Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 21:32:31   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Vydejte se za dobrodružstvím na Prima ZOOM ve 12. týdnu

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 19.03.2017


Prima ZOOM vám přináší putování po Hedvábné stezce, poklady Latinské Ameriky, cestování červí dírou a ke vzdáleným planetám, podivné dinosaury, zázraky techniky, rozmanité záhady i tajemství moči. Dokumentární skvosty pro vás: v Putování k planetám se vydáme na Mars; ukážeme vám, jak vypadali Nejpodivnější dinosauři; dejte si na záda parádní batoh vybavený tryskovými raketami ve snímku Úžasné jetpacky; budete žasnout u pořadu Superschopnosti moči a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

20. 3., 21.00 a 21.30 – Bazaar: Za nákupy po světě (Na Hedvábné cestě; Poklady Latinské Ameriky)
Vydáme se po historické obchodní cestě, známé jako Hedvábná stezka, a své putování začneme v čínském městě Sian, kde navštívíme nejoblíbenější nákupní tržiště. Druhou zastávkou bude město Hotan, odkud pochází nejlepší nefrity, a zde se seznámíme s celým procesem výroby čínského hedvábí. Město Kashgar, které leží na hranicích s několika státy, je třetí zastávkou Hedvábné cesty v Číně a vždy bylo velkou obchodní křižovatkou. V Kyrgyzstánu se představí nejen vyhlášený koňský trh, ale i hlavní obchodní středisko regionu a město Samarkand, kde byl starodávný bazar nahrazen moderním tržištěm, ale stále se zde obchoduje s tradičními výrobky. V Aleppu se nachází tržiště, které bylo pokládáno za jedno z nejnádhernějších na Středním východě. Skončíme v Istanbulu, odkud vyplouvali obchodníci do samotné Evropy.

Latinskou Ameriku načneme v provincii Mendoza v Argentině ve vinařství Fournier, kde se seznámíme s celým procesem zpracování hroznů, až po ochutnávku vína. Další zastávkou je hotel Casepueblo, v oblasti Punta del Este, který je domovem uruguayského umělce Carlose Páeze Vilara. Ohromí vás vodopády Iguazu, které leží na hranicích tří zemí – Argentiny, Brazílie a Paraguaye. V Peru na tržišti ve městě Cuzco budeme obdivovat tradiční výrobky Inků a pak navštívíme muzeum zlata v kolumbijské Bogotě, kde je k vidění jedna z nejpůsobivějších sbírek inských zlatých artefaktů. V Mexiku zase navštívíme muzeum nejslavnějších umělců země – Diega Rivery a Fridy Kahlo.


20. 3., 22.00 – Cestování červí dírou s Morganem Freemanem V (Kdy začal čas?)

Morgan Freeman se vrací v páté řadě seriálu Cestování červí dírou, která pokládá nejsložitější vědecké otázky naší doby. A bere to pěkně popořadě, protože hned první otázka zní: Kdy začal čas? Jsou čas a prostor jedno a to samé? Začalo odpočítávání velkým třeskem? Odpověď můžou poskytnout neuvěřitelné nové experimenty. Další velkou nevyřešenou záhadou vesmíru je, jestli je gravitace jenom pouhou iluzí. Proč se všechny hmotné objekty navzájem přitahují? Jako by to nestačilo, úplně nové převratné teorie navrhují radikálně přehodnotit naše poznatky o přírodních zákonech a představy o tom, jak funguje mozek, když se Morgan začne zabývat tím, jestli je štěstí skutečnou fyzikální veličinou.


20. 3., 23.00 – Putování k planetám (Mars)

Šestidílná minisérie nabízí užitečné cestopisné rady všem, kteří se touží stát astronauty a jako první vkročit na sesterské planety naší Země. Vydáte se v ní k Jupiteru, králi všech planet, na Saturn, domov největších úžasů v naší sluneční soustavě, nebo dokonce až na Pluto, jež už není planetou. Na Venuši a Merkuru budete potřebovat extra silný sluneční krém. Na Marsu podniknete pěší túru, protože se nejvíce podobá naší domovské planetě. Ale vařícímu oceánu na Uranu a kataklyzmatickým větrům Neptunu se raději vyhněte!


22. 3., 20.00 – Nejpodivnější dinosauři

Kdysi dávno byla veškerá pevnina na naší planetě spojená a tvořila jeden velký superkontinent. Jeho obyvatelé byli malí a většinou si byli hodně podobní. Pak se za nějakých milión let pevnina roztrhla na několik částí. Rozdělená zvířata se postupně začala zvětšovat a vypadala čím dál divněji. Pod obrovskou hlavou vyčnívaly mrňavé přední končetiny. Drápy ostré jako břitva našly konkurenci v gigantických čelistech. Nastal čas podivných dinosaurů. Tento film vás vezme na návštěvu do ztraceného světa těchto zvláštních stvoření. Prozradí, proč a jaké štěstí (nebo neštěstí) je potkalo v různých podobách a jak se jejich vzhled vyvíjel. Díky pohledu na ty nejbizarnější varianty můžeme lépe pochopit proces evoluce, který z dinosaurů udělal vládnoucí tvory na Zemi.


22. 3., 21.00 – Jarní příběhy

Jaro je obdobím nových začátků a zrodu nového života. Celý svět se probouzí a na všem a všech je dobře patrná moc matky přírody. Ptáci cvrlikají z plných plic, hmyz bzučí všude kolem a květiny magicky zbarví louky široko daleko. Všechna možná zvířata – špačci, veverky a žáby – mají mladé. Uprostřed lesů, na lukách i v zahradách se příroda probouzí ze zimního spánku: poupata se dmou budoucí pýchou, čerstvě zelené listy začínají vesele pučit, rostlinky postupně vyrůstají ze země. Tento film vypravuje neobvyklé příběhy zvířat, které jsou stejnou měrou humorné jako dramatické. Díky veselé atmosféře Jarních příběhů vám bude hned jasné, proč je jaro nejkrásnějším ročním obdobím ze všech. Užijte si probouzení evropské přírody od broučků až po těhotnou veverku.


23. 3., 22.00 – Frankův souboj (1. díl)

Divoký dobrodruh Frank se vydal do Jižní Afriky, kde se chce naučit všechno, co půjde od zkušeného stopaře Darrana. Hlavně tedy všechno, co se Darran během svých afrických dobrodružství dozvěděl o králi zvířat a savany – lvovi. Ale nezůstane jenom u toho. Frank se rozhodne pomoct Darranovi, aby překonal fobii z hadů. Vyrazí spolu poprvé do Thajska. Zatímco Frank se tady cítí jako ryba ve vodě, Darran se teprve bude muset přizpůsobit všem místním zvyklostem. Frank je však pevně rozhodnutý podělit se s Darranem o vlastní zkušenosti, pomoct mu překonat strach a dotlačit ho do vzrušujícího setkání tváří v tvář s nejjedovatějším hadem na světě – kobrou královskou.


23. 3., 23.00 – Záhada přežití

Jedním z nejpodivnějších způsobů přizpůsobení se přírodním podmínkám je hluboký spánek. Jde o stav podobný smrti. Některá zvířata jsou schopná dočasně zpomalit nebo takřka zastavit činnost vlastního srdce i mozku, jiná dokážou hibernovat i několik dlouhých měsíců a další umí zmrznout, a zároveň si v těle vytvořit vlastní rozmrazovač, kterým si ochrání buňky před poškozením. V podstatě jde o jakýsi přirozený stroj času. Ale jak se dozvíme ve snímku Záhada přežití, tento neobvyklý životní styl má i svá rizika. Co asi prožívá šnek, který se po několika letech probudí v muzeu?


26. 3., 22.00 – Úžasné jetpacky

Lidé už téměř celé století sní o tom, že si budou moct dát na záda parádní batoh vybavený tryskovými raketami. Že by se teď z fantastického snu konečně stal dostupný dopravní prostředek? Seznamte se s vynálezci úžasných jetpacků, prozkoumejte klady a zápory několika různých vyvíjených technologií a pohonných systémů, podívejte se, jak se tento koncept prosadil díky sci-fi příběhům, a analyzujte překážky ve strojírenství, které doposud držely jetpacky při zemi.


26. 3., 23.00 – Superschopnosti moči

Mnozí z nás raději přehlíží jednoznačný fakt, že jsme první měsíce života strávili plaváním v moči. Ale 80 % plodové vody skutečně tvoří moč plodu. A samotný plod toho denně průměrně vyčůrá tolik, že by to naplnilo dvě sklenice. Během života pak všichni vyloučíme zhruba 38 tisíc litrů moči, tedy tolik, kolik by se vlezlo do jedné velké cisterny. Přestože je toto téma nesmírně důležité, zůstává tabu. Moč má přitom vyložené superschopnosti: využívá se jako léčebný prostředek, zdroj energie, surovina i průmyslové hnojivo. Vědci zjistili, že má báječné léčebné vlastnosti, policisté ji využívají jako „chemický otisk prstu“, a někteří lidé dokonce moč pijí, aby si uchovali zdraví a svěžest. Tento film vás zavede z Číny do Ameriky a pak do Evropy a přiblíží celosvětové pátrání po málo známých přednostech vyčůraných tekutin.

Vzhůru na palubu Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 19. 3. 2017





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.03.2017 • FilmBox na jaro chystá zajímavé seriálové novinky
18.03.2017 • Nová řada seriálu Držte krok s Kardashians startuje na E! již v neděli 19. března
17.03.2017 • Stanice Discovery představila prémiové seriály a dokument
17.03.2017 • Ovládni svět Badlands s novou hrou Blade Battle
14.03.2017 • Poslední váleční králové Evropy na Viasat History
11.03.2017 • Užívejte darů světa v 11. týdnu na Prima ZOOM

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist