Vlastníkom akcií Rádiokomunikácií sa stala spoločnosť TRI R
Autor: TASR, Strategie on line , e-mail: info@strategie.sk Přidané: 08.10.2007
Slovak Telekom, a.s., definitívne previedol akcie spoločnosti TBDS, a.s., (bývalý odštepný závod Rádiokomunikácie a RK Tower, s.r.o.) na spoločnosť TRI R, a.s., ktorá sa tak stala výlučným vlastníkom týchto akcií. Prevod nasledoval po získaní súhlasu Protimonopolného úradu SR na základe zmluvy podpísanej medzi spoločnosťami Slovak Telekom, a.s., a TRI R, a.s.


Spoločnosť TBDS, ktorá bola doteraz vo vlastníctve Slovak Telekomu, poskytuje služby v oblasti šírenia televízneho a rozhlasového signálu. Jej prenosová infraštruktúra pokrýva takmer celé územie Slovenska. Výnosy spoločnosti dosiahli v roku 2006 takmer miliardu korún.

Podľa vyjadrenia predsedu predstavenstva a prezidenta spoločnosti Slovak Telekom Miroslava Majoroša výnosy z predaja bývalých Rádiokomunikácií investujú okrem iného do ďalšieho rozširovania širokopásmových technológií a do budovania nových prístupových sietí.

Ako uviedol predseda predstavenstva firmy Movys, ktorá je lídrom konzorcia TRI R, Jozef Motyčka, rozhodnutie Slovak Telekomu je uznaním kvality ponuky konzorcia a potvrdením správnosti voľby pri tvorbe partnerstva. Skúsenosti z pôsobenia v oblasti rádiokomunikácií v podmienkach Slovenskej republiky spolu s know-how, ktoré prináša zahraničný partner, vytvárajú základný predpoklad na dlhodobý a úspešný rozvoj spoločnosti TBDS.

Spoločnosť TRI R za akcie už zaplatila a finančné prostriedky previedli na účet Slovak Telekomu. Obidve zmluvné strany sa dohodli, že nebudú komunikovať cenu, ani obchodné, či iné podmienky, pri ktorých spoločnosť TRI R získala akcie firmy TBDS.


Zdroj: TASR, Strategie on line, 8.10.2007

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2556/vlastnikom-akcii-radiokomunikacii-sa-stala-spolocnost-tri-r/