Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 12:18:51   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Podnikněte výpravu za dobrodružstvím ve 20. týdnu na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 14.05.2017


Nenechte si ujít putování Mléčnou dráhou, zažijte osudové chvíle, poznejte království rostlin a tajemství Madagaskaru, poraďte si s noční můrou, sáhněte si na hranice lidských schopností, zažijte digitální revoluci a Prima ZOOM vám nabídne i auto za milion eur. Dokumentární skvosty pro vás: jaké to je Uvnitř Mléčné dráhy; v seriálu Evoluce zla se vypravíme za Kimem do Severní Koreje; odhalíme Tajemství Madagaskaru; zajímavý bude film Noční můra: Tajemství spánkové paralýzy; a co teprve Auto za milion eur a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

15. 5., 23.00 – Uvnitř Mléčné dráhy 1/2

Naše sluneční soustava leží na vnější hranici galaxie Mléčné dráhy. To je rozsáhlé společenství hvězd, které váže dohromady síla gravitace. Dnešní astronomové shromažďují důkazy, díky nimž můžeme na naši domovskou galaxii poprvé nahlížet v úplně novém světle. Vydejme se na neuvěřitelnou výpravu vesmírem, prostorem i časem a přesvědčme se o tom, že okolí Mléčné dráhy má zblízka úplně jinou podobu. Dvoudílný film Uvnitř Mléčné dráhy přináší vzrušující příběh o naší galaxii, jejím vzniku a současné fascinující podobě.


16. 5., 20.00 – Evoluce zla (Kim: Severokorejská dynastie zla)

Současným vládcem Severní Koreje je Kim Čong-un, který pokračuje v autoritářské vládě svého otce Kim Čong-ila a děda Kim Ir-sena. Kim Čong-un je nemanželským, třetím a nejmladším synem Kim Čong-ila. Otec jej vybral za svého nástupce. V souvislosti s přípravou na převzetí moci se objevily spekulace, že prodělal plastickou operaci, aby se podobal svému dědovi. Podívejte se na příběh této neuvěřitelné dynastie zla.


17. 5., 23.00 a 23.30 – Osudové chvíle II (Blizard v Montaně; Tornádo v Joplinu)

Když se matka příroda rozhněvá, lidé se nečekaně ocitají v nebezpečných situacích, které by je mohly připravit o život. Jejich přežití někdy závisí čistě na osudu, náhodě anebo čirém štěstí. Zdánlivě náhodná rozhodnutí, k nimž dochází v poslední možné chvíli, představují zásadní rozhodnutí mezi životem a smrtí. V pokračování seriálu Osudové chvíle se rodina ocitá uprostřed moře daleko od pevniny na lodi se zlomeným stěžněm. Poblíž je jedině nákladní loď naložená kontejnery. Tragédie se zdá nevyhnutelná. Ale jejich pohnutý příběh má šťastný konec. Tak jako další neuvěřitelné příběhy o osudových chvílích během ledového blizardu v Montaně, ničivého tornáda v Joplinu nebo divokého hurikánu ve Vermontu.


18. 5., 22.00 – Tajemství Madagaskaru (Lemuří duch)

Exotické prostředí ostrova Madagaskar je domovem několika nejpodivnějších a nejúžasnějších zvířat na světě. Mini série Tajemství Madagaskaru se zabývá bohatými dějinami evoluce tohoto divokého ráje a představuje řadu úchvatných zvířecích druhů z bezprostřední blízkosti.


19. 5., 22.00 – Noční můra: Tajemství spánkové paralýzy

Pro většinu z nás představuje zalehnutí do postele zaslouženou odměnu po namáhavém dni. Ale pro některé je to pouze začátek druhého tajného života. Nebo spíše noční můry. Spánková paralýza je bizarní stav. Její oběti stráví noc napůl při vědomí. Vnímají, co se kolem nich děje, ale nejsou schopné se pohnout. Jako by to nestačilo, mnozí z nich při tom zažívají noční můry. Vidí přízračné halucinace, které naplňují jejich mysl strachem. Zvláštní na tom je, že mnoho postižených mívá ty samé vize. Ať už jsou v Londýně, New Yorku nebo Michiganu, popisují temné hrozivé postavy, které pronikají do jejich snů už od dětství. O tom, co spánkovou paralýzu způsobuje, se však stále ví jenom málo.


21. 5., 21.00 – Hranice lidských schopností (Chlad)

Lidské tělo je úžasně složitý stroj, který za extrémních podmínek přechází do zvláštního módu „přežití“. Tyto změny máme zakódované v genech už od pravěkých dob. Ale teprve teď jim vědci konečně začínají aspoň trochu rozumět. K dnešním poznatkům vedla dlouhá a složitá cesta lemovaná stovkami smrtelně nebezpečných experimentů. Doktor Jaeger zkoumal hypoxii neboli vliv nedostatku kyslíku na tělesný metabolismus tak, že v roce 1979 žil dva měsíce v nebezpečných vysokohorských podmínkách 6 700 metrů nad mořem. Doktor Cauchy pro změnu vystavil vlastní tělo na celou noc působení extrémně chladného himálajského počasí. Způsobil si tím podchlazení, které ho následně málem připravilo o život. Nešetřil se ani Michel Strife. V roce 1962 dobrovolně strávil dva měsíce pod zemským povrchem. Díky jeho experimentu dokonce vznikla úplně nová vědecká disciplína chronobiologie, která zkoumá vliv izolace na mentalitu a biorytmy člověka. Díky těmto odvážlivcům postupně odhalujeme Hranice lidských schopností. Buďte u toho!


21. 5., 22.00 – Digitální revoluce (Spojení s budoucností)

Před 36 lety vznikl internet. Od té doby změnil všechny aspekty našeho života, umožnil revoluci v komunikaci, kultuře, obchodování i sociálních vztazích. Využíváme ho neustále, někteří z nás jsou na něm dokonce závislí, ale jen málokdo internetu skutečně rozumí. Dokumentární mini série Digitální revoluce přibližuje historii a význam internetu: jak funguje, jak se postupně vyvíjel, jaké technologie díky němu vznikly a kam nás může v příští dekádě zavést. Nahlíží pod pokličku internetu, který prostřednictvím chytrých technologií propojuje naše elektronická zařízení, včetně mnohých domácích spotřebičů. Prozrazuje, že internet představuje hrozbu pro naše soukromí a bezpečí, i proč může být samotný internet ve velkém ohrožení. A nakonec díky několika futuristům a sci-fi spisovatelům odhaduje, jakým způsobem internet změní podobu budoucího světa.


21. 5., 23.00 – Auto za milion eur

Automobilová krása a dokonalost má nové jméno: Pagani Huayra. Splněný sen o nezkrotné síle, bezchybném výkonu, skvělém provedení a nekonečném luxusu je perfektním autem za pouhý milion eur. Snímek Auto za milion eur zachycuje vznik Pagani Huayra od prvotního konceptu, přes uvedení modelu na výstavě v Ženevě až po výrobu prvních vozů pro náročné zákazníky. Zároveň představuje vynálezce Horacia Paganiho jako zapáleného génia, který ke každé ze 4 700 součástek svého jedinečného výtvoru přistupuje jako k nefalšovanému uměleckému dílu.

Vydejte se za dobrodružstvím s Prima ZOOM


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 14. 5. 2017






  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
12.05.2017 • Straussův Růžový kavalír v satelitním přímém přenosu MET: Live in HD v sobotu 13. května 2017
08.05.2017 • Zbrusu nový seriál Druhé manželky od 12. května ve 21:00 hod. na televizi E!
07.05.2017 • Vzhůru na palubu dobrodružství Prima ZOOM v 19. týdnu
05.05.2017 • freeSAT a Da Vinci Learning prinášajú súťaž o iPad mini a ďalšie skvelé ceny
03.05.2017 • Nový seriál o perle Jadranu - Dubrovníku - startuje už dnes na Viasat History
03.05.2017 • MS 2017 v hokeji budú v RTVS najväčšou športovou udalosťou roka

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist