Prima ZOOM vás v 15. týdnu prostě baví
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 09.04.2017
Poznejte to nejzajímavější z cestování, přírody, historie, oceánů, vesmíru, dinosaurů, záhad, zločinu a reálného života. Dokumentární skvosty pro vás: čeká nás Putování Asií: Z Indie do Japonska; dostane vás seriál o největších zločincích lidstva – Evoluce zla; v seriálu Kriminálka Jurský park se vydáme pátrat, jak vypadali a jak se chovali dinosauři ve skutečnosti; zajímavé příběhy nabídnou Africké životodárné stromy a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

10. 4., 21.00 – Putování Asií: Z Indie do Japonska (Indie: Země třiceti tisíců božstev)

Od úsvitu věků se lidé zamýšleli nad smyslem života. Odpovědi hledali v přírodních živlech. Odtud se postupně dostali ke spiritualitě. Netrvalo dlouho a po celém světě začaly růst chrámy k poctě nejrůznějších bohů a božstev. Jejich základem byla touha posvětit vše svaté. Asie se během několika tisíciletí stala kolébkou náboženství a filozofií. Navzdory bouřlivým dějinám, nástupu totalitních režimů a antináboženských ideologií ve 20. století i pozdějšímu západnímu vlivu na každodenní životní styl zůstala větší část asijského kontinentu dodnes hluboce ovlivněna náboženstvím a spiritualismem. Vydejte se na Putování Asií, seznamte se s místními obyvateli a zjistěte, v co věří.


11. 4., 20.00 – Evoluce zla (Papa Doc)

Jsou to nejznámější tyrani a nejproklínanější zloduši dějin. Vůdce nacistického Německa Adolf Hitler, svrchovaný vládce Sovětského svazu Josif Vissarionovič Stalin, irácký diktátor Saddám Husajn, vládce Severní Koreje Kim Čong-il, předseda Komunistické strany Číny Mao Ce-tung a libyjský plukovník Muammar Kaddáfí se všichni dají označit za psychopaty, bezcitné ideology, chamtivé krutovládce. Někdy dokonce za vyloženě šílená individua, která se ve své zemi zmocnila vlády a způsobila utrpení vlastních lidí. Všem se postupně věnuje desetidílný seriál Evoluce zla.


11. 4., 23.00 a 23.30 – Bionický veterinář (1. a 2. díl)

Veterinář Noel Fitzpatrick má ve svém vysoce moderním centru vystavěném za mnoho miliónů liber k dispozici revoluční chirurgické technologie. Díky nim může zachránit a vylepšit životy tisíců domácích mazlíčků v ohrožení. Doktor Fitzpatrick je lékařským inženýrem. S pomocí mnoha nejrůznějších kovových struktur, matic, šroubů, implantátů a přelomových procedur přivádí na svět čerstvě přestavěná zvířata. Pro mnoho z nich skutečně představuje poslední naději. Jsou to nešťastné oběti nehod nebo ubožáci, kteří trpí vrozenými genetickými vadami. Fitzpatrick a jeho zkušený lékařský tým se vždy snaží o to samé: vylepšit a prodloužit životy svých pacientů s použitím nejšpičkovějších a nejsofistikovanějších dostupných technologií.


12. 4., 20.00 – Kriminálka Jurský park (Rekonstrukce mozku tyranosaura)

Jak vypadali a jak se chovali dinosauři ve skutečnosti? Doktor Phil Manning pojal hledání odpovědí na tyto otázky jako nefalšované vyšetřování, které spolehlivě zaujme nejen fanoušky slavného seriálu Kriminálka Las Vegas. Dr. Manning využívá nejmodernější kriminalistické postupy, trojrozměrné počítačové modely původně určené pro mapování místa činu i hypermoderní techniku, včetně zobrazovacího přístroje, který je desetkrát silnější než nejsilnější rentgen. Navíc neváhá zpochybnit dlouho zažité představy o dinosaurech nebo pokládat radikálně provokativní otázky. Byl Tyranosaurus Rex inteligentní? Jak vypadala dinosauří chůze? A je možné, že ty největší druhy dinosaurů stále ještě čekají pohřbené v zemi, až je někdo objeví? Kriminálka Jurský park proniká do mysli, pod kůži, a dokonce až do morku kostí největších, nejimpozantnějších zvířat, která kdy kráčela po povrchu naší planety.


12. 4., 21.00 – Africké životodárné stromy (Salámovník)

Přežít v Africe není snadné. Vzrůstající lidská populace se tlačí do neobydlených oblastí a vybíjí divoká zvířata, která ohrožují úrodu a dobytek. Přesto stále ještě existují v jižní Africe oblasti, kde levharti, sloni a hyeny žijí bezstarostným životem. V tomto novém třídílném pořadu nazvaném Africké stromy života uvidíte tři příběhy o vytrvalosti a přežití nejznámějších afrických přírodních symbolů – od predátorů a jejich kořisti přes neúprosné prostředí po legendární stromy. Smečka lvů, levhart chránící své území i samička geparda, ti všichni žijí své životy ve stínu tří impozantních stromů: salámového stromu v údolí Luangwa v Zambii, trnového stromu v Kalahari v Jižní Africe a stromu marula v Manyeleti nedaleko Národního parku Kruger. Toto je neuvěřitelný příběh lovců a jejich obětí, kteří jsou závislí na těchto úchvatných životodárných stromech.


13. 4., 22.00 – V zemi primátů (1. díl)

Afrika je domovem největšího počtu primátů na světě. Žijí tady proslavení lemuři, zvláštní poddruhy poloopic jako kombovití, nártounovití nebo poto velký a samozřejmě nejslavnější ze všech: šimpanzi a gorily. Seznamte se s nejroztomilejšími, nejchytřejšími a nejsympatičtějšími opicemi afrického kontinentu.


14. 4., 20.00 – Plavby Mořského dobrodruha (Jessino dobrodružství)

Posádka Mořského dobrodruha vedená zkušeným ochráncem přírody Davidem de Villersem pomáhá všem, které spojuje nehynoucí vášeň k oceánům a neukojitelná touha prozkoumat, co se ukrývá pod jejich hladinou. Právě díky Mořskému dobrodruhovi si všichni takoví nadšenci konečně mohou splnit své nejdivočejší sny. Napínavý seriál Plavby Mořského dobrodruha bádá v rozmanitém mořském ekosystému v blízkosti i na pobřeží Jižní Afriky.


14. 4., 23.00 a 23.30 – Odhalení: Mimozemské spisy IV (Tajemství ochranných obleků; Vlna UFO z roku 1952)

Odhalení mimozemských spisů pokračuje! V roce 2011 byly konečně zpřístupněny do té doby utajované stohy dokumentů, které obsahují informace o možných mimozemských návštěvách Země. Ve čtvrté řadě tajuplného seriálu se dozvíte, že několik důležitých amerických vládních agentur dlouhá léta zatajovalo probíhající vyšetřování UFO nebo jak taková vyšetřování vůbec probíhají; někteří představitelé amerického letectva věří, že mimozemské talíře jsou skutečné; k pozorování UFO dochází i z paluby raketoplánů NASA; za nejspolehlivější svědky jsou všeobecně považováni policisté; létající talíře možná pocházejí z naší planety a ještě mnoho dalšího. Nahlédněte s námi do odtajněných spisů a možná společně odhalíme něco skutečně nečekaného.


15. 4., 20.00 – Hra o život (Velké úniky)

Krása může zabíjet, takový už je život! Když se mláďata dravců narodí, začíná pro ně dlouhý a drsný trénink. Musí dokonale ovládnout dovednosti své matky, aby byla jednoho dne také připravena vyrazit na lov a zabít. Pro jiná zvířata je pouhá cesta z jedné strany na druhou životu nebezpečným podnikem. Musejí použít všechen svůj důvtip, aby ho ve zdraví přežila. Každou sekundu se něco pokazí. Ta šťastnější se naučí problémům v budoucnu vyhýbat. Ale ta, co mají smůlu, musejí začít myslet na útěk.

Bavte se s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 9. 4. 2017





 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24546/prima-zoom-vas-v-15-tydnu-proste-bavi/