ČT: Informační kampaň v Domažlicích byla úspěšná
Autor: Lukáš Polák , e-mail: polak@satcentrum.com Přidané: 06.09.2007
Česká televize se domnívá, že výrazně přispěla k přechodu na digitální vysílání v Domažlicích. Svoje úspěchy shrnuje v dnešní tiskové zprávě. V ní se uvádí, že 92 % procent domácností v regionu mělo o ukončení analogového pozemního vysílání dostatek informací a 99 % domácností má po vypnutí analogového vysílače na Vraním vrchu zabezpečený příjem českých programů. Vyplývá to z výzkumu STEM a STEM/MARK.

Pozemní digitální vysílání (DVB-T) mají možnost naladit diváci v Domažlicích již od 1. listopadu loňského roku. Tehdy začaly České radiokomunikace nabízet v této lokalitě čtyři televizní programy a 8 rozhlasových. Televize Nova k nim přibyla později, a to konkrétně v prosinci. Dnes mají možnost diváci přijímat na 38. kanálu digitální vysílání ČT1, ČT2, ČT24 (zpravodajství), ČT4 – Sport a Novy plus rozhlasových stanic ČRo 1 – Radiožurnál, ČRo 2 – Praha, ČRo 3 – Vltava, ČRo 4 – Radio Wave (pro mladé), Rádio Česko/ČRo 6 (pouze mluvené slovo – zpravodajství), ČRo Leonardo (popularizuje vědu, techniku, přírodu, historii a medicínu) a D-dur (24 hodin denně vážná hudba).

Tiskový mluvčí Martin Krafl si myslí, že v informační kampani, která tu proběhla, byly využity veškeré možné telekomunikační kanály. „Využit byl prostor ve vysílání ČT, ať už formou piktogramu či regionálně odpojovaných i celoplošně vysílaných spotů, aktuální informace byly zařazovány do zpravodajství, tématu se věnovaly také úzce zaměřené magazíny a široké spektrum dalších pořadů,“ řekl Krafl.

S problematikou digitalizace se mohli seznámit také čtenáři nového týdeníku ČT+, který jí věnoval speciální rubriku. Česká televize komunikovala také s regionálním tiskem a nezapomněla na přímý kontakt. „Česká televize dbá spokojenosti svých diváků, proto pečlivě sleduje situaci v regionu i po vypnutí analogového pozemního vysílání z Vraního vrchu,“ dodává Krafl. „Úspěšným završením pilotního projektu české digitalizace na Domažlicku deklarovala Česká televize svou všestrannou připravenost pokračovat v přechodu z analogového na digitální vysílání i v dalších regionech České republiky,“ shrnuje Krafl.

Autor: Lukáš Polák, redakce satCentrum; 16:45

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2516/ct-informacni-kampan-v-domazlicich-byla-uspesna/