Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 18.04.2024 - 09:11:08   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Už vás nudí klasické pohádky? Vyzkoušejte letos skutečný život na Prima ZOOM!

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 17.12.2017


Ivan Hrozný nepřestává fascinovat, odhalíme pár tajemství, ohlédneme se za katastrofami roku 2016, budete žasnout u Modravých hlubin, máme pro vás i Zimní pohádku a nebude chybět zázrak. A protože Češi jsou národ milovníků zvířat – rozdají si to Psi a kočky. Prima ZOOM vám naservíruje adrenalin v klidu domova.


18. 12., 20.00 hod. – Anthony Bourdain: Neznámé končiny III (Las Vegas)

Kuchař-dobrodruh Anthony Bourdain potřetí vyráží do neznámých končin a ochutnává zvláštní místní speciality z exoticky prostřených stolů. Sem tam si dokonce troufne něco uvařit sám. Ve třetí řadě zábavného kulinářsko-cestovatelského seriálu se podívá do indického Pandžábu, který je svatou zemí sikhů a zároveň obilnicí celé Indie. Ve městě hříchu Las Vegas se setkává se spisovatelem Michaelem Ruhlmanem a společně navštíví místní vyhlášené podniky. Během dostaveníčka se světoznámým francouzským šéfkuchařem Danielem Bouludem se podívá do jeho rodného města Lyonu. A pak ho čekají ještě výlety do Mexika, Ruska, Thajska, Brazílie a… Mississippi! Podívejte se, jak si pochutná!


19. 12., 20.00 hod. – Ivan Hrozný

V dětství osiřel a bojaři, kteří byli příslušníky nejvyšší šlechty, ho zneužívali. Není se proto čemu divit, že z cara Ivana Hrozného vyrostl strašlivý panovník. První vraždu spáchal, když mu bylo teprve 13 let, a následně proslul nepředvídatelnými výbuchy smrtonosného hněvu. Tento dokumentární film rozebírá, jak se Rusko pod vládou Ivana Hrozného stalo sítí soukromých pozemků rozebraných šlechtou, zatímco na zbytek země padly nenasytné daně. Nechybí ani krvavé střety s Němci a Tatary nebo tragická láska k zabité Anastázii.


19. 12., 21.00 hod. – Tajemný disk z Faistu

Je tajemný disk z Faistu pouhým dokonalým podvrhem? Tvůrci tohoto filmu se vydali po stopách události, která může být jedním z největších archeologických skandálů všech dob. Jejich pátrání po pravdě začíná ve starověkém krétském palácovém komplexu ve Faistu. V roce 1908 tady italský archeolog Luigi Pernier objevil tajemný disk. Od té doby tento artefakt vyvolává vášnivé vědecké debaty. Mnozí experti, včetně historika umění Jeromeho Eisenberga, jsou přesvědčení, že je to všechno prachobyčejný podfuk.


19. 12., 22.00 hod. – Kočky versus psi 1/2

Kdo je lepší: kočky, nebo psi? Milovníci zvířat se konečné dozví odpověď na tuto dávnou otázku v zábavném pořadu Kočky versus psi. Kočky a psi jsou dávnými rivaly, kteří usilují o přízeň veřejnosti. Díky nejnovějším poznatkům z vědeckých výzkumů ze všech koutů světa nyní můžeme jejich spor rozsoudit. Jste připraveni?


20. 12., 20.00 hod. – Tajný život tasmánských čertů (Seznamte se s čerty)

Tasmánský čert je úžasné zvířátko. Má nejostřejší zuby, nejsilnější čelisti a vydává nejhlasitější skřeky. Je to největší masožravý vačnatec na světě. Podívejte se mezi divoké tasmánské čerty do Austrálie a sledujte dramatické souboje o nadvládu, projevy nečekaně silné agrese a násilné hádky mezi zvířaty všech možných věkových kategorií. Tajný život tasmánských čertů čeká na to, abyste ho odhalili.


20. 12., 22.00 hod. – 2016: Deník katastrof

Minulý rok jsme přečkali těžké sněhové bouře a smrtící laviny v Americe i Evropě. La Niña, která přináší chladné vody až k rovníkovému pásu, byla silnější než dřív. O to víc ovlivnila počasí po celém světě: vytlačovala cyklóny z jejich obvyklých tras, zvyšovala úroveň hladiny moří a přesouvala oblasti, ve kterých dochází ke srážkám a kde je naopak sucho. Znamená to, že se rok 2016 stal bodem zlomu na cestě k nezvratitelným klimatickým změnám a geologickému chaosu? Dokumentární film 2016: Deník katastrof zachycuje tyto nevítané světové události v ultra vysokém rozlišení.


21. 12., 22.00 hod. – Nomádi ze Serengeti (Cesta na travnaté pláně)

Přidejte se ke zkušenému průvodci safari Jeanu Du Plessisovi a zažijete vzrušující africkou výpravu za pakoňmi, kteří migrují přes celý tanzanský národní park Serengeti. Ohromující pětidílný seriál Nomádi ze Serengeti zachycuje Jeanovo putování po stopách pakoní a jejich odyseu nejkrásnějšími místy africké přírody. Když se dvoumilionové stádo vydá na 800 kilometrů dlouhou cestu za přežitím, začíná expedice, která se podaří jednou za život.


22. 12., 20.00 hod. – Modravé hlubiny II (Cortézovo moře)

Jestli chcete vidět největší přírodní krásy naší planety, musíte se vydat hluboko pod hladinu oceánů. Jedině tam se nabízí pohled na vzkvétající podmořské zahrady plné živočichů jako z jiného světa. Ale i tyto skryté půvaby Země jsou v neustálém ohrožení. Během tří dekád se vody v okolí odlehlé vesnice Cabo Pulmo v Kalifornském zálivu několikrát drasticky změnily. Původní bohatý ekosystém nejdříve úplně zpustnul, ale později se znovu stal krystalicky čistým rájem plným potravy pro mohutné žraloky i elegantní rejnoky. Podívejte se, jak se místním rybářům podařilo vrátit čas, zachránit a znovu obnovit jeden z nejmajestátnějších korálových útesů na světě.


23. 12., 20.00 hod. – Zimní pohádka

Život sovic sněžných na Arktidě je plný tajemství. Před mnoha tisící lety se jim podařilo uzavřít zvláštní dohodu s místními hlodavci. Díky tomu, že se každé čtyři roky rozmnožují v obrovských počtech, mají sovice sněžné dostatek potravy pro své mladé. Sovice kladou až jedenáct vajec, ze kterých se líhnou malá ptáčata. Každé spořádá dva až čtyři hlodavce denně. Ale v některých oblastech tundry poslední dobou nedochází k hromadnému rozmnožování hlodavců stejně pravidelně jako dřív. Co se s nimi stane a jak to ovlivní populaci sovic sněžných? Proč se to vlastně vůbec děje? A jak to dopadne, jestli jednou zima přijde příliš brzy? Většina ptáků se přizpůsobí a na zimu odletí na jih. Když udeří příliš tuhé mrazy, musí odletět i na zimu takřka dokonale vybavené sovice. Jenže hlodavci nemůžou s nimi. Začíná zvláštní putování ze severu až do střední Evropy. Sledujte sovice na jejich neobvyklé cestě a dozvíte se, že stejně jako v pohádce, nám přinášejí zprávu o nevítaných změnách v daleké Arktidě.


23. 12., 22.00 hod. – Římská Británie ze vzduchu

Christine Bleakley a dr. Michael Scott vzlétli do nebes, aby zjistili, jak si Římané a Britové žili před dvěma tisíci lety. Film Římská Británie ze vzduchu nabízí jedinečný pohled na britskou historii. Londýn postavili Římané. Ze země to možná není tolik poznat, ale ze vzduchu je to více než jasné! Při pohledu na různá místa po celé Anglii a Walesu, až po pozoruhodný Hadrianův val, se ukazují tajemství každodenního života v Římské Británii. Christine a doktoru Michaelovi se dokonce podařilo najít 1 800 let starý krém na ruce, odhalit obrovský kus Římské Británie v útrobách podzemního parkoviště a navštívit římský záchod na samém okraji říše.


24. 12., 20.00 hod. – Miroslav Zikmund: Cesta stoletím (2. díl)

Naskočte do fascinujícího příběhu v druhém dílu, první si najdete na obrazovce v repríze. Ojedinělá minisérie Petra Horkého přináší ucelený pohled na život jednoho z největších Čechů, a zároveň odhaluje mnohá tajemství. Většina lidí zná dvojici slavných cestovatelů Zikmunda a Hanzelku. Téměř nikdo však neví, jaký skutečně žili život. Jejich zážitky z cest znají miliony lidí na celém světě. Legendární dvojici spojuje 111 tisíc najetých kilometrů, na nichž strávili celkem 9 let. Na svém kontě mají 6,5 milionu prodaných knih v 11 světových jazycích, 4 celovečerní filmy a 147 dokumentárních a televizních filmů. Seriál představí obdivované cestovatele v nových souvislostech – prostřednictvím velkého chlapského přátelství, které rozhodně neskončilo smrtí jednoho z nich, pohledem do soukromých až intimních sfér obou mužů, pohledem na jejich rodiny, přátele a nepřátele i pohledem na jejich chyby, omyly a poučení, které jim posléze umožnily odolat největším politickým tlakům a pronásledování. Příběh o dvojici Zikmund a Hanzelka odkryje dosud nezveřejněné skutečnosti.
Miroslav Zikmund je fenomenální cestovatel, fotograf, spisovatel a publicista, který se v příštím roce dožívá 99 let. Málokdo ví, že si tato světová osobnost s neuvěřitelnou pamětí již sedmdesát let denně píše deník. A nyní odtajňuje své celoživotní vzpomínky. Jsou nejen úžasným osobním svědectvím, ale také přesným dokumentem doby. Minisérie přináší také osobitý pohled na bouřlivé dějiny dvacátého století očima muže, který poznal celý svět. Byl počat za Habsburků, narodil se pět měsíců po vzniku první republiky. Přežil 2. světovou válku, zažil nástup komunismu i jeho pád. StB byl označen jako „nebezpečná osoba nejvyšší třídy nebezpečnosti“. Pobýval v Africe, když zanikal koloniální systém. Setkal se s prezidenty i lovci lebek. Seznámil se s Gagarinem i Hillarym. Dožil se nástupu demokracie a hrdě jde životem dál.


24. 12., 21.00 hod. – Zázrak na Everestu

V roce 2006 využil rekordní počet horolezců příznivého počasí. Pokusili se vystoupat na vrchol. Byl mezi nimi i Lincoln Hall. Tento zkušený horolezec se neúspěšně pokusil zdolat Everest už před 22 lety. Tentokrát se dostal až na vrchol. Ale krátce poté se začal chovat iracionálně a zkolaboval. Byl prohlášen za mrtvého, rodina dostala zprávu o jeho smrti a informovala o ní i média. Ale později té noci se stalo něco, co vědci nedokážou vysvětlit. Halla našli naživu, jak sedí se zkříženýma nohama na horském svahu. Jeho příběh uchvátil celý svět. Zázrak na Everestu je velkým příběhem o přežití s dosud neuveřejněnými záběry, exkluzivními rozhovory a dechberoucí rekonstrukcí celé události.


Užijte si přelom roku s Prima ZOOM

www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 17. 12. 2017





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
18.12.2017 • Turné čtyř můstků tradičně na Eurosportu
16.12.2017 • Prima Comedy Central přináší českým divákům zábavu už dva roky!
15.12.2017 • Kateřina Pauláthová na startu obřího slalomu SP v Courchevelu
13.12.2017 • Premiérové seriály na AMC vrcholia
13.12.2017 • Dokumentární seriál Ambulance ukazuje práci záchranářů v 360 stupních
11.12.2017 • Finále Major League Soccer - Toronto a Seattle rok poté

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist