Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 09.05.2024 - 12:17:11   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Česká asociace elektronických komunikací z. s. jmenovala výkonného ředitele

  Autor: ČAEK , e-mail: cacc@cacc.cz Přidané: 03.04.2017


Členská schůze České asociace elektronických komunikací z. s. (ČAEK) schválila 2. února 2017 strategický dokument, který formuluje zaměření činnosti spolku v dalším období. Součástí rozšířené strategie je důraz na ochranu obsahu v sítích pro převzaté vysílání a zpracování otázek, které vyplývají z postupující konvergence platforem sítí a služeb elektronických komunikací a z mezinárodních závazků České republiky, především z členství v Evropské unii.


Za tímto účelem členská schůze potvrdila rozhodnutí představenstva spolku jmenovat podle stanov výkonného ředitele ČAEK, který bude odpovídat především za řízení sekce převzatého vysílání. Novým výkonným ředitelem ČAEK byl jmenován Mgr. Martin Cach. Funkce se ujímá 3. dubna 2017.

„Jsem vděčen představenstvu spolku, že se na základě stanov rozhodlo zásadním způsobem posílit aparát ČAEK v době, kdy se nároky na činnost asociace zvyšují, především v mediální, autorskoprávní a programově obsahové oblasti,“ říká předseda spolku Zdeněk Vaníček a dodává: „Za tímto účelem jsme do ČAEK přijali mladého, perspektivního, již ale velmi zkušeného a znalého odborníka. Spolupráce členů s ním bude nesporně obohacující a nepochybně oboustranně přínosná. Přeji Martinovi hodně úspěchů a také radosti z jeho nového odpovědného a náročného pověření.“

Mezi hlavní úkoly ČAEK v současné době patří z hlediska mezinárodních závazků České republiky aktivní sledování návrhu směrnice Evropského Parlamentu a Rady, kterou se stanoví evropský kodex pro elektronické komunikace, a směrnice o audiovizuálních mediálních službách, klíčového předpisu EU, který určuje společné základní parametry služeb televizního vysílání a audiovizuálních mediálních služeb na vyžádání. Z vnitrostátního pohledu stojí na prvním místě plánování a výstavba sítí elektronických komunikací nové generace, dokumenty, které v této oblasti schválila vláda, a také nadměrná regulace elektronických komunikací v České republice.

„Pevně věříme, a proto jsme si Martina vybrali, že se nový výkonný ředitel spolku plně zapojí do všech těchto akutních výzev, které před ČAEK a jejími členy stojí. Jsem přesvědčen, že Martin obstojí a já mu se všemi kolegy přeji hodně zdaru,“ říká předseda spolku Zdeněk Vaníček


O asociaci ČAEK

Česká asociace elektronických komunikací z. s. (ČAEK) sdružuje provozovatele elektronických komunikačních sítí a služeb, kabelových systémů převzatého vysílání, poskytovatele širokopásmových služeb, poskytovatele obsahu, dodavatele technologií a poradenské firmy v ČR. Spolek si klade za cíl přispět k budování moderní informační a komunikační infrastruktury v České republice.

ČAEK vznikla v roce 1998. Do konce roku 2001 vystupovala pod názvem Česká asociace kabelových komunikací a do roku 2007 jako Česká asociace kompetitivních komunikací (ČAKK).

ČAEK od svého založení aktivně spolupracuje s evropskou asociací CABLE EUROPE (Evropská asociace kabelových komunikací - www.cable-europe.eu), která byla založena již v roce 1955 a navazuje na činnost sdružení evropských kabelových operátorů, jež vzniklo již v roce 1951. V letech 2001 až 2007 byla ČAEK členem (národní afilací) Evropské asociace kompetitivních telekomunikací. ČAEK dále spolupracuje s International Institute of Communications (IIC), Society of Broadband Professionals (SCTE) a Digital Policy Alliance (EURIM).

ČAEK v současnosti představuje spolek sdružující operátory, kteří zajišťují elektronické komunikační sítě a poskytují širokopásmové elektronické komunikační služby v České republice, a poskytovatele obsahu pro převzaté vysílání. Udržuje široké mezinárodní kontakty se zahraničními partnery a subjekty a je referenčním místem v oboru evropského práva v oborech elektronických komunikací a vysílání. Web: www.caek.cz, Facebook: https://www.facebook.com/elektronicke.komunikace.


Česká asociace elektronických komunikací, 3. 4. 2017


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
04.04.2017 • Jubilejní Studentská Thálie
04.04.2017 • Výsledky Grand Prix Svetozára Stračinu 2017
01.04.2017 • Kanály Cinemax v apríli v Magio zadarmo
01.04.2017 • Prima COOL slaví 8. narozeniny u obrazovky i hudebně-gamingovým COOL DAY
31.03.2017 • Telekom otvoril registráciu na Big Data Hackathon
30.03.2017 • Režisér zázračného debutu Poslední rodina Jan P. Matuszyński přijel do Prahy

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist