Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 08:21:58   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Show Jana Krause – 27. 9. 2017

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 25.09.2017



Herečka Markéta Hrubešová, herec Milan Peroutka a zoolog Pavel Stopka se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 27. září ve 21.35 hod. na Primě.


Markéta Hrubešová – herečka, kterou diváci znají nejen z filmů a televize, ale i z různých kulinářských show a festivalů. „Od herectví odpočívám při vaření a od vaření odpočívám u herectví. Je to krásný mix, protože soustředění je u každého trošku jiné. Výsledek musí být vždycky dobrý, v tom je vaření a herectví podobné. Když se soustředím například při vaření na krájení, na to, jak bude jídlo vypadat, pomáhá mi to v tom, abych se zbavila stresu z práce,“ říká Markéta. Jídlo už od malička miluje, a i díky tomuto pozitivnímu vztahu prý začala vařit. „Pak přišly kuchařky, televizní show, moderování. Mám hodně načteno, studuji a snažím se zlepšovat. Kamarádíme se s kuchaři a povídáme si. To jsou asi věci, které jsou důležité a které mě baví. Já opravdu smekám před kuchaři. Spousta lidí si myslí, že je to jen o tom, že si člověk otevře restauraci a bude sbírat slova chvály, ale tak to vůbec není. Je to strašně těžká práce od nevidím do nevidím,“ vysvětluje. Před pár dny jí vyšla nová kniha pro děti Pan Brambora a jeho kamarádi. „Tentokrát jsem malinko odbočila od kuchařských knih. Je to takový fiktivní příběh o tom, jak sem připutovaly plodiny z Nového světa a u každé té plodiny je asi pět receptíků, aby si děti mohly s rodiči vařit, povídat si u toho a k tomu jídlu měly úplně jiný vztah, než když to někdo odněkud přinese. Nevědí, jak to vypadá v syrovém stavu, jak se to loupe ani jak to chutná. Když tohle všechno budou jednou vědět a povídat si o tom s mamkou a třeba ještě vědět, jak se dostala plodina k nám přes oceán, tak je to bude zajímat a bavit.“


Milan Peroutka – zpěvák, herec, moderátor, frontman skupiny Perutě. Jeho otec Milan byl bubeník legendárního Olympicu, matka Ivana je známá spisovatelka dětských knih. „Po tátovi jsem zdědil hudební cítění, velkou pečlivost a také mi záleží na tom, aby se se mnou lidé cítili dobře. A v čem jsem po mámě? Pokud mám nějaké pohybové schopnosti, tak po ní. Jako ona nad vším hodně přemýšlím,“ říká Milan. Na vysoké škole studuje obor teritoriální studia a cestovní ruch. „Nečekám ale, že si pak otevřu cestovku, spíš je to čistě o studiu a o disciplíně, jistém sebezapření a trénování paměti. Svou budoucnost teď sice spojuju s hudbou, jen občas pochybuji o nevyzpytatelnosti života na volné noze.“ Před pěti roky Milan založil skupinu Perutě. „Rodila se v mém obýváku. Je nás pět, hrajeme české autorské písničky, veskrze pozitivní, hudbu a text jsem napřed skládal sám, teď je nás na to víc.“ Diváci znají Milana Peroutku také jako seriálového herce a od září ho mohou vidět i ve dvou muzikálech – v muzikálu Lago hraje Cassia, v Krysařovi Štěpána.


Docent Pavel Stopka – zoolog, který se zabývá evolučním chováním savců, vysvětluje, že i zvířata umírají touhou (a to doslova), líbají se, dávají si dary, žárlí na sebe, zahýbají si a nevěru i trestají. Vysvětluje, proč vědci 100 let cenzurovali sexuální chování tučňáků nebo jaká zvířata mají sklony k homosexualitě. Sexuální chování zvířat v sobě skrývá výstřední rituály, dráždivé feromony, maratony orgií, sexuální kanibalismus, prostituci a zabíjení mláďat. Příroda ale zvířata za zločiny z vášně nesoudí. Přesto s nimi máme prý společného víc, než by se mohlo zdát. „Za nejobskurnější ale považuji lidské námluvy. Na to, jak jsme promiskuitní, jsou dost zdlouhavé a utahané,“ říká docent Stopka, který se pět let na oxfordské univerzitě zabýval evolučním chováním savců. Vysvětluje, proč vědci asi 100 let cenzurovali sexuální chování tučňáků: „Výprava vedená polárníkem Scottem zkoumala v roce 1920 chování tučňáků kroužkových a přišli na to, že homosexualita, nekrofilie, incest nebo znásilnění není pro tučňáky nic výjimečného. Ale jelikož společnost nebyla na takové odhalení ještě připravena, výsledky výzkumu se tajily.“ Říká, že homosexualita mezi zvířaty není nic výjimečného, ale že k ní dochází spíše u doma chovaných zvířat. Často se prý třeba stává, že beran ve stádu dá přednost před ovcí mladému beranovi. Zvířata prý na rozdíl od lidí sex nemají jako volnočasovou aktivitu, ale rozhodně to prý není jen otázka pudů – tj. „přišlo jaro, musím se rozmnožovat“. Dokonce dosahují i orgasmu, i když jiného než lidé. U šimpanzů slouží sex i k obchodním transakcím. „Samička poskytne samcovi sex třeba výměnou za jídlo. Ale sex je pro zvířata hlavně poznáváním. Samice lva kopuluje se samci ze smečky stále dokola, v průměru má kolem 3000 pohlavních styků, a když přijde doba říje, jde za samcem, se kterým se jí to líbilo nejvíc. S ním pak založí rodinu.“


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 27. září ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
26.09.2017 • Adam Plachetka s Leošem Marešem na jednom pódiu - startuje festival Zlatá Praha
24.09.2017 • 55. večer PechaKucha bude kukátkem do budoucnosti
23.09.2017 • Televize Prima odvysílá tři předvolební Partie, hosty zve podle speciálního klíče
22.09.2017 • Armáda versus civil - elitní herecká jednotka zažije vojnu na vlastní kůži
21.09.2017 • Večer exkluzivní dokumentární tvorby na Prima ZOOM
21.09.2017 • Pevnost Boyard II – 4. díl, pátek 22. října

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist