Skotská televize STV2 v platformě Freeview, Sky UK a Virgin
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 12.04.2017
Skotský vysílatel STV, oznámil, že nový kanál STV2 zahájí vysílání v pondělí 24. 4. 2017 pro diváky v celé zemi. STV2 bude odrážet dění ve Skotsku s odlišným a napínavým programem, který bude zahrnovat zejména přímé přenosy významných událostí, zpravodajství, nové pořady včetně seriálů, dramatického umění a filmů.


Stávající městský televizní kanál vysílatele STV pro města Glasgow a Edinburgh bude přejmenován a sloučen se třemi novými licencemi pro Aberdeen, Ayr a Dundee pod jedním výrazným názvem, STV2. Kanál bude vysílat 24 hodin denně, sedm dnů v týdnu v platformě Freeview (kanál 8), Sky (kanál 117), Virgin (kanál 159) a bude jej možné sledovat na internetu online prostřednictvím přehrávače STV Player.

STV2 bude prvním kanálem svého druhu, který by měl skotskému divákovi nabídnout možnost volby s jedinečnou kombinací obsahu a rozšířeného zpravodajství.

Zahájení vysílání nového kanálu bude znamenat spuštění nového významného pořadu STV pro Skotsko, STV News Tonight (Zpravodajský večer STV), který bude vysílán v pracovní dny v 19:00 hodin na kanále STV2. STV News Tonight nabídne komplexní zpravodajský servis ze Skotska, Velké Británie a ze světa ze skotského úhlu pohledu. Programové schéma kanálu STV2 bude také zahrnovat hodinové přehledy zpráv a tři specializované půlhodinové zpravodajské pořady ve 13:00 hodin, 18:00 hodin a ve 22:00 hodin.

Pan Bobby Hain, ředitel kanálů STV, uvedl: “Kanál STV2 přináší Skotsku hlavně zábavný mix místního, skotského a mezinárodního obsahu. Náš vlajkový zpravodajský pořad, STV News Tonight, bude vysílán každý pracovní den večer jako součást různého programu zahrnující denní živou magazínovou show, pořadů představující klíčové kulturní události a místní sport; doplněné dramatickým uměním špičkové kvality a zábavou.”

Skotská stanice STV2 pokryje signálem asi 85 % diváků na území s vysíláním STV. Kromě platformy Freeview, bude kanál dostupný online a v platformách Sky UK i Virgin. Vysílání bude dostupné online na přehrávači STV Player.


S využitím zdroje: Advanced-television.com, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24557/skotska-televize-stv2-v-platforme-freeview-sky-uk-a-virgin/