Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 19:19:09   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

National Geographic uvede minisérii Dlouhá cesta domů

  Autor: Channels , e-mail: info@channels.cz Přidané: 19.10.2017


Osmidílná řada National Geographic Dlouhá cesta domů je poutavý a intimní pohled na oběti, které si vybírá válka v řadách vojáků a jejich rodin. Podle bestselleru New York Times od mezinárodně uznávané novinářky Marthy Raddatz vypráví Dlouhá cesta domů příběh takzvané Černé neděle, v němž je menší četa vojáků z 1. jezdecké divize USA zuřivě přepadena ve čtvrti Sadr v Bagdádu v dubnu 2004. Osm vojáků tam toho dne položilo své životy a víc než 65 bylo vážně zraněno.


Žádný voják nebojuje sám. Vojáci v tomto příběhu nejsou výjimkou. Scénář série nabízí divákům důvěrný pohled do válečných zážitků viděných očima a cítěných srdci samotných vojáků a jejich rodin doma. Jedná se o adrenalinem prosycenou emocionální cestu, která po bitvě pokračuje na dvou současných frontách – na frontě chaotické, v hrůzou naplněných ulicích čtvrti Sard, kde skupina mladých nezkušených vojáků čelí s hrdinstvím, o kterém ani nevěděli, že jsou ho schopni, neočekávanému a nepředstavitelnému útoku, a na domácí frontě ve Fort Hood v Texasu, kde členové rodin ve strachu z nejhoršího zoufale očekávají informace o svých milovaných a také objevují svou vlastní odvahu a odhodlání.

Tato osmidílná série vypráví s nebývalou intimitou příběh nejen o těchto odvážných vojácích, ale také o jejich krajanech účastnících se tří zoufalých a smrtelně nebezpečných záchranných akcí podniknutých na jejich záchranu. Po celkovou dobu osmi hodin, což odpovídá skutečné době, kdy byli vojáci uvězněni ve smrtelném sevření, přibližuje každá epizoda jedinečnou a neúprosnou cestu každé postavy, a my diváci začínáme chápat jejich hrdinství a lidskost.

V sérii hraje Michael Kelly („Dům z karet“, „Tabu“) postavu podplukovníka Garyho Voleskyho (nyní generál Volesky), přijíždějícího velitele praporu, který je v době, kdy bitva propukne, teprve prvních pár hodin ve funkci po převzetí velení nad Sadr City, Jason Ritter („Rodičovství“, „Děvčata“) jako kapitán Troy Denomy, který statečně vede záchranný konvoj do města, E.J. Bonilla („Nezapomenutelný“) jako velitel čety 1. nadporučík Shane Aguero, který se ocitá v bezvýchodné situaci, Kate Bosworth („Osudové léto“, „SS-GB“, „Aukční dům“) jako Gina Denomy, mladá manželka a čerstvá maminka bojující se svým strachem, která kontaktuje rodiny padlých a zraněných, Sarah Wayne Callies („Útěk z vězení“, „Živí mrtví“, „Kolonie“) jako vedoucí skupiny rodinné připravenosti a manželka Garryho Voleskyho, Le Ann Volesky; Noel Fisher („Shameless“) jako odvážný 24letý bojovník a později mírový aktivista, vojín první třídy Tomas Young, a Jeremy Sisto („Zajatci předměstí“, „Zákon a pořádek“, „Odpočívej v pokoji“) jako zdráhavý hrdina štábní seržant Robert Miltenberger.

Dále hrají Jon Beavers („NCIS“, „Gotham“, „The Fresh Beat Band“) jako horkokrevný a hrdinný mladý seržant Eric Bourquin, Darius Homayoun („Tyran“) jako irácký tlumočník čety Jassim al-Lani, Jorge Diaz („Jana z Arku“, „33 životů“) jako specialista Israel Garza, Ian Quinlan („Gotham“) jako specialista Robert Arsiaga, Patrick Schwarzenegger („Stuck in Love“) jako seržant Ben Hayhurst, Kenny Leu („NCIS“) jako seržant Eddie Chen a Joshua Brennan („Skinford“) jako seržant Jackson.


VÁLKA
Nová várka vojáků 1. motostřelecké divize se musí vydat na zoufalou misi a pokusit se o záchranu čety, která uvízla v bagdádských slumech.
Premiéra neděle 5. listopadu ve 21 hodin

BOUŘE
Aguero a jeho četa je stále pod palbou. Zaujmou tedy obranné postavení. Mezitím hrozí, že četu rozdělí tragédie.
Premiéra neděle 5. listopadu ve 22 hodin

DO NEZNÁMA
Denomyho odvaha projde zkouškou při záchranné misi pod těžkou palbou. Volesky vysílá druhý konvoj se ztrátami na životech.
Premiéra neděle 12. listopadu ve 21 hodin

ÚDOLÍ SMRTI
Miltenberger a jeho muži jsou s přicházející tmou v ohrožení, zatímco Denomy a Volesky se přeskupují a připravují na další pokus o záchranu.
Premiéra neděle 19. listopadu ve 21 hodin

VOLBA
Tlumočník Jassim al-Lani odhalí svou problematickou minulost. Napětí stoupá a Aguero bude muset udělat těžké rozhodnutí.
Premiéra neděle 26. listopadu ve 21 hodin

MĚSTO JMÉNEM NEBE
Když se jednotky dostanou pod palbu, pozná Tomas skutečnou válku. Denomy se stále snaží zachránit uvízlou četu a mrtvých přibývá.

ZTRACENÉ NADĚJE
Munice rychle dochází a Bourquinovi se nedaří dát signál helikoptérám v zoufalé poslední snaze udat svou polohu.

NAVŽDY V TVÝCH SNECH
Zachránci konečně dorazili v uvízlé četě, avšak bitva ještě není vyhraná, ani v Sadru, ani ve Fort Hood.


Adaptace knihy: Mikko Alanne
Režie: držitelé Emmy Phil Abraham a Mikael Salomon
Výkonní producenti: Mike Medavoy, Mikko Alanne, Jason Clark, Benjamin Anderson a Edward McGurn

Za National Geographic Channels projekt zaštítila Carolyn G. Bernsteinová, výkonná viceprezidentka a ředitelka vývoje a výroby hrané produkce.


O National Geographic Partners LLC

National Geographic Partners LLC je společný projekt National Geographic Society a 21st Century Fox Channels. Spojuje dohromady televizní kanály National Geographic a média National Geographic s orientací na spotřebitele. Zahrnuje magazín National Geographic, National Geographic Studios, související digitální a sociální platformy, knihy, mapy, média pro děti a doplňkové aktivity zahrnující cestování, zážitky, světové události, archivní prodeje, katalog, licence a obchodování po internetu. 27 % výtěžku National Geographic Partners LLC je použito na financování vědy, bádání, ochrany a vzdělání. Patří sem jak dlouhodobé výrazné projekty, tak činnost National Geographic Society (NGS). Za svých 128 let působení se NGS vždy snažila proniknout ještě hlouběji a tím posunout hranice vědění a dostat se blíže k veřejnosti. V současné chvíli oslovuje National Geographic více než 730 milionů lidí v 171 zemích a v 45 jazycích. Pro více informací navštivte www.natgeotv.com nebo www.nationalgeographic.com.


Lada Dobrkovská, Channels, zastoupení National Geographic Channel v ČR a SR





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
18.10.2017 • Na Eurosportu již brzy odstartuje MLS play-off
15.10.2017 • Pojďte dokumentárně řádit na Prima ZOOM ve 42. týdnu
14.10.2017 • Amsterdamský maraton na Eurosport 2
14.10.2017 • Mozartova Kouzelná flétna v satelitním přímém přenosu MET: Live in HD v sobotu 14. října 2017
14.10.2017 • MEČIAR (The Lust for Power) dnes v premiéře na HBO a HBO GO
08.10.2017 • Vplujte do října na vlnách dobrodružství s Prima ZOOM

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist