Parádní cestování s Prima ZOOM
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 06.05.2017
Prima ZOOM vás zahrne krásnými zážitky. S kuchařem a cestovatelem Anthony Bourdainem si pochutnáte i poznáte zajímavé kouty světa. A Alex Polizzi vám ukáže známou Itálii, jak ji neznáte.


Vydejte se s námi do světa:

Od 8. 5., 20.00 hod. – Anthony Bourdain: Neznámé končiny
Od 8. 5., 21.10 hod. – Utajené krásy Itálie II



Anthony Bourdain: Neznámé končiny (8 dílů, každé pondělí od 20.00)

Anthony Michael Bourdain je americký kuchař a známá televizní osobnost. Absolvoval Americký kulinářský institut a byl šéfkuchařem mnoha špičkových restaurací, např. newyorské Les Halles. Všeobecně známým se stal díky své knize Kitchen Confidential: Dobrodružství v kulinářském ráji. Svou první televizní show odstartoval roku 2002. Později spojil kulinářské umění s dobrodružným cestováním.

Kulinářsky založení dobrodruzi, těšte se! S mistrem kuchařem Anthonym Bourdainem vyrazíte na cestu po celém světě a navštívíte místa, kde byste šéfkuchaře opravdu nečekali. Co tam maestro chce a proč se vůbec točí okolo exoticky prostřených stolů? Vždyť někdy tam dokonce ani ty stoly nejsou a na jejich místě někdo roztáhl koberce! Odpověď je vcelku jednoduchá: Anthony Bourdain cestuje po nejrůznějších, zvlášť zajímavých krajích, a přitom ochutnává místní speciality. Co myslíte, troufne si i něco uvařit? Zvláštní kulinářské zážitky v Kolumbii, Maroku, Peru nebo Kongu se na něho hrnou jeden za druhým. Jestli je všechny ustojí, uvidíte v zábavném seriálu Anthony Bourdain: Neznámé končiny.

Seriál získal na 15 ocenění, např. 4x Emmy Awards, dále American Cinema Editors, Critics Choice Television Awards, New York Festivals, Peabody Awards, PGA Awards a 27 dalších nominací na prestižních festivalech.

8. 5. – Myanmar
15. 5. – Los Angeles: Korejská čtvrť
22. 5. – Kolumbie
29. 5. – Libye
5. 6. – Kanada
12. 6. – Tanger
19. 6. – Kongo
26. 6. – Peru



Utajené krásy Itálie II (4 díly, každé pondělí po 21.00)

Itálie je překrásnou zemí na březích Středozemního moře. Ale některé z jejích krás dosud neobjevili ani samotní Italové. Chcete mít před nimi náskok? Připojte se k cestovatelce Alex Polizzi a navštivte romantická místa, která vám vyrazí dech. V pokračování cestovatelského seriálu Utajené krásy Itálie zamíříme na Sardinii, ostrovy Capri, Ischia, Salina a Filicudi nebo na sever a jih Sicílie. Alex, která má italsko-anglické kořeny, každou zastávku okořenila zajímavými příběhy od vlastního rodinného krbu. Tato místa pro ni mají osobní význam. A díky jejím vzpomínkám odhalíme úplně novou tvář jedné z nejoblíbenějších středomořských destinací.

Alex Polizzi, milovnice Itálie nás v prvním dílu zavede na největší italský ostrov Sardinii, kde se narodila její milovaná babička Liliana. Navštívíme hlavní město ostrova Cagliari, kouzelnou horskou oblast Supramonte a horské městečko Lanusei. Zatímco turisté nejvíce oceňují nádherné pobřeží Costa Smeralda na severu ostrova, Alex začne své putování na jihu právě v Cagliari.

8. 5. – Sardinie
15. 5. – Ostrovy
22. 5. – Severní Sicílie
29. 5. – Jižní Sicílie

Procestujete svět a ještě si pochutnejte s Prima ZOOM


www.prima-zoom.cz – unikátní online magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24659/paradni-cestovani-s-prima-zoom/