Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 16:38:06   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Raketa Ariane 5 vynesla do kosmu telekomunikační družice Hellas Sat 3 a GSAT-17

  Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 30.06.2017


Ve středu 28. 6. 2017 ve 23:15 hodin SELČ raketa Ariane 5 při letu VA238 z kosmodromu Kourou (Francouzská Guyana) dopravila do vesmíru dva telekomunikační satelity Hellas Sat 3 - Inmarsat S EAN a GSAT-17. Start se uskutečnil z odpalovacího komplexu Ariane Launch Complex č. 3 (ELA 3).


Hellas Sat 3-Inmarsat S EAN (zkráceně: HS3-IS) zkonstruovala evropská společnost Thales Alenia Space. Satelit bude poskytovat služby společně pro dva satelitní operátory: Hellas Sat a Inmarsat. Díky nové družici Hellas Sat 3 se rozšíří přímý příjem ze satelitů DTH (Direct-to-Home) a telekomunikační služby. Satelit využije orbitální pozici 39° východně. Hellas Sat (člen mediální skupiny Arabsat) je přední satelitní provozovatel, který nabízí své služby v Evropě, na Středním východě a v jižní Africe na orbitální pozici 39 ° východně. Byl založen v srpnu roku 2001, vlastní a provozuje výkonný satelit Hellas Sat 2.

Hellas Sat 3 v předpokládané oblasti pokrytí signálem bude poskytovat na oběžné dráze záložní DTH a telekomunikační služby, které zachovají a rozšíří komerční dosah družice Hellas Sat dodatečnou kapacitou a přinesou televizní obsah ve vysokém rozlišení (High Definition) a velmi vysokém rozlišení (Ultra High Definition) v regionech pokrytých signálem. Zóna ozáření FSS / BSS pokrývá Evropu, země Středního východu a subsaharské Afriky, včetně služeb Cross-Trap-Service mezi Evropou a jižní Afrikou. Inmarsat S EAN (European Aviation Network) je devátý satelit Inmarsat, který vynesla do vesmíru společnost Arianespace.

Inmarsat je čelní poskytovatel globálních mobilních satelitních telekomunikačních služeb. Od roku 1979 nabízí společnost Inmarsat řadu spolehlivých hlasových a vysokorychlostních datových telekomunikačních služeb pro vlády, firmy a jiné organizace, které mohou být využity na souši, na moři i ve vzduchu. Satelitní komponenty byly dopraveny na geostacionární oběžnou dráhu nad Evropou a nabízí plošné kontinentální spojení v pásmu S pro všech 28 členských zemí Evropské unie a Norsko a Švýcarsko.

Dalším satelitem na palubě rakety Ariane s názvem GSAT-17 zkonstruovala indická kosmická agentura ISRO. Je součástí celkové strategie Indie, kde by země chtěla dosáhnout ve všech oblastech vesmírných letů pokroku ve prospěch svého vlastního vývoje. Satelit GSAT-17, zkonstruovaný agenturou ISRO, posílí současnou flotilu agentury ISRO sedmnácti strategických telekomunikačních satelitů. Zachovává kontinuitu fixních satelitních služeb FSS (Fixed Satellite Services) v běžném (Normal) pásmu C a horním rozšířeném pásmu (Upper Extended) C. Satelit také bude poskytovat mobilní satelitní služby MSS (Mobile Satellite Services) v pásmu S, datové retranslační služby (Data Relay) a vyhledávací, záchranné služby (Search & Rescue -Dienste) v pásmu UHF.


S využitím zdroje: Infosat.de, volně upraveno a zkráceno


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
23.06.2017 • Viasat World získal prestižní oborová ocenění
22.06.2017 • SES AMC-9 je nyní "zatoulaný" satelit
09.06.2017 • Discovery a přípravný výbor pro OH 2024 v Paříži společně podporují Olympijské hry v Evropě
07.06.2017 • ILS Proton vynese družici EchoStar XXI
04.06.2017 • Dvojitý úspěch pro Eutelsat a ViaSat
01.06.2017 • Arianespace dnes v noci vypustí družice Eutelsat 172B a GSAT-17

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist