Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 07:41:58   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Show Jana Krause – 3. 5. 2017

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 01.05.2017



Zpěvačka a moderátorka Emma Smetana, herec Rostislav Novák ml. a odborník na hmyzí jídlo Jan Škraňka se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 3. května ve 21.35 hod. na Primě.


Emma Smetana – bývalá moderátorka televizních zpráv, zpěvačka a příležitostná herečka se po krátké mateřské dovolené vrací opět do práce. Matka tříměsíční holčičky Lennon Marlene, kterou má se svým partnerem, hudebníkem Jordanem Hajem, se stala další členkou týmu internetové televize. Připravovat bude rozhovory, především prý se zahraničními hosty. Emma na sebe vloni mj. upozornila jako zpěvačka, a to albem What I've Done, které bylo výsledkem její spolupráce s producentem Jiřím Burianem a které se dočkalo velmi pozitivních kritik. Emma, která hraje na klavír a zpívá od dětství, se svou kapelou opět vystupuje a ve své hudební dráze má velké plány.


Rostislav Novák ml. – herec a principál nejvýznamnějšího českého novocirkusového ansámblu Cirk La Putyka je potomkem 8. generace jednoho z nejstarších českých loutkářských rodů – Kopeckých. Absolvoval Katedru alternativního a loutkového divadla DAMU a jako herec účinkoval v různých pražských divadlech. Ale umělecký kredit získal zejména jako tvůrce Cirku La Putyka. Od konce roku 2014 je jejich stálým působištěm svépomocí zrenovovaný prostor v pražských Holešovicích Jatka 78. Rosťa Novák v souboru působí jako principál, autor, režisér, akrobat, herec a loutkoherec. Mezi jejich nejznámější představení patří La Putyka, Up'End'Down, Airground, Dolls, v poslední době trilogie Family Roots in the Black Black Woods. Divadlo vystupuje po celém světě. Začátkem května bude mít v La Putyce premiéru inscenace Batacchio, která se inspiruje poetikou starých kočovných divadelních společností.


Jan Škraňka – odborník na hmyzí jídlo, který pořádá hmyzí kulinářské show. Zejména u štíra je prý jak příprava, tak jezení doslova „maturitou“. Hmyz se ve světě těší velké oblibě a patří do jídelníčku téměř všech zemí, výjimkou je pouze Evropa, z níž zmizela hmyzí jídla zhruba před sto lety. Proto Jan spolu se svými kolegy rozjel projekt Brouk na talíři, v rámci něhož prostřednictvím zábavných show propagují zařazení hmyzu do jídelníčku. Objevili staré hmyzí recepty a studovali vědecky podložené výživové studie. „Tradiční živočišnou stravu hmyz převyšuje téměř ve všech výživových hodnotách, neobsahuje cholesterol a nasycené mastné kyseliny. Navíc jeho nestravitelné složky pomáhají tělu stejně jako například vláknina.“ Chuťově se prý neliší od tradiční stravy. Příbuznost najdeme v oříšcích, citrusech, kořeněném masu. Při show bývají středobodem pozornosti nádoby s hmyzem. Mnohý z nich prý lidé vidí takto z blízka poprvé v životě. Honza pak představí každý druh, tradice a zvyklosti v různých zemích světa a pak připraví jednoduchá jídla. Při přípravě jídel používá třeba šváby, kobylky, štíry, cvrčky, larvy… „Největší zájem je zejména o jídla z larev potemníků, smažených cvrčků a sarančat. Na hmyz, jakým je například šváb nebo štír, se lidé rádi koukají, ale do pusy jej vloží opravdu pouze labužníci a odvážlivci,“ říká Jan.


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 3. května ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.05.2017 • Zázračný polský debut Poslední rodina bude uveden 3. května v Biu Oko v exkluzivní předpremiéře, do kin pak vstoupí 11. května
30.04.2017 • Snídaně s Novou od 2. května se dvěma novými posilami a několika novinkami!
28.04.2017 • Jedinečná choreografie bratrů Bubeníčkových a oslavy Mezinárodního dne tance
27.04.2017 • Čtrnáct procent Česka prozkoumá Miroslav Vladyka v Klenotech naší krajiny
26.04.2017 • Semtex, čočky, nanovláka a další české vynálezy, které změnily svět, v nových dokumentech ČT
25.04.2017 • Včerejší díl Ulice trhal rekordy letošního roku

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist