Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 13:24:43   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Večer exkluzivní dokumentární tvorby na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 21.09.2017


Opravdovým hitem podzimu na Prima ZOOM budou tyto dva sobotní seriály. Nejsledovanější britský seriál přinese krásy ze všech koutů planety. A český seriál Srdcaři v Africe vás dostane neuvěřitelně zajímavými příběhy ze života. Prima ZOOM vás na podzim opravdu zaujme.


Vychutnejte si naši planetu do nejmenších detailů a prožijte fascinující příběhy:

Od 23. 9. 20.00 – Zázračná planeta II
Od 23. 9. 21.15 – Srdcaři v Africe


Zázračná planeta II (7 dílů, každou další sobotu ve 20.00, opakování v úterý v 14.25)

Fascinující přírodovědný seriál Zázračná planeta před deseti lety úplně změnil způsob, jakým se natáčejí dokumenty. Nám divákům zároveň nabídl absolutní portrét života na Zemi. Ale deset let je dlouhá doba. Bleskové technologické pokroky a nově získané znalosti o přírodě umožnily znovu představit naši zázračnou planetu v úplně jiné perspektivě. Zázračná planeta II je ambiciózní seriál s přelomovým nápadem. Poprvé díky němu můžeme spatřit Zemi z pohledu samotných zvířat. Na cestě džunglemi, pouštěmi, pohořími, ostrovy, pastvinami a městy objevujeme unikátní místa výskytu nejrůznějších zvířecích druhů i fascinující způsoby, díky kterým tady přežívají. Nové technologie a nejmodernější vybavení umožnily zachytit jejich příběhy v neuvěřitelných detailech. Vůbec poprvé můžeme zažít nejdramatičtější chvíle v životech zvířat společně s nimi. Díky Zázračné planetě II se dostaneme blíž než kdy dřív. Tento projekt vznikal mnoho let a získal četná ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. Sérii komentuje Sir David Attenborough a hudbu složil Hans Zimmer. Seriál staví na naprosto unikátních záběrech, které jsou v některých případech i první svého druhu. Seriál se stal historicky nejsledovanějším dokumentem v celé Británii!

23. 9. – Ostrovy
30. 9. – Pohoří
7. 10. – Džungle
14. 10. – Pouště
21. 10. – Pláně
28. 10. – Města
4. 11. – Jak vznikala Zázračná planeta II


Srdcaři v Africe (8 dílů, každou další sobotu ve 21.10, repríza v úterý v 15.25)

Různá zákoutí Jižní Afriky a s nimi silné příběhy představí český tým, který poslední čtyři roky jezdil opakovaně do Jihoafrické republiky, Namibie, Botswany či Mosambiku, aby odtamtud přivezl nádherné záběry, srovnatelné s produkcí BBC. V 8 dílech nás vezmou na jih afrického kontinentu a kormě krásné přírody představí nějaký zajímavý příběh, např. pytláci na safari a záchrana levharta, kterého budeme sledovat pomocí trekovacího obojku, jízda drezínou podél pobřeží JAR nebo záchrana velkých bílých žraloků. Málokomu se také podaří unikátní monitorování afrických parků a rezervací pomocí motorových paraglidů. Osmidílný seriál o filmařské expedici Srdcaři.cz obytným terénním náklaďákem „MANka“ vznikal v průběhu čtyř let. Členy týmu jsou moderátorka Lucie Výborná, režisér Miroslav Náplava, kameramani Ondřej Hošek a Honza Tutoky. Do projektu zapojili ovšem taky řadu přátel – srdcařů, tedy těch, kteří své činnosti dávají nadhodnotu tím, že ji dělají celým srdcem – jak z domova, tak z Afriky. Přestože najezdili po jihu Afriky 37 000 km a v obytném voze strávili přes půl roku života, nejedná se o klasickou road movie. V jednotlivých epizodách seriálu se podíváme do hlubin k velkým bílým žralokům, zažijeme pořádný offroadový adrenalin, vyšplháme na třítisícové vrcholky Dračích hor. Srdcaři všechno prožívali na vlastní kůži: potápění ke krokodýlům v deltě Okavanga, spaní v kamenných rondelech pastevců v Lesothu nebo halliburtonovskou jízdu drezínou po opuštěné železnici. Srdcaři se účastnili zátahu na pytláky a vědeckých experimentů pod vodou i na souši. Co epizoda, to gejzír nápadů a informací. Co díl, to pořádná porce dobrodružství, zážitků a poznání! A to vše výhradně v české produkci společnosti Srdcaři.cz! Seriál Srdcaři v Africe je současně poctou nejslavnější české cestovatelské dvojici, Miroslavu Zikmundovi a Jiřímu Hanzelkovi, kteří do Afriky vyrazili v roce 1947, tedy před sedmdesáti lety. Více info na www.srdcari.cz.

23. 9. – Od Řípu k mysu Dobré naděje
30. 9. – Ráj a peklo zvířat
7. 10. – Drezínou po Africe
14. 10. – Až na vrchol Dračích hor
21. 10. – Strach má velké zuby
28. 10. – Iniciace 2.0
4. 11. – Blues velkého bílého žraloka
11. 11. – Afrika snů a skutečnosti

Prima ZOOM vám přináší ty nejexkluzivnější dokumenty z celého světa!


www.prima-zoom.cz – unikátní online magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.09.2017 • Armáda versus civil - elitní herecká jednotka zažije vojnu na vlastní kůži
21.09.2017 • Pevnost Boyard II – 4. díl, pátek 22. října
21.09.2017 • Dalibor Gondík otestuje Čechy - o jejich zdravotním stavu podá zprávu v novém pořadu ČT
20.09.2017 • Prima Partička 4. díl - 21. září
20.09.2017 • Horná Dolná tradične najsledovanejším programom pondelka!
20.09.2017 • Tři roky se Štefanem Margitou, dvanáct měsíců s Petrem Zuskou a jeden večer s Adamem Plachetkou v Národním divadle

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist