Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 18:24:00   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Zasedala RRTV, čekají nás další kanály

  Autor: Lukáš Polák , e-mail: polak@satcentrum.com Přidané: 31.08.2007


Na zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) bylo tentokrát pěkně rušno. Satelitní licence se udílely i odebíraly. Získal ji historický a vědecký kanál Da Vinci, přišla o ni teleshoppingová TOP TV. Přerušit vysílání může i parlamentní 24cz. O licenci však přijde pravděpodobně i další kanál, a to TV Edelweiss, který ani nezačal vysílat. Řadu nových kanálů do své nabídky IPTV chystá Telefónica O2.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila na svém posledním zasedání společnosti ATV CZ, s.r.o. licenci k provozování televizního vysílání na dobu dvanácti let. Nový program ponese název GOLF CHANNEL CS a bude šířen prostřednicvím IPTV od společnosti Telefónica O2. Tento telekomunikační operátor zároveň obdržel od RRTV povolení šířit další kanály. A nebude jich málo! Předplatitele O2TV se dokonce mohou těšit na programy, které nikdo jiný nebude šířit. Na své si přijdou především sportovní fandové. Telefónica pro ně chystá řadu hokejových kanálů, které budou informovat o dění v českých klubech. Tyto programy budou lokalizované vždy pro danou oblast. V Libereci se tedy dočkají kanálu Bílých Tygrů, v Plzni HC Lasselsbergeru a v Pardubicích Moelleru. Dále jsou přichystány HC Mountfield, HC Slavia Praha, HC Sparta Praha, HC Vítkovice Steel, HC Znojemští Orli a RI Okna Zlín. Diváky O2TV však čekají i 4 nové filmové kanály, a to FILM BOX, NONSTOP KINO, CS Film a HBO Comedy. Pokud vám připadá, že už sportovních kanálu bylo přece jen dost, O2 vás přesvědčí o opaku. Navrch přidá NASN (North American Sports Network), ESPN Classic, Extreme Sports Channel, Sport 1 a Motors TV. Nebudou chybět ani tématické kanály AXN - Sci-Fi a Crime.

Společnost MaxiFilm & TV s.r.o získala satelitní licenci na 12 let. Ráda by provozovala program Da Vinci zaměřený na historii a vědu. Vysílala by pro oblast střední a východní Evropy, tedy Českou republiku, Slovensko, Polsko, Rumunsko, Slovinsko, Chorvatsko, Srbsko, Bosnu a Hercegovinu, Bulharsko, Makedonii, Albánii, Turecko, Řecko, Estonsko, Lotyšsko, Litvu a Rusko. Naopak bát se o svou satelitní licenci musí společnost 108 Media, s.r.o., která chtěla provozovat TV EDELWEISS o alpské kultuře a jódlování. Rada s ní zahájila řízení o odejmutí licence, protože nezahájila vysílání ve lhůtě do 360 dnů od jejího udělení. Definitivně zpečetěn je již osud teleshoppingové TOP TV. RRTV vzala na vědomí oznámení jejího provozovatele United Teleshop s.r.o. o zrušení společnosti a souhlas s přerušením vysílání. Přerušit své vysílání může od 1. září parlamentní televize 24cz. Zároveň s ní bylo zahájeno úřední řízení, protože nejméně v době od 28. do 29. srpna nepožádala Radu o předchozí souhlas s přerušením vysílání.

Zdroj: Lukáš Polák, satCentrum, 0:05


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.08.2007 • Zítra odstartuje EinsFestival HD (uvnitř video) [ 5 ]
25.08.2007 • Fotbal v září na Galaxii sport opět ve znamení Premier League [ 1 ]
25.08.2007 • HBO Comedy v Maďarsku začíná od 1. září [ 7 ]
24.08.2007 • Top TV definitivně skončila, tvrdí server Euro OnLine [ 3 ]
24.08.2007 • terranova se vrací, tentokráte v HDTV [ 2 ]
20.08.2007 • Bude mít Slovenská televize svůj samostatný uplink? [ 18 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist