Poznávejte svět s Prima ZOOM ve 14. týdnu
Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: TV Prima/satCentrum Přidané: 03.04.2017
Prolítneme se letem světem, a ještě při tom stihneme nakoupit. David Attenborough nám představí létající monstra a s novou řadou se vrací oblíbený seriál Akvária na míru. Ukážeme vám krásná místa, pozor na anakondu a nebude chybět druhá světová válka. Dokumentární skvosty pro vás: tento týden budete opravdu žasnout nad seriálem Poslední ráje; pobaví vás oblíbená Akvária na míru III; poznejte největšího a nejsilnějšího hada na světě – Anakonda: Tichý zabiják; vaše oko potěší Národní parky Severní Ameriky a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

3. 4., 20.00 hod. – Letem světem XVII (Dillí a Agra)

Pokračujeme letem světem do všech možných i nemožných míst. Do exotických, oblíbených i nemyslitelných destinací vyrazíme i v dalších dílech oblíbeného cestovatelského seriálu. Nové epizody nás vezmou do Indie, Afriky i na Divoký západ.


3. 4., 21.00 hod. a 21.30 hod. – Bazaar: Za nákupy po světě (Mexiko; Dillí a Rádžasthán)

Tentokrát zamíříme do Mexika, kde začneme ve vesnici Patzcuaro s nejlepšími tradičními řezbáři. Po návštěvě muzea, v Mexico City, navštívíme tržiště s místními potravinami a obchod s tradiční mexickou čokoládou. Město Zacatecas je známé díky stříbru a jedinečným designérským výtvorům, vyrobených právě ze stříbra. Španělští kolonizátoři si s sebou do Mexika přivezli svou katolickou víru a zvyky. Jedním ze zvyků byla výroba figurín z papírové směsi, pro bohoslužby a průvody. Navštívíme rodinu, která tyto figuríny stále vyrábí. Magie i lektvary jsou nedílnou součástí kulturního dědictví Mexika a všechny potřebné ingredience se dají koupit na čarodějnickém trhu.
Mughalští císaři po sobě zanechali skvostné paláce a nádherné pevnosti. V centru Dillí se seznámíme s jedním z posledních mistrů umění kaligrafie. Indie byla téměř 200 let pod vládou Velké Británie a v Novém Dillí se tento vliv hodně promítl do architektury. Obchod s tradičním hudebním nástrojem sitar kdysi navštívila i hudební skupina Beatles. Indie čelí jednomu z nejvyšších stupňů chudoby – ukážeme vám, jak probíhá program veřejného stravování. Poslední zastávku uděláme v unikátním muzeu záchodů.


5. 4., 20.00 hod. – David Attenborough: Létající monstra (ve 21.00 následuje Film o filmu)

Lidstvo tisíce let věřilo v existenci létajících monster. Je možné, že kdysi skutečně existovalo něco, co si nedokážeme představit? Před 220 miliony let začala nadvláda dinosaurů na Zemi. Jenže to nebyl jediný druh plazů, kterému se tehdy podařil přelomový skok dopředu. Pterosauři ovládli oblohu. Skutečný příběh o tom, jak a proč se jim to podařilo, je fantastičtější než jakákoli fikce. Světoznámý přírodovědec David Attenborough v tomto filmu odhaluje neuvěřitelná fakta o tvorech, jejichž rozpětí křídel je srovnatelné s dnešními supermoderními stíhačkami. Attenboroughovo bádání vede na tak oslňující místa, jako jsou Nové Mexiko, jurské pobřežní útesy Lyme Regis ve Velké Británii, starodávná pterosauří přistávací plocha v jižní Francii nebo fosilní jáma v Německu, kde se našel jeden takřka perfektně zachovalý exemplář.


6. 4., 20.00 hod. – Skrytá tvář 2. světové války (1. díl)

Více než sedmdesát let po konci nejničivější války, kterou svět zažil, stále existují nezodpovězené otázky o některých bojových operacích: fakta jsou neznámá, hrdinové zapomenutí. Přitom jde o neuvěřitelné příběhy plné napětí, odvahy a těžkých životních rozhodnutí, bez kterých by byl osud našeho světa úplně jiný. V tomto pětidílném seriálu uvidíte dosud neznámé příběhy druhé světové války. Všechno začíná dnem D a přípravami na útok, jež doprovází dalekosáhlá tajná operace s cílem přesvědčit nacisty, že Spojenci se chystají vylodit na pobřeží Severního moře. Pak pokračuje osvobození okupované Evropy. V roce 1945 se veřejnost dozvídá o hrůzách holocaustu v plném rozsahu a vyvstane potřeba učinit spravedlnosti za dost. Jak je možné, že se vysoko postaveným nacistickým důstojníkům přesto podaří uprchnout? A jako by to nebylo dost, nahlédneme také do pozadí temných tajemství Adolfa Hitlera a jeho vzestupu k moci.


6. 4., 23.00 hod. – Poslední ráje (Mauricius)

Vydejte se na cestu kolem světa z Patagonie do USA, z Grónska do Jižní Afriky a z Kambodži do Austrálie. Zavede vás na nejúžasnější místa s nejkrásnější krajinou a nejzajímavějšími zvířaty i lidmi. Ať už se nacházejí na pevnině nebo na moři, cílem jsou Poslední ráje na Zemi. Mimo jiné uvidíte safari v africké říši keňských nosorožců, navštívíte skrytou perlu Filipín, provincii Aurora, prohlédnete si Dolomity ze vzduchu, seznámíte se s podmořským životem u pobřeží Austrálie nebo se projdete živou pouští v Namibii.


7. 4., 21.00 hod. – Akvária na míru III (Táborníci a lovci)

Zábavný seriál Akvária na míru se vrací s novými díly. Zachycují příhody byznys partnerů, nejlepších přátel a největších rivalů Wayda Kinga a Bretta Raymera z největší americké firmy specializované na výrobu akvárií Acrylic Tank Manufacturing. Právě tady vznikají největší, nejšílenější a nejoriginálnější akvária pro nejvýstřednější ryby a klienty z celého světa. Pro ambiciózní dvojici Wayda a Bretta není žádná výzva dost velká. Ať už staví akvárium ve tvaru injekční stříkačky nebo největší vnitřní nádrž pro žraloky a aligátory, vždy se snaží klientům dodat jejich vlastní kus oceánu. V Akváriích na míru uvidíte a zažijete nervy i nadšení z úspěchů, které Wayde a Brett už čtrnáct let sdílí společně s rodinou – včetně Waydovy svérázné manželky nebo Brettova otce přezdívaného Generál. Ponořte se po hlavě do zábavného prostředí bláznivé rodinné firmy a sledujte vývoj každého skvělého projektu od konceptu po závěrečné slavnostní odhalení.


8. 4., 20.00 hod. – Anakonda: Tichý zabiják

Existuje jenom málo hadů, kterých bychom se báli více a rozuměli bychom jim méně, než je nechvalně proslulá anakonda. V tomto snímku zažijete exotickou výpravu do těžko přístupných a prakticky neprozkoumaných částí amazonského pralesa, kde odhalíte skutečnou tvář tohoto mystického hada. Bujná zeleň se hemží pestrobarevnými tukany, hlasitými vřešťany, prapodivnými tapíry i záhadnými domorodci. V husté vegetaci a kalných bažinách se však také tiše ukrývá největší a nejsilnější had na světě.


8. 4., 21.00 hod. – Národní parky Severní Ameriky (1. díl)

Národní přírodní rezervace v severní Americe jsou proslavené po celém světě. Miliony návštěvníků okouzlila jejich dech beroucí příroda a fascinující krajina. Tento jedinečný seriál vám ukáže, co se odehrává za hranicí turistických vyhlídek. Postupně navštívíme světoznámé parky Everglades, Gates of the Arctic, Grand Canyon, Olympic, Saguaro, Great Smoky Mountains, Yellowstone a Yosemite.


9. 4., 22.00 hod. – Megaopravy III (1. díl)

Přidejte se k profesionálnímu mechanikovi, dobrodruhovi a vědeckému nadšenci Seanu Rileymu ve třetí řadě zábavného seriálu Megaopravy. Uvidíte, jak se bez váhání po hlavě vrhá do světa mechanického chaosu, obrovitých údržbářských akcí i nouzových oprav. Jeden krok vedle a celý náš svět by se zastavil! V nových epizodách se Sean potýká se specifickými požadavky show Cirque Du Soleil v Las Vegas, troufne si na generálku obřího tobogánu, troufne si na 150 metrovou televizní věž Texas Hightower, promrzne na Aljašce nebo spojí síly s NASA, aby seřídil mega satelit namířený hluboko do vzdáleného vesmíru.

Obohaťte se s Prima ZOOM/


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 3. 4. 2017




 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24518/poznavejte-svet-s-prima-zoom-ve-14-tydnu/