Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 09:59:23   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Show Jana Krause – 24. 1. 2018

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 21.01.2018



Herci Jindřich Kopáček a Martin Procházka, právnička a spisovatelka Daniela Kovářová a numeroložka Lenka Suchardová se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 24. ledna ve 21.35 hod. na Primě.


Jindřich Kopáček, Martin Procházka a jejich Shoes Jana Krause – v loňském roce měla v Divadle Zaseto premiéru divadelní parodie na televizní Show Jana Krause, která se do té doby dočkala řady úspěšných repríz. Za jejím vznikem stojí scenárista a producent Divadla Zaseto Martin Procházka, který ve hře vystupuje jako Ondřej Hejma (téměř nerozeznatelný od „originálu“). „Inscenace Shoes Jana Krause vznikala postupným, přirozeným způsobem. Postupně se ke mně dostávaly první rekvizity typu košile Ondřeje Hejmy či tibetské roucho a také jsem si začínal více všímat podoby některých našich členů s českými osobnostmi. Až z toho vznikla zajímavá čtveřice Hejma, Havlová, Dalajláma a Ovčáček. Jde čistě o parodii na veřejnosti známou večerní talk show a naším cílem jednoduše je, aby se diváci během celého večera bavili,“ říká Martin. Jana Krause ve hře paroduje Jindřich Kopáček. Divadlo Zaseto sdružuje profesionální a poloprofesionální umělce. Zaměřuje se na originální autorskou tvorbu s cílem oslovit diváka moderním současným, často až absurdním humorem. Divadlo se výhradně zaměřuje na komedie, které jsou inspirované aktuálním děním ve společnosti.


Daniela Kovářová – právnička, spisovatelka a exministryně spravedlnosti, které vyšla na podzim nová kniha Jak se žije padesátkám. Napsala ji se sexuologem Radimem Uzlem. Skvěle se prodává, psala se prý „skoro sama“ a je to „takové lehké čtení“. Ráda mluví o vášni, o tajemství mezi mužem a ženou, o lásce, o sexu. Už když byla ministryní, mívala pověst sexuální dračice a panovaly zkazky o „vytíženosti jejího ministerského kanapíčka“. Jak k té pověsti přišla? „Ono to všechno vzniklo asi proto, že můj tatínek je gynekolog. U nás se vždycky o sexu mluvilo otevřeně. Já jsem provokatér, baví mě být středem pozornosti. Časem jsem zjistila, že téma sex provokuje spolehlivě. A já velmi ráda o sexu mluvím. Sex taky ráda provozuju. Ostatně, to dělá většina lidí a většinu lidí to taky baví. A už mi to zůstalo. Zrovna v době, kdy vyšla najevo moje ministerská nominace, jsem odpověděla na webu sdružení přátel sci-fi na otázku o mých hobby, že je to „sex a jídlo“. Tam to novináři našli. Asi týden jsem se strašně styděla. Dokonce jsem se hrozně bála, že kvůli tomu nebudu ministryní, protože to se stalo právě mezi nominací a jmenováním. Až pak mi došlo, jak je to směšné. Takže dnes už mi to nevadí. A s tou ministerskou pohovkou to zase bylo tak, že jsem někde řekla, že křtím všechny své kanceláře s mým mužem. No a tak jsme museli pokřtít i tu ministerskou pohovku,“ směje se. Nedávno se vyjádřila ke kampani #MeToo ve smyslu, že muži ji obtěžují celý život, že se jí to líbí a že doufá, že ji budou obtěžovat i nadále. Neměla na mysli žádné znásilnění, jak upozorňuje, ale zároveň chtěla přidat ještě jeden pohled: „Myslím, že dneska se dělá z komára velbloud. Někdo se na mě křivě podívá, a já ho jdu žalovat o náhradu škody. Zaznamenávám to v právu i v životě, že jsou lidé dotčeni prkotinami. Četla jsem taky o případu, že muž pohladil ženu po zadku, a ta žena od něj za to vysoudila peníze. Mimochodem, všimla jsem si, že v kampani #MeToo žádná ta žena nechce odškodnění po opraváři aut nebo třeba po instalatérovi. Ale když si odmyslíme ty fiskální zájmy, znamená to, že klesla hranice toho, co jsme schopni snést. Že jsme méně odolní vůči životu. Možná je špatné, že mladou generaci víc netrénujeme právě na ty špatné stránky života. Že svým dětem umetáme z cesty i stébla trávy. A tak nám tu roste ještě slabší, ještě křehčí, hypochondrická generace. A to dobré není.“


Lenka Suchardová – numeroložka, která tvrdí, že podle numerologie je pro Česko tento rok končící osmičkou osudový: Letopočty s osmičkou na konci českým zemím často přinesly události, které další vývoj podstatně ovlivnily. „Osmička se skládá ze dvou částí, které usilují o rovnováhu. Od toho můžeme odvodit hlavní témata, která nás letos čekají. Je to rovnováha a vyrovnání,“ říká Lenka Suchardová, jež se významy čísel zabývá již dvacet let. „Osmička patří mezi nejmocnější čísla. V numerologii se na osmičku vážou kvality jako ctižádost, vizionářství, vůdcovské a organizační schopnosti, síla, zdatnost, cílevědomost, snaha zdolávat překážky a bojovnost. V negativní podobě se projevuje manipulací, panovačností, bezohledností. Pod vlivem čísla osm byl Karel IV., ale i Adolf Hitler. Oba jsou dobrým příkladem toho, jak se schopnosti osmičky dají využít, či naopak zneužít. Pro české země je osmička obzvlášť důležitá, protože stejně jako číslice představují klíč k rovnováze. Leží totiž ve středu Evropy, a jsou tak mostem mezi Východem a Západem.“ Možná proto se pro Česko tolik přelomových událostí stalo v osmičkovém roce. Vznik samostatného československého státu v roce 1918 byl jednou z nich. Součet letošního roku vede ke dvojce, řešit se proto prý budou vztahy. Může dojít k mnoha usmířením. Vyrovnání mezi materiálním a duchovním světem je dalším tématem roku 2018: „Dost často mezi těmito oblastmi panuje napětí. Někomu nestačí čtyři bavoráky a chce stále víc, jiní se domnívají, že být duchovní znamená vrátit občanku a žít mimo náš svět,“ říká Lenka Suchardová. Osmička, jež může značit vesmírné nekonečno, ale i pouta, vyzývá také k dodržování zákonů. „Je možné, že soudy zaznamenají zvýšenou aktivitu. Lidem půjde o spravedlnost,“ domnívá se numeroložka a upozorňuje na další oblast, která letos může hrát prim. „Je to manipulace. Mnohým z nás vyhovuje, pokud je za ně rozhodováno a někdo jim říká, co mají dělat. To nahrává nejen vůdcům, ale i manipulátorům. Lidé otevřou oči a začnou uvažovat vlastní hlavou, co chtějí, a čemu už řeknou stop.“ Osmičce není cizí férový obchod a spravedlivá výměna ve stylu jednou pomůžu já tobě, podruhé ty mně. Tento rok je také vhodný pro uzavírání smluv, ať už obchodních, či partnerských. Numeroložka Lenka Suchardová přirovnává letošní rok ke kanalizaci, kam bude nutné vlézt a pročistit své záležitosti. „Sestup tam, kam se nám roky nechtělo, je letos nutný. Toxicita uvnitř i navenek nevede k dobrému pocitu, a o ten jde především. Pokud se podaří dosáhnout rovnováhy a harmonie, může nás čekat stabilní rok s perspektivou na to uzavřít výhodnou smlouvu, uskutečnit zajímavý projekt nebo dojít k usmíření tam, kde se to roky nedařilo.“


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 24. ledna ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.01.2018 • Prase v bytě - nový fenomén domácího chovatelství v dokumentu Prasomilové
22.01.2018 • "Pokud bych to vyhrál, budu méně namyšlený" slíbil v debatě na TV Nova Miloš Zeman
21.01.2018 • Prezidentský duel České televize bude hostit Rudolfinum
20.01.2018 • Fenomén Zem spieva očaril Miami aj celý svet
20.01.2018 • Premiéru groteskní tragikomedie Tak pravil Bůh uvede režisér Henrik Ruben Genz
19.01.2018 • Denný seriál Oteckovia prekonáva jeden rekord za druhým!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist