Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 10:03:18   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Pojďte dokumentárně řádit na Prima ZOOM ve 42. týdnu

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 15.10.2017


Prima ZOOM vás vezme do vesmíru, historie, za zvířátky, do neznámých krajin, za záhadami Inků i za hranice lidských možností. Dokumentární skvosty pro vás: odhalíme Skrytý příběh Velké čínské zdi; projedeme se Hitlerovým supervlakem; budeme pokračovat v bombastických seriálech Zázračná planeta II a Srdcaři v Africe; vydáme se do Jižní Ameriky za bájnými Inky v seriálu Inkové: Vládci mraků a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

16. 10., 23.00 a 23.30 – Vesmírné deníky (1. a 2. díl)

To jste ještě neviděli! Vesmírné deníky jsou výjimečnou reality show, která dokumentuje nejdelší vesmírnou expedici všech dob. Zachytily ji kamery samotných hlavních hrdinů. Připojte se k astronautům Michailu Kornijenkovi a Scottu Kellymu na jejich neuvěřitelné misi od úplně prvních okamžiků po startu. Nastěhujte se na rok na Mezinárodní vesmírnou stanici a nahlédněte do zákulisí složitého vesmírného programu, díky kterému se drží přímo nad Zemí. Zažijete čištění zubů ve stavu beztíže, kosmický západ slunce i ryzí emoce, když se vesmírní hrdinové vracejí zpátky domů.


17. 10., 20.00 – Skrytý příběh Velké čínské zdi

To, co víme o Velké čínské zdi, se pořád mění. Jizvy po celé její délce svědčí o úspěšně odvrácených útocích i ztrátě zničených obranných bašt. Stavební schéma zase poukazuje na postupný vývoj konstrukčních technik. Jak byla Velká čínská zeď postavena? K čemu sloužila? A jak se na ní lidem žilo? Ještě před deseti lety jsme si mysleli, že na všechny tyto otázky známe jednoznačnou odpověď. Jenže díky novým historickým objevům a poznatkům se tento výjimečný lidský výtvor, který je mimochodem dvakrát delší, než vědci dosud předpokládali, ukazuje v úplně novém světle.


17. 10., 23.00 – Veterinář z Yorkshiru III (1. díl)

Třetí řada oblíbeného seriálu Veterinář z Yorkshiru se odehrává na podzim. Do ordinace dorazili ježci i veverky a některá zvířata se pomalu připravují na období zimního spánku. Kromě toho se blíží výročí narození zakladatele veterinární kliniky Alfa Wighta. Proto se můžete spolehnout, že členové týmu ze Skeldale mají schovaných pár překvapení. Veterinář z Yorkshiru znovu potvrzuje, že je výjimečným televizním pořadem, který si právem oblíbily milióny diváků po celém světě. Vychutnejte si své oblíbené postavy a jejich příběhy ze života v kombinaci s výjimečnými schopnostmi i záběry na překrásnou krajinu a snad všechna myslitelná zvířata.


18. 10., 20.00 – Svět nelétavých ptáků

Báječné umění létat přenechali jiným. Nebo to bylo něco, co se jim ve skutečnosti nikdy nepodařilo zvládnout? Struktura mozku a anatomie nelétavých ptáků naznačuje, že se vyvinuli z „letců“. Tak proč je nevídáme na obloze? Často váží kolem 200 kilogramů, jsou vysocí dva metry a za běhu dosahují až sedmdesátikilometrové rychlosti. A mají spoustu tajemství! Největší pták na světě, kterým je pštros dvouprstý, pobíhá po Africe. Jeho o něco chytřejší vzdálený příbuzný emu hnědý ovládl Austrálii. Třetí největší je nandu z Jižní Ameriky. Naopak k nejmenším patří obyvatelé Nového Zélandu – slípka takahe, pták kiwi a papoušek kakapo. Po celém světě existuje asi 40 různých druhů nelétavých ptáků, včetně těch, kteří umí plavat tak jako tučňák. Proč „zapomněli“ jak létat a snadno se tím dostat z dosahu hladových šelem? Co je k tomu vedlo? Je to záhada, ale možná ji konečně rozluštíme!


19. 10., 21.00 – Hitlerův supervlak

Ke konci 30. let nařídil vůdce nacistického Německa Adolf Hitler postavit zvláštní supervlak, který by ho kamkoliv bezpečně přepravil a aspoň trochu uklidnil jeho narůstající pocit paranoie. Obrněný konvoj se skládal z patnácti vozů. Byla to pevnost na kolejích, která Hitlerovi sloužila jako jeho mobilní velitelství. Dobře mu posloužila během důvěrných schůzek s Pétainem, Mussolinim i Francem. Ale zároveň se stala terčem britské tajné služby a několika pokusů o atentát. Na supervlaku vybaveném nejmodernějšími telekomunikačními technologiemi a vyzbrojenému baterií protileteckých kanónů pracovali největší nacističtí inženýři. Luxusní interiér si Hitler navrhnul úplně sám. Tvůrci filmu Hitlerův supervlak vyrazili do dnešního Německa, aby zjistili, co z této jedinečné soupravy ještě zbylo a odhalili její poslední neprobádaná tajemství.


19. 10., 23.00 – Neznámé krajiny II (Island: Země ohně)

Daleko od důvěrně známých městských oblastí, kde bydlí většina z nás, leží neznámé krajiny: ohnivé sopky, zmrzlé ledovce, hluboké džungle a spalující pouště. Jsou to nejdivočejší místa na naší planetě, na kterých se ukrývají tajemství minulosti i budoucnosti Země. Díky pokračování seriálu Neznámé krajiny uvidíte další nejkrásnější nejméně přístupné lokace na světě. Tentokrát se vydáme na Island, pod jehož povrchem stále bublá žhavé magma, zatímco gejzíry horké vody tryskají vysoko do chladného vzduchu. Další na programu je Wales, kde najdeme nejdelší pobřežní stezku, která se klene okolo útesů ohlodaných nezměrnou silou Atlantského oceánu. A nakonec nás čeká záliv Fundy na východním pobřeží Kanady. Během jediného dne tudy proteče více vody než slavnými Niagarskými vodopády.


21. 10., 20.00 – Zázračná planeta II (Pláně)

Fascinující přírodovědný seriál Zázračná planeta před deseti lety úplně změnil způsob, jakým se natáčejí dokumenty. Nám divákům zároveň nabídl absolutní portrét života na Zemi. Ale deset let je dlouhá doba. Bleskové technologické pokroky a nově získané znalosti o přírodě umožnily znovu představit naši zázračnou planetu v úplně jiné perspektivě. Zázračná planeta II je ambiciózní seriál s přelomovým nápadem. Poprvé díky němu můžeme spatřit Zemi z pohledu samotných zvířat. Na cestě džunglemi, pouštěmi, pohořími, ostrovy, pastvinami a městy objevujeme unikátní místa výskytu nejrůznějších zvířecích druhů i fascinující způsoby, díky kterým tady přežívají. Nové technologie a nejmodernější vybavení umožnily zachytit jejich příběhy v neuvěřitelných detailech. Vůbec poprvé můžeme zažít nejdramatičtější chvíle v životech zvířat společně s nimi. Díky Zázračné planetě II se dostaneme blíž než kdy dřív. Tento projekt vznikal mnoho let a získal četná ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. Sérii komentuje Sir David Attenborough a hudbu složil Hans Zimmer. Seriál staví na naprosto unikátních záběrech, které jsou v některých případech i první svého druhu. Seriál se stal historicky nejsledovanějším dokumentem v celé Británii!


21. 10., 21.10 – Srdcaři v Africe (Strach má velké zuby)

Nahlédnout do podvodního světa kolem jižního cípu afrického kontinentu je výzvou každého potápěče. Východní část Afriky omývá Indický oceán, tu západní bičují vlny chladného Atlantiku. Jsou zde žraloci, delfíni i velryby. Ale asi nejúžasnější podívanou je „sardine run“. Fascinující tah sardinek, které provázejí celé legie predátorů. Na tu správnou chvíli musíte čekat mnohdy celé týdny. Srdcaři to štěstí měli! A protože je Honza skutečně vášnivý potápěč, vyrazil za svým nej-adrenalinovým zážitkem do delty Okavanga, kde se jako první Čech s kamerou potápěl ke krokodýlům. Ze záběrů pochopíte, proč už to ale nehodlá opakovat.


21. 10., 22.00 – Inkové: Vládci mraků (Základy říše)

Archeolog dr. Jago Cooper podnikl dlouhou cestu z ekvádorských výšin až na břeh jezera Titicaca a poté z pobřeží Pacifiku až na vrcholy And. To všechno proto, aby odhalil bohaté dějiny bájných Inků. Sledujte, jak se těmto Vládcům mraků podařilo pokořit krajinu a zajistit jídlo pro milióny lidí, jak „vyváželi“ svůj jedinečný architektonický styl, ale i to, jak setkání se španělskými dobyvateli vedlo k jejich vlastní zkáze. Dozvíte se, že během budování impozantního impéria Inkové spoléhali spíše na diplomacii než hrubou sílu. Nebo že pád impéria na začátku 16. století uspíšila zničující občanská válka a také několik smrtících epidemií nemocí zavlečených do Jižní Ameriky až z daleké Evropy.


22. 10., 20.00 – Za hranice lidských možností II (Supertalenty)

Umí létat jako pták, surfovat na několikametrových vlnách nebo vydrží vysoké dávky elektřiny. Někteří lidé jsou zkrátka trochu jiní než my ostatní. V druhé řadě seriálu Za hranice lidských možností uvidíte zvláštní osobnosti s ještě podivnějšími schopnostmi, které dalece přesahují všechno, co je obyčejně v lidských silách. Díky ultramoderní vědě, trojrozměrným digitálním animacím a dech beroucím záběrům se znovu podíváme do zákulisí fascinujícího světa těchto supermužů a superžen!


Dokumentární řádění na Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 15. 10. 2017





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.10.2017 • Amsterdamský maraton na Eurosport 2
14.10.2017 • Mozartova Kouzelná flétna v satelitním přímém přenosu MET: Live in HD v sobotu 14. října 2017
14.10.2017 • MEČIAR (The Lust for Power) dnes v premiéře na HBO a HBO GO
08.10.2017 • Vplujte do října na vlnách dobrodružství s Prima ZOOM
06.10.2017 • Oslavte s televizí E! 10. výročí seriálu Držte krok s Kardashians
03.10.2017 • Viasat Nature si ve středu 4. října připomene Světový den zvířat

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist