Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 25.05.2024 - 06:38:23   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

TV Nova spustila zkušební vysílání v HD kvalitě prostřednictvím terestrických i satelitních sítí

  Autor: PR Press TV Nova , e-mail: info@nova.tv Přidané: 19.10.2007


Televize Nova, společnost Czech Digital Group (CDG) a Czech DiVision (CDV) se dohodli na distribuci programu „TV Nova“ ve vysokém rozlišení šířeném v digitální terestrické síti CDG. Diváci v Praze a okolí tak mohou již v těchto dnech přijímat v dokonalé kvalitě obrazu i zvuku nejúspěšnější českou komerční televizi. HD vysílání TV Nova je však od včerejšího dne dostupné také pro mimopražské televizní diváky. Zkušební HD vysílání bylo totiž zahájeno také v platformě CS Link na satelitu Astra 1E.


Praha 19. října – Televize Nova, CDG a CDV se dohodli na distribuci programů v HD kvalitě prostřednictvím digitální terestrické (zemské) sítě CDG a satelitní sítě CS LINK, jejíž programy přijímá přes 250 tisíc domácností.

„Vysílání TV Nova v HD kvalitě v dalších distribučních platformách je přirozeným pokračováním příprav naší televize na digitalizaci. Hledáme cesty, jak zpřístupnit vysoce kvalitní signál co možná nejširší divácké obci. V neděli jsme našim divákům poprvé nabídli Televizní noviny vyrobené v HD kvalitě. Ve spolupráci se společnostmi Czech Digital Group a Czech DiVision přicházíme s nabídkou digitálního vysílání HDTV i v pozemní síti DVB-T a na satelitu,“ prohlásil generální ředitel TV Nova Petr Dvořák a dodal: „Diváci si mohou nyní na vlastní kůži vychutnat opravdovou digitální kvalitu.“

„Spuštění TV Nova v HD v našem zemském a satelitním digitálním multiplexu je pro nás dalším krokem v testování HDTV formátu,“ řekl předseda představenstva společnosti Czech Digital Group Leoš Pohl. „Jsem potěšen, že TV Nova je první komerční televizí, která se u nás rozhodla otestovat formát nové generace,“ doplnil Pohl.

Alexander Oudendijk, senior vicepresident a obchodní ředitel společnosti SES Astra říká: „Jsme velice potěšeni, že si TV Nova vybrala satelit ASTRA na orbitální pozici 23,5° východní délky pro svůj pilotní projekt HD. Blahopřejeme našim českým partnerům z TV Nova a CS Linku u příležitosti této významné události a dosažení dalšího milníku procesu digitalizace v České republice a celém regionu. Start zkušebního kanálu Nova TV HD v nabídce CS Link přes satelit Astra 23.5 E zpřístupní tento kanál na celém území České republiky a posílí rozvoj HD TV ve střední a východní Evropě."

Pro příjem terestrického HD vysílání TV Nova potřebuje divák vedle vhodné zobrazovací jednotky (minimálně HD Ready) také DVB-T HD set top box s podporou kompresního formátu MPEG-4DVB-T. DVB-T multiplex společnosti Czech Digital Group se vysílá na K46 a je technicky dostupný v Praze a blízkém okolí.


Technické testy vysílání TV Nova v HD rozlišení probíhají od 18.10.2007 i na satelitním DVB-S multiplexu vysílaném na družici ASTRA 1E na pozici 23,5 E společností Czech DiVision.

Program Novy ve vysokém rozlišení, přenášený v kompresním formátu MPEG-4, je zařazen do společného multiplexu s programy ostatních stanic, které vysílají v SD kvalitě a ve vývojově starším formátu MPEG-2. Příjem zkušebního HD vysílání je možný jen s použitím dekódovací karty, na které je již aktivován příjem Novy ve standardním rozlišení ve stejném DVB-S multiplexu.

Zkušební vysílání v obou distribučních platformách je časově omezené a slouží k ověření vhodných technologií pro budoucí pravidelné vysílání.

Úkolem testování MPEG-4, jehož délka se - podle slov majitele společnosti Media Vision Martina Janků – bude pohybovat v „řádu týdnů“, je ověřit techniku, kterou TV Nova poprvé představila svým divákům během sobotního pořadu Zůstaňte s námi. Od neděle 14. října pak vysílá stejnou technikou vyrobené Televizní noviny.


Veronika Šmítková, Tisková mluvčí TV Nova, foto Václav Hrubec, satCentrum


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 8   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.10.2007 • NHL na Galaxii sport - listopad 2007 [ 2 ]
20.10.2007 • HBO: Jeden film na dvou kanálech zároveň! [ 13 ]
18.10.2007 • Výpadek vysílání transponderu UPC Direct s českými a slovenskými programy [ 9 ]
14.10.2007 • Fotbal v listopadu na Galaxii sport - Premier League a kvalifikace na ME "21"
13.10.2007 • Sportdigital.tv se stane od 1.listopadu Pay-TV v platformě entavio
12.10.2007 • Martin Janků: Kvalita programů v CS Linku je ze všech českých satelitních platforem zdaleka nejlepší - aktualizováno [ 12 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Mezi ovladačem a přijímačem. 

12.10.2008 11:29 • neregistrovaný
Mezi ovladačem a přijímačem.
 
 
  NOVA - HDTV 

12.10.2008 09:42 • neregistrovaný
Mám přijímač Humax hdci 2000 a kaktu T-T,nemůžu naladit Novu hd,Eurosport hd bez problému.Skoušel jsem to na přijímači Interstar gi-s890crci hd,tam přijímám Novu hd bez problému.kde je chyba!
 
 
  Na Gital nejde 

11.10.2008 12:16 • neregistrovaný
Je to tím, že máte kartu Gital. Kdybyste měl kartu Skylink nebo Trade and Technology, tak by vám, pokud máte satelitní přijímač pro HD - MPEG-4, šla. Vysílání na satelitu platí společně Nova s firmou TradeTec, společnost Gital se do vysílání nijak neangažuje, tak její abonenti nemají k programu přístup.
 
 
  Bydlím ve Votici za Benešovem a když naladím TV 

11.10.2008 10:54 • neregistrovaný
Bydlím ve Votici za Benešovem a když naladím TV Nova HD, ojeví se zakódováno. Mám kartu Gital se všemi českými programy včetně TV Nova.
Co s tím ?. Najman.
 
 
  kazda nova technologia sa musi otestovat a 

26.10.2007 22:40 • neregistrovaný
kazda nova technologia sa musi otestovat a nadstavit .drzim palce nech sa vam to podari presadit co najskôr inač upadne tato technologia do zabudnutia ako beta max a odkazte predajcovi technologie nech vam vtom pomôze co najviac ide hlavne o jeho zisk s pozdravom Fridži SK
 
 
  Je to nevkusné a trapné 

24.10.2007 11:35 • neregistrovaný
Vaše TV s velkým humbukem ohlašovala nástup nové techniky při zpracování zpáv, servisu atd. Má to být to NEJ v Evropě, nej ve všem, nej.... Skutečnost je taková, že, při přímých, živých, vstupech vám zvuk předbíhá obraz (!!!), každodenně se vyskytují elektronické chyby ve zpracování obrazu - rozkládání na čtverce (a to mám profi kabelovou TV), nebo i zvukové vady. Kterýákoliv jiná TV vás strčí nejenom do kapsy. Ta velkohubost se vám hodně nevyplatila a ztratili jste kredit. Je to fakt trapné. Budu rád, když se divákům v sobotu, 12,00, hod. omluvíte. Bylo by to slušné. D.Petrák, PHA
 
 
  tak 

21.10.2007 20:08 • neregistrovaný
to preto ide taky shitacky obraz novy na 1W...ze 640x576?
 
 
  mnoho povyku pro nic 

19.10.2007 17:51 • neregistrovaný
Vzdyt test jeste neznamena ani naznak vysilani. Par lidi, povetsinou geeku, se na to na chvilku mrkne a znechucena obsahem, ac v HDTV, se odvrati. No a pak se to zase vypne, Nova vrati vypujceny HW (encodery) a na dlouho je zase klid. A tech oslavnych reci co se pronese kolem HDTV a Novy behem tesu... az by jeden zaplakal.
Igor
 
 
Celkový počet komentářů: 8 / zobrazují se: 1 ... 8

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist