Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 16:10:15   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Seriál Genius o životě Einsteina oslovil mladé diváky

  Autor: Atmedia , e-mail: info@atmedia.cz Přidané: 26.05.2017


První hraný seriál dokumentární stanice National Geographic slaví úspěch. Životní osudy Alberta Einsteina sleduje osmkrát více diváků v porovnání s jinými dokumentárními pořady stanice. Seriál s hvězdným hereckým obsazením oslovuje především mladé diváky z velkých měst.


Televizní stanice National Geographic je divákům známá především pro své dokumentární pořady, ať už to jsou úspěšné série Vyšetřování leteckých neštěstí, Poslední tajemství Třetí říše nebo Vědecky ověřeno. Na konci dubna National Geographic představil divákům ve 171 zemích první zcela hraný seriál ve své historii. Také čeští diváci mohou každou neděli ve 21.00 v premiéře sledovat v seriálu Genius osudy jednoho z nejvýznamnějších vědců všech dob Alberta Einsteina.

Desetidílný seriál, jenž se odehrává v období zahrnující dvě světové války, je nyní přesně ve své polovině. Od zahájení vysílání se pravidelně umisťuje na předních příčkách nejsledovanějších pořadů na National Geographic. Premiéry seriálu Genius v neděli večer sleduje osmkrát více diváků v porovnání s průměrnou celodenní sledovaností televizní stanice (Rating %, CS 15+). Za dva měsíce vysílání pak dokázal k televizním obrazovkám přilákat více než 50 tisíc diváků (Reach ‘000, CS 4+, včetně repríz).

Carlos Ortega, viceprezident společnosti National Geographic, si pochvaluje výsledky sledovanosti: „Genius je první plně hraný seriál National Geographic a jsme velmi hrdí, že vykazuje tak vynikající výsledky sledovanosti i v České republice. Jsme potěšeni, že nová strategie National Geographic, jejímž hlavním cílem je přinášet v našich snímcích celosvětově známé hollywoodské osobnosti jakými jsou Ron Howard a Geoffrey Rush, funguje a získává si zájem a ocenění diváků.”

Seriál Genius, který vznikl na motivy jedné z nejprodávanějších knih Waltera Isaacsona Einstein: jeho život a vesmír, ukazuje divákům méně známou tvář tohoto geniálního vědce včetně jeho komplikovaného osobního života. Byl dvakrát ženatý, ale v jeho životě hrála důležitou roli celá řada milenek. Však také v jednom dopise své známé píše: „Jsem si jistý, že víš, že většina mužů (a stejně tak i velké procento žen) není od přírody monogamní.“

Dokumentární televizní stanice National Geographic oslovuje především mužské diváky, což potvrzuje rovněž seriál o Einsteinovi. Genius si získal oblibu především u mužů ve věku 25–34 let (Afinita 139 %, k CS 15+) s vysokoškolským vzděláním (202 %) a žijících ve městech s více než 100 tisíci obyvateli (300 %).

Tomáš Surák, Research & Marketing Director společnosti Atmedia, která televizní stanici National Geographic na českém trhu obchodně zastupuje, k tomu dodává: „Seriál Genius dokazuje, že kvalitní seriál s atraktivním příběhem a skvělými herci může k televizním obrazovkám přilákat mladé diváky i v dnešní době.“

Seriál Genius je úspěšný z několika důvodů. Tím první jsou jistě hvězdná jména, která celý seriál doprovází. V hlavní roli Einsteina se představil oscarový herec Geoffrey Rush, kterého mohou diváci znát z filmů Záře, Zlodějka knih nebo Nejvyšší nabídka. V roli jeho manželky hraje Emily Watson, která byla na Oscara dvakrát nominovaná. A oscarovým oceněním se může chlubit také jeden z režisérů seriálu Ron Howard.

Pro české diváky je seriál Genius atraktivní ještě z jednoho důvodu. Z velké části se totiž natáčel v České republice, konkrétně v Praze, kde sám Albert Einstein v letech 1911 a 1912 krátce pobýval, ale také v Liberci, Průhonicích, Jablonci nad Nisou, Brně, Plzni nebo na Lokti.

Odkaz na oficiální trailer: https://www.youtube.com/watch?v=3_3l8NWR1x0


Společnost Atmedia Czech je obchodní zastupitelství tematických TV stanic ve střední a východní Evropě. Atmedia působí na českém trhu od roku 2008, kdy začala s klasickým spotovým prodejem reklamního prostoru. V roce 2009 část stanic z portfolia vstoupila do peoplemetrového měření, a přidala se tak k prodeji v „jednotné měně“ – GRP. Počátkem roku 2010 uvedla Atmedia na trh tehdy jedinečný způsob prodeje reklamního prostoru na tematických stanicích. Jednalo se o prodej prostřednictvím prodejních balíčků. Obchodně aktuálně zastupuje 25 tematických televizních stanic na českém a slovenském trhu, mj. z významných mezinárodních skupin jako AMC, Disney, FOX nebo slovenské JOJ Group.


Tomáš Surák, Research & Marketing Director, Atmedia, 26. 5. 2017


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.05.2017 • Michal Hrdlička v talkshow Česká ulička vyzpovídal kritika poměrů v českém fotbale Ladislava Vízka
23.05.2017 • 24 hodin Le Mans – jedinečná záležitost i pro komentátory
22.05.2017 • Objeven první poklad astronauta Gordona Coopera
21.05.2017 • Bavte se a poznávejte svět s námi na Prima ZOOM ve 21. týdnu
21.05.2017 • E! Živě z červeného koberce: Hudební ceny Billboard Awards 2017
18.05.2017 • Grandslamoví vítězové minulosti experty Eurosportu ve vysílání Roland Garros

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist