Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 18:35:04   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Vše, co si budete přát, uvidíte v 8. týdnu na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 19.02.2018


Vyberte si dojemný příběh z říše zvířat, odhalte historickou pravdu, přežijte v divočině, seznamte se se superschopnostmi nebo odkryjte dávné poklady. Dokumentární skvosty pro vás: čeká nás dojemný Vydří příběh; poznáme obávané i fascinující tvory ve snímku Superpavouk; ocitneme se V říši běluh a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

20. 2., 22.00 hod. – Vydří příběh

Když byla Naia ještě mládě a žila ve volné přírodě, utrpěla vážné zranění páteře. V záchranném středisku pro malá divoká zvířata se zjistilo, že Naia ztratila schopnost používat zadní nohy a ocas. Jediné, co jí mohlo pomoct, byla hydroterapie. K pořádné rehabilitaci potřebovala správnou parťačku. Tou se stala mnohonásobná olympijská vítězka, plavkyně Kirsty Coventry ze Zimbabwe! Pokrok byl viditelný už po dvou měsících. Naia mohla znovu hýbat jednou zádní nohou a částečně i ocasem. Její motorické schopnosti se dramaticky zlepšily. V Kirsty našla neuvěřitelně schopnou pomocnici. Díky důsledné osmnáctiměsíční hydroterapii získala Naia sílu a schopnosti sama lovit ryby. Dá se očekávat, že se brzy vrátí zpátky do volné přírody. Podívejte se na její neuvěřitelný příběh o tom, jak se jedna statečná vydra nenechala zlomit ani navzdory krutému osudu.


21. 2., 20.00 hod. – Superpavouk

Říká se o nich, že jsou zlí, jedovatí, oškliví a zrádní. Ať už kvůli tomu, jak vypadají nebo co dělají, pavouci mají vyloženě špatnou pověst. O jejich přirozeném chování víme jenom málo a většinou se jich bojíme. A přesto má obyčejný pavouk mnoho zvláštních schopností, které vyvolávají nekonečný úžas. Věděli jste, že pavouci umí létat? A že někteří vyskočí více než čtyřicetkrát výš, než jsou velcí? Nebo že plivou? Tančí? Nebo že některé druhy dokonce žijí pod vodou? A věděli jste také, že pavoučí vlákno je tak silné, že se mu žádný člověkem vyrobený materiál zatím nevyrovná? Na jediném metru čtverečním můžete narazit až na 200 zástupců tohoto osminohého hmyzu. Protože existuje více než 40 tisíc druhů pavouků, vědci z celého světa mají co zkoumat a studovat. Na pavouky narazíme všude, od vrcholků nejvyšších hor až po nejvzdálenější ostrůvky. Přizpůsobují se svému prostředí, mění se, rozmnožují a jsou nepostradatelnou součástí přirozené ekologické rovnováhy. Snímek Superpavouk nás zavede do nitra pavoučího světa, který zůstává tajuplný, i když se s jeho obyvateli setkáváme prakticky každý den. Je to svět, který můžete najít v jakékoli šatní skříni, na balkóně nebo na zahradě.


22. 2., 21.00 hod. – Gallipoli z ptačí perspektivy

Bitva o Gallipoli se stala jedním z klíčových střetů první světové války. Dramatické vylodění je od té doby opředeno nejrůznějšími mýty. Mnoho lidí věří, že Australané se vylodili za úsvitu, na špatné pláži, s takřka žádnými znalostmi o turecké obraně a že jim veleli neschopní britští důstojníci. Ve skutečnosti to není vůbec pravda. Vylodění probíhalo zcela v australské režii. Předtím, než 20 tisíc vojáků vykročilo na těžce opevněné, strmé pobřeží, došlo k pečlivému leteckému průzkumu. Dokonce byly použity tehdy úplně nové technologie a inovativní strategie. Díky jedné letadlové lodi, pozorovacímu balonu a letce dvouplošníků se podařilo shromáždit detailní informace o rozmístění tureckých obránců a vymyslet takový plán vylodění, který zamezil těžkým ztrátám. Od tohoto klíčového okamžiku už uběhlo více než 100 let. Ani několika stovkám napsaných knih a natočených filmů i dokumentů se přesto nepodařilo vystihnout význam toho, čeho se podařilo dosáhnout společné australské a novozélandské armádě. Až dosud. Sledujte bitvu o Gallipoli z ptačí perspektivy.


22. 2., 22.00 hod. – Divoké kmeny Etiopie

Divoké kmeny Etiopie zachycují českou expedici na jihu exotické africké země. Cílem výpravy jsou národní parky na dolním toku řeky Omo na hranicích s Keňou. Cesta vede podél hlavního tektonického zlomu okolo řady jezer bohatých na faunu i flóru. Po zastávce ve vesnici Dorze a na krokodýlím trhu na jezeře Chamo pokračuje směrem do tradičních teritorií kočovných kmenů. Českým dobrodruhům se podařilo zachytit úžasnou pestrost i dnes již zřídka viděný životní styl místních kočovníků, ale i nezaměnitelně barvitou atmosféru výročních trhů a oslav etiopských kmenů Mursí, Ari, Dasanech, Hamar a mnohých dalších.


23. 2., 20.00 hod. – V říši běluh

Ponořte se do světa ledu a ledově chladných vod a odhalte málo známého, přesto ikonického mořského savce. Běluha severní je fascinující bílá velryba z arktických a subarktických vod. Její populace se znovu zmenšuje, zvlášť v oblasti řeky Svatého Vavřince. Je to kvůli úbytku mořského ledu? Nárůstu námořní přepravy? Hluku? Znečištění? Genetickým změnám? Připojte se ke světově uznávaným vědcům na výpravě, která zkoumá populaci běluh, jež právě teď bojuje o přežití. Během čtyř ročních období budeme společně s nimi sledovat tento výjimečný druh v jeho přirozeném prostředí, abychom lépe porozuměli jeho existenci i tomu, proč je v ohrožení.


24. 2., 22.00 hod. – Poklady starověkého Říma (Vzestup umění)

Historik umění Alastair Sooke představuje poklady starověkého Říma v jejich skutečné podobě a nabízí možnost nahlédnout do zákulisí antického světa i prozkoumat důležité základy západního uměleckého stylu. Tento seriál prozrazuje, jak se během éry republiky Římané přerodili z pouhých zlodějů nejprve na zručné plagiátory a později dokonce začali sami razit úplně nový, revoluční umělecký styl. Kromě toho se Alastair vydává po stopách nebezpečně šílených a ďábelských římských císařů a zjišťuje, že jejich umělecký vkus šel ruku v ruce s posedlostí násilím a sexem. Sledujte napínavou podívanou, která vás vtáhne do dějin, odhalí, že Římská říše vyrostla nejen na válečných taženích a ukáže některé z jejích největších tajných pokladů.


25. 2., 20.00 hod. – Bear Grylls: Muž vs. divočina II (Sahara – 1. část)

Seskočil do jámy plné zmijí v Panamě. Dostal se z trhliny v jednom z největších ledovců na světě v jižní Patagonii. Překonal dokonce i vyloženě extrémní podmínky na zamrzlé Sibiři. A vše z toho pro něj byla obyčejná fuška všedního dne. Tak neohrožený je dobrodruh, bývalý člen britských speciálních jednotek, Bear Grylls. V pokračování napínavého seriálu se s námi znovu podělí o geniální a někdy dokonce šokující rady, tipy a triky pro přežití v nejtěžších podmínkách uprostřed nespoutané divočiny. V nových epizodách seskočí padákem na Saharu a názorně ukáže, jak pití moči a konzumace obávané jedovaté solifugy zabrání úžehu. Na solných pánvích si musí poradit s fata morgánou. Pak vyrazí do husté jihoamerické džungle, kde se setkává s původními indiány z kmene Emberra, kteří se s ním poradí o některé ze svých vlastních legendárních technik přežití. Ve vysokých nadmořských výškách pohoří Andy přespí za mrazu pod kamenem, stáhne si z kůže zajíce, vyšplhá na třicetimetrovou skálu a stopuje pumu, aby našel její čerstvou kořist. Ale ani to nic není proti dílu, ve kterém si „pochutnává“ na tekutině z velbloudího žaludku, sloním trusu, živých žábách, osmicentimetrových broucích nebo syrových kozích varlatech.

Parádní dokumenty na Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 19. 2. 2018





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.02.2018 • Olympijský biatlon a snowboarding na Eurosportu
11.02.2018 • Vydejte se v 7. týdnu na dobrodružnou výpravu s Prima ZOOM
09.02.2018 • Donizettiho Nápoj lásky v satelitním přímém přenosu MET: Live in HD v sobotu 10. února 2018
07.02.2018 • Eurosport připravuje plně digitální olympijské hry
07.02.2018 • Ztracené poklady mayských hadích králů na National Geographic
05.02.2018 • Olympijský hokej na Eurosportu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist