží se stát znovu tygrem! Než se ale z domácí bačkory zase stane chlap, namotá se do řady lží, omylů, trapasů a bláznivin. V této rodině se totiž vždycky slušelo ženy poslouchat. Koprodukční snímek ČT. Dále hrají: E. Balzerová, T. Vilhelmová, J. Kohák, J. Havelka, P. Beretová, I. Janžurová, K. Melíšková, A. Goldflam, I. Uhlířová a další. Kamera V. Holomek a P. Koblovský. Scénář R. Bajgar a M. Zlatníková. Režie R. Bajgar.

Neděle 9. 4. │ČT1 │15:30
Volání rodu
Dobrodružný zápas o kus země pro nový domov. Příběh z pravěku na motivy knih Eduarda Štorcha (1977). Hrají: J. Bartoška, L. Hradilek, G. Osvaldová, M. Janderová a další


Tiskové oddělení České televize


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
20.03.2017 • Show Jana Krause – 22. 3. 2017
16.03.2017 • Božský hlas, hamižný otec a prachmizerný partner - ČT art uvede premieru dokumentu o Amy Winehouse
16.03.2017 • Pevnost Boyard – 9. díl
15.03.2017 • Horná Dolná sa vrátila ako suverénne najsledovanejší program pondelka!
14.03.2017 • Světová premiéra nového filmu Jiřího Svobody se odehraje v Třebíči
14.03.2017 • Skupina Nova za minulý týden dosáhla více než 40% share

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist