Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 08:53:00   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Finále Major League Soccer - Toronto a Seattle rok poté

  Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 11.12.2017


Třetí Major League Soccer (MLS) Cup na Eurosportu – po duelech Columbus vs Portland (2015) a Toronto vs Seattle (2016) se opakuje právě loňské finále play-off. A opět na BMO Fieldu v Torontu. Toronto bude hrát nejen proti rozjetému Seattlu, který si více a více věří, ale i proti historii a jejím statistikám.


Potřetí v historii MLS Cupu se letos opakuje finále z předcházejícího roku. V letech 2006 a 2007 dvakrát za sebou vyhrál finále play-off Houston po vítězstvích nad New England Revolution. A v letech 2011 a 2012 dvakrát triumfovali fotbalisté LA Galaxy nad Houstonem. V obou předcházejících případech tak vítěz po roce svůj triumf zopakoval.

Toronto bude mít – jako lepší tým v základní části – výhodu domácího prostředí. Loni ji využít nedokázalo a v dramatickém penaltovém rozstřelu tahalo za kratší konec. V letošní základní části MLS bylo Toronto o 16 bodů lepší, v jediném vzájemném zápase bylo též úspěšné, v Seattlu v květnu vyhrálo 1:0 penaltou Altidora (Giovinco v zápase nenastoupil). Jenže – historická bilance je příznivá pro Seattle, z šesti vzájemných duelů v MLS v Torontu čtyřikrát vyhrál (včetně MLS Cupu) a jen jednou odešli jeho hráči poraženi.

Navíc, Seattle je naladěn na pozitivní vítěznou vlnu. Naposledy inkasoval v play-off gól v loňském finále Západní konference doma s Coloradem (2:1), poté vyhrál v Coloradu odvetu 1:0 a jeho obranu nepřekonalo ani Toronto ve finále. Celkem je obrana Seattlu nepřekonaná v play-off už 647 minut. Základním úkolem Toronta tedy bude překonat hrdiny loňského MLS Cupu – brankáře Stefana Freie a zkušené obránce Romána Torrese a Chada Marshalla.

Připomeňme si loňské finále: Toronto mělo jednoznačnou převahu, přestřílelo soupeře 19:3, Seattle dokonce netrefil ani jednu střelu přímo na branku. Toronto mělo spoustu šancí, Giovinco, Ricketts, v prodloužení hlavou Altidore, brankář Frei fantasticky vyškrábl míč z horního rohu branky. Rozhodly pokutové kopy a neúspěšné střely Bradleyho a Morrowa, ten za stavu 4:4 v šesté sérii trefil břevno, od kterého se míč odrazil před brankovou čáru, po něm zkušený panamský reprezentant Román Torres nezaváhal.

Loni nastoupilo Toronto ve finále v sestavě Irwin, Zavaleta, Moor, Hagglund, Beitashour, Cooper, Bradley, Osorio, Morrow, Altidore, Giovinco. Letošní finálová sestava bude hodně podobná, jen náhradní brankář Alex Bono povýšil na Irwinovo místo, Hagglunda posadil na lavičku Chris Mavinga a velkou posilou je odchovanec Barcelony Víctor Vázquez, druhý nejlepší asistent ligy.

Seattlu budou z týmu, který loni nastoupil do finále, chybět Tyrone Mears, Erik Friberg a Nelson Valdéz. Především ale bude na trávníku nejlepší střelec Clint Dempsey a s ním bývá Seattle sebevědomější a silnější, legenda amerického fotbalu loni pro problémy se srdcem v rozhodujícím duelu chyběla. Do ofenzívy se po zranění vrací Jordan Morris, loni vyhlášený jako nejlepší rookie sezony. Letos dal ovšem pouze tři góly proti loňským dvanácti.


Toronto FC v play-off 2017:

New York Red Bulls – Toronto FC 1:2 (Vázquez, Giovinco)
Toronto FC – New York Red Bulls 0:1
Columbus Crew – Toronto FC 0:0
Toronto FC – Columbus Crew 1:0 (Altidore)


Seattle Sounders v play-off 2017:

Vancouver Whitecaps – Seattle Sounders 0:0
Seattle Sounders – Vancouver Whitecaps 2:0 (Dempsey, Dempsey)
Houston Dynamo – Seattle Sounders 0:2 (Svensson, Bruin)
Seattle Sounders – Houston Dynamo 3:0 (Rodríguez, Dempsey, Bruin)


Správný krok k zářným zítřkům udělali v Seattlu 26. července 2016, kdy byl koučem jmenován Brian Schmetzer místo odcházejícího dlouholetého německého lodivoda Sigiho Schmida, který Seattle vedl od roku 2009. Seattle vstoupil do MLS právě v roce 2009 a v každé sezoně se dokázal probojovat do play-off. Až loni to ale dotáhl k vítězství ve finále play-off – MLS Cupu. A to před sezonou odešel nejlepší střelec Obafemi Martins.

Toronto letos zažilo fantastickou sezonu, doslova rekordní. Remízou v závěrečném kole v Atlantě vybojovalo potřebný 69. bod a překonalo dosavadní rekord LA Galaxy z roku 1998, je tak novým rekordmanem v počtu bodů v základní části. O síle jeho ofenzívy svědčí 74 gólů (to rekord není), to je o 22 gólů více, než nastříleli hráči Seattlu. Toronto bylo suverénem základní části MLS, otázkou zůstává, zda dokonale šlapající a střílející kolektiv dokáže své přednosti prosadit i v nevyzpytatelném MLS Cupu, v němž žádný rekord ze základní části neplatí (už postupy Toronta přes Red Bulls a Columbus byly těsné a napínavé).

Na Eurosportu očekávejme drama od první do poslední minuty, takové, jaké jsme prožili právě před rokem!


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.12.2017 • Will Smith v pořadu National Geographic NEOBYČEJNÁ PLANETA
10.12.2017 • V 50. týdnu nás na Prima ZOOM čeká návrat cestovatelského krále
07.12.2017 • Vánoční fotbalové El Clásico budou na DIGI TV komentovat Kohák s Pazderkovou
05.12.2017 • Eurosport - domov zimních sportů
03.12.2017 • Prosincové dokumentární zajímavosti na Prima ZOOM
01.12.2017 • UK Championship na Eurosportu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist