Od Mementa až po Interstellar - pražské Bio Oko na počátku července uvede průřez tvorbou Christophera Nolana
Autor: Aerofilms , e-mail: info@aerofilms.cz Přidané: 25.06.2017
„Scenárista a režisér Christopher Nolan si už od startu své kariéry na konci devadesátých let udržuje status tvůrce, který se těší výjimečného přijetí, a to jak u diváků, tak u filmové kritiky. V Biu Oko nabídneme průřez jeho bohatou filmografií počínaje temnými thrillery, jenž ho dostaly do širšího povědomí, až po epické vesmírné dobrodružství Interstellar směle konkurující dílům jako 2001: Vesmírná odysea,“ říká ředitel Bia Oko David Beránek.


„První přehlídku tohoto tvůrce u nás bereme jako zásadní rekapitulaci jeho tvorby před uvedením nového snímku Dunkerk do tuzemských kin,“ dodává Beránek.

Od čtvrtka 6. do středy 12. července tak budou moci diváci v pražském Biu Oko zhlédnout výjimečně odvyprávěný thriller Memento, magický Dokonalý trik, snové sci-fi Počátek, adorovanou trilogii o Temném rytíři (Batman začíná, Temný rytíř, Temný rytíř povstal) a cestu za hranice naší galaxie, času i prostoru Interstellar.

Nolanovy filmy po celém světě vydělaly přes 4 miliardy dolarů. Jeho novinka, válečné drama Dunkerk pojednávající o událostech evakuace vojáků z pláží severofrancouzského Dunkerku na jaře 1940, do českých kin vstupuje v půlce července.

Autorem plakátu a znělky k přehlídce Christophera Nolana je grafický designér Bohdan Heblík.

Znělka přehlídky: https://youtu.be/1abTCit9FRo
Web: http://www.biooko.net/cz/cykly-festivaly/270/Christopher-Nolan/455/prehlidka/


Jakub Fürst, Sales Content PR, Aerofilms

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24855/od-mementa-az-po-interstellar-prazske-bio-oko-na-pocatku-cervence-uvede-prurez-tvorbou-christophera-nolana/