Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 19:00:32   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prima ZOOM vás ve 13. týdnu nejen baví

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: TV Prima/satCentrum Přidané: 26.03.2017


Poznávat svět je nejen zábava. Prima ZOOM vám přináší fascinující pohledy na fungování naší planety od rostlin přes nejmenší živočichy až po majestátní zvířata; od těch nejdávnějších historických událostí přes různé válečné konflikty až po současné záhady; zavede vás od středu Země až do nejvzdálenějších koutů vesmíru, a přitom vysvětlí, jak vše funguje.

Dokumentární skvosty pro vás: čeká vás nabitý týden – máme připravenou Past na mastodonta; ukážeme vám Krásy bretaňského pobřeží i Zrození newyorské mafie; jaká byla Hitlerova jaderná bomba?; čekají vás Skuteční Angry Birds; uvidíte Černobyl: 30 let poté; rozhodně vás zaujme Poklad, který nevoní a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

27. 3., 21.00 a 21.30 – Bazaar: Za nákupy po světě (Cuzco, Peru; Provence)

Starobylé město Cuzco, v Peru, je jedním z nejvýše položených měst na světě. Spojuje se zde tradiční kulturní dědictví Inků se současností a moderním světem. Lístky koky jsou v Peru používány odpradávna jako stimulant, a tak navštívíme muzeum koky. K Peru neodmyslitelně patří také vlna z alpaky. V předkolumbovském Muzeu umění se dozvíme více o peruánské historii i kultuře a pak zamíříme do posvátného údolí Inků. Své provensálské putování začneme ve městě Nice, plné bohaté architektury a tradičních řemesel. Za místní keramikou se vypravíme do malebné vesničky Vallauris, kde tvořil keramické výrobky i Pablo Picasso. Po návštěvě Picassova muzea zamíříme do Antibes. Středověké město Grasse je známé výrobou parfémů. Nemůžeme vynechat ani gurmánské speciality, mezi které v Provence patří kandované ovoce i pruhované bonbony berlingots vyráběné ve městě Carpentrans. Templářské město Richerenches je zase známé největším lanýžovým trhem, kde je každý prodejce zároveň odborníkem na lanýže. Poznávání zakončíme v kopcích, ve vesničce Allauch, kde se nachází bublinový hotel.


29. 3., 20.00 – Past na mastodonta

Coloradské Skalisté hory v Severní Americe ukrývaly tajemství doslova mamutích rozměrů. Šikovní archeologové tady odkryli fosílie neobyčejně dobře zachovalých kostí mamutů, mastodontů i dalších velkých vyhynulých zvířat z doby ledové. Jejich nález je začátkem úplně nové kapitoly objevů a odhalení naší doby a zároveň prozrazuje, co se tady stalo zhruba před dvaceti tisíci lety.


29. 3., 21.00 – Krásy bretaňského pobřeží

V nejsevernější části Francie leží Bretaň, rozlehlý skalnatý poloostrov, který už milióny let vzdoruje rozbouřeným vlnám Atlantského oceánu. Tato země plná rozdílů proslula díky mnoha svým pokladům a dech beroucí krajině. Ale tím výčet Krás bretaňského pobřeží ani zdaleka nekončí. Tento dokument nabízí pohled do života divokých zvířat z této oblasti. Podívejte se, jak mládě racka stříbřitého poprvé vylétne z hnízda, na velkolepé putování lososa obecného nebo jak ježek uspěchaně shání potravu. Fantastické záběry kamery odhalují kouzelné přírodní bohatství Bretaně.


29. 3., 22.00 – Zrození newyorské mafie (Škola Luckyho Luciana)

Osmidílné dokumentární drama začíná v roce 1905 a jeho děj se postupně rozprostírá přes více než půl století. Popisuje příběhy a osudy původních pěti rodin, které se staly základem dnešní moderní americké mafie. Legendární mafiáni Lucky Luciano a Bugsy Siegel u toho samozřejmě nemůžou chybět.


30. 3., 20.00 – Hitlerova jaderná bomba

Američtí vědci horečně pracovali na vyvinutí první atomové bomby. Obávali se, že Hitlerovo Německo bude rychlejší. Později vyšlo najevo, že nacisté od záměru vytvořit vlastní bombu upustili. Podle nově odtajněných dokumentů, vojenských hlášení spojenců a existujících konstrukčních plánů Hitler skutečně svoji jadernou bombu otestoval v březnu 1945. Jak daleko se nacisté opravdu dostali?


30. 3., 21.00 – Strážci nebes (Biggin Hill)

Nadšený fanoušek historických letounů Jules Hudson vyráží na dobrodružnou výpravu napříč Velkou Británií s cílem odhalit utajené dějiny letišť, která během obou světových válek zachránila nejen celou Anglii, ale i její spojence. V každém dílu navštíví jedno z letišť, ponoří se hluboko do tajemství jednotlivých vojenských základen a setká se s působivými osobnostmi, které mají zajímavé příběhy na jazyku. Odborníci na letectví i bývalí zaměstnanci letišť mu prozradí všechno, co chce vědět. Jules se dokonce nebojácně odváží na nebesa, aby se osobně, s trochou přátelské pomoci profesionálů, blýsknul několika triky hodnými skutečného leteckého esa.


30. 3., 23.00 – Válka s vačnatci

V Austrálii se každý setkal s nějakým vačnatcem. Tato zlomyslná zvířátka byla během poslední dekády vyhnána ze svého přirozeného prostředí v buši, a tak drze zamířila do měst ve velkém počtu. Každou noc se smečky vačnatců prohání po elektrickém vedení, střechách, plotech a stromech. Donekonečna hledají jídlo a pelech. Kvůli hlasitému rituálu páření a neukojitelném apetitu po růžích a exotických dřevinách je skoro všichni nijak zvlášť nemusí. Ale je možné, že se vačnatci z jednoho městského parku konečně střetli se sobě rovným? Válka s vačnatci odhaluje tajemství světa vačnatců a jejich snahu prosadit se v záři velkoměsta.


1. 4., 21.00 – Skuteční Angry Birds

Angry Birds jsou velký hit. Zná je každé malé dítě. A tak otázka zní: existují skuteční Angry Birds? Ptáci každý den bojují, aby přežili, našli dostatek potravy a spolehlivý úkryt, unikli před nebezpečím a jako by toho nebylo málo, musí vychovávat mladé. Mají těžký život i bez toho, aby se dobrovolně nechali vystřelit z praku. Každý rok musí čelit novým překážkám. Každé roční období znamená nové problémy. V zimě hlavně hledají něco do zobáku. Na jaře je třeba připravit se na následující měsíce, najít si partnera vhodného k páření a zařídit hnízdo. Na konci léta konečně nastává čas, kdy mladí vylétají z hnízda. Byl to dlouhý a těžký rok, ale Skuteční Angry Brirds to zvládli. I když se žádný z těchto ptáků vlastně nijak zvlášť nezlobí.


2. 4., 21.00 – Nezapomenutelné lodní výpravy (Amazonka)

Vzhůru na palubu historických lodí! Tyhle koráby už něco zažily a všechno to zatím přežily. Naše lodní výprava vede exotickou přírodou a uvidíte během ní překrásnou okolní krajinu. Zajímavá bude plavba v Africe na jižním konci jezera Tanganyika, které je největším sladkovodním jezerem na světě, a vede více než 300 mil na sever. Dostaneme se také až na pobřeží severního Norska a odtud dál do promrzlých vod Arktidy. Tady se na ostrově Spitsbergen, který je nejseverněji položeným ostrovem na světě, podíváme za ledními medvědy. A to není zdaleka všechno. Nezapomenutelné lodní výpravy nevynechají ani nejdelší řeku světa Amazonku a další dech beroucí místa. Ať už stojíme na palubě vůbec nejstaršího dochovaného trajektu nebo speciálně upraveného ledoborce, vždy je to naprosto nezapomenutelná plavba.


2. 4., 22.00 – Černobyl: 30 let poté

Od nejhorší nukleární katastrofy v dějinách, ke které došlo v Černobylu na Ukrajině, uběhlo už 30 let. Černobylská katastrofa zahubila tisíce a ohrozila životy dalších několika miliónů lidí. Místo, kde se odehrála, zůstává do dnešního dne jedním z nejnebezpečnějších na Zemi. Sarkofág zakrývající radioaktivní reaktor se už dlouhá léta rozpadal. Proto nastal čas nahradit ho novější a spolehlivější stavbou. Zatímco v Černobylu vyrůstal nový sarkofág, který nakonec spolknul i ten původní, radioaktivita dělala problémy i jinde. V Německu zjistili, že radioaktivní odpad znečišťuje místní vodní zdroj. Aby bylo ochráněno zdraví obyvatel, dostala se ke slovu zajímavá inovativní řešení.


2. 4., 23.00 – Poklad, který nevoní (Krycí název: Růže)

Většina z nás to považuje za odpad. Ale najdou se tací, kteří je mají za poklad. Hlavním tématem zvláštní mini série, která nás zavede do všech koutů světa a napříč všemi možnými obdobími lidských dějin, je hovínko. Poklad, který nevoní se zabývá biologickým, psychologickým, etnologickým, historickým, vědeckým, ekonomickým, společenským, kulturním a ekologickým významem lidského i zvířecího odpadu. Věřte, že je to sice většinou přehlížené, ale zároveň vzrušující téma! Vypořádáme se s ním jednoduše, a hlavně vkusně.

Pojďte se bavit a žasnout s Prima ZOOM.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 26. 3. 2017





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.03.2017 • Dubnové filmové lahůdky na Cinemaxu
25.03.2017 • AMC Networks prodloužilo práva na Formuli 1 - F1 bude exkluzivně na stanicích Sport1 a Sport2 až do roku 2020
24.03.2017 • Mozartova opera Idomeneo v satelitním přímém přenosu MET: Live in HD v sobotu 25. března
23.03.2017 • V Divočině s Bearem Gryllsem na Discovery Channel
19.03.2017 • Vydejte se za dobrodružstvím na Prima ZOOM ve 12. týdnu
19.03.2017 • FilmBox na jaro chystá zajímavé seriálové novinky

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist