Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 16:05:17   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Show Jana Krause – 25. 4. 2018

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 23.04.2018



Univerzální lyžařka Ester Ledecká, její trenér Ondřej Bank, komik Petr Jablonský a Petr Ludwig, mimo jiné i spisovatel, se představí v Show Jana Krause. Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 25. dubna ve 21.35 hod. na Primě.


Ester Ledecká – jediná žena v historii, která získala zlatou medaili na zimních olympijských hrách současně ve dvou různých sportech. Nejprve na ZOH 2018 v Pchjončchangu senzačně vyhrála superobří slalom na lyžích a pak v roli favoritky vyhrála i paralelní obří slalom na snowboardu. Ve svých 22 letech se stala olympijskou legendou. Raketový vzestup předvedla na juniorském mistrovství světa v roce 2013, kde získala 1. místo hned ve dvou snowboardových disciplínách. V následujících letech začala za lyžařské i snowboardové disciplíny sbírat zlaté a stříbrné medaile i křišťálové glóby. Svoji nadvládu naposledy olympijská vítězka potvrdila začátkem března triumfem ve švýcarském Scuolu v paralelním obřím slalomu, který vyhrála pošesté v sezoně. Potřetí v řadě získala velký křišťálový glóbus za celkové prvenství ve Světovém poháru. V seriálu SP si připsala už patnácté vítězství. Minulý týden Ester Ledecká ukončila sezonu, kterou si po Světovém poháru protáhla na sjezdařských závodech kategorie FIS. Nyní ji čekají rehabilitace, sponzorské a mediální povinnosti, mj. i rozhovor pro BBC. Už v květnu ale bude zpět na lyžích.


Ondřej Bank – trenér, který přispěl k tomu, aby lyžařský, a vůbec celý sportovní svět s otevřenými ústy zíral, co Ester Ledecká dokáže. Lyže jsou jeho světem odmala. Celou kariéru jezdil na hraně a snažil se urvat velkou medaili. Několikrát byl Ondřej Bank docela blízko, ale nikdy mu to nevyšlo. Nakonec ale ten slastný pocit vítězství přece jen zažil. Jako trenér. Po zlaté olympijské jízdě své svěřenkyně Ester Ledecké byl i on dojatý. „Říkal jsem si už den před závodem, že něco visí ve vzduchu,“ vzpomíná. „Z Ester cítím něco výjimečného. To je důvod, proč teď nejsem doma s dětmi, ale jezdím s ní po světě,“ říká upřímně. A jaká je podle něj jeho svěřenkyně? Ester se prý vyznačuje tím, že příliš neriskuje. Zároveň je dobře kondičně vybavená, cílevědomá a chytrá. „Hltá každou radu. Někdy mám pocit, že jí toho říkám až moc,“ říká s úsměvem Ondřej.


Petr Jablonský – komik, který baví české publikum imitacemi slavných osobností už dlouhá léta. S kamarádem si na základní škole založil duo komiků a napodobovali scénky známých osobností. Jejich vzorem a oblíbeným hlasem byl Felix Holzmann. Původně chtěl být hercem, dal přihlášku na hudebně dramatickou konzervatoř v Praze, ale na zkouškách mu paní Galatíková řekla, že má sykavky, že mu vůbec nerozumí. „Vidím to jako dnes, komise koukala na můj monolog a pak mi řekli: 'Hezky jste si to připravil, ale mi vám nerozumíme ani slovo.' Šel jsem se tedy učit prodavačem. Učením jsem prolezl díky tomu, že jsem imitoval a bavil své spolupracovníky. Vzpomínám si, že třeba šéf přišel do prodejny a prodavačka si mu stěžovala, že prý ani nevím, co prodávám. A on povídá: 'Ale umí dobře Zemana.'“ Nejdříve Petr Jablonský vystupoval v různých kulturních domech. Pak se dostal do kabaretu Srdce a kámen v Praze a tam si ho všimla jeho současná manažerka. Od té doby dělá Jablonský imitování na profesionální úrovni. Diváci ho znají z různých televizních pořadů i z divadelních vystoupení. A kolik má ve svém repertoáru hlasů? „Nemám to přesně spočítáno, ale je to něco kolem šedesáti. Po pár minutách poznám, jestli jsem schopen hlas imitovat. Některé hlasy tedy opravdu napodobit nelze,“ říká Petr.


Petr Ludwig – český konzultant, podnikatel, publicista a spisovatel – muž, který se zabývá mj. otázkou štěstí a pesimismu. Učí, jak spokojenost zvyšovat a jak nepodléhat negativismu. „Česká republika skončila podle výzkumu jako druhá nejpesimističtější a nejnegativnější země na světě. Druhá. Zase jsme to nevyhráli, a to jsme se tak snažili. Před námi skončilo jenom Řecko – ti k tomu mají o trošku větší důvod než my,“ říká Petr Ludwig. A zdůvodňuje, proč by člověk měl být pozitivní: „90 % dlouhodobého štěstí není ovlivněno vnějším světem, ale způsobem, jakým mozek tento svět zpracovává. Pouze 25 % našeho pracovního úspěchu je předurčeno mírou IQ, ale 75 % je ovlivněno úrovní optimismu. Náš mozek v pozitivním nastavení pracuje výrazně lépe. Jsme o 31 % produktivnější, o 37 % lepší v prodeji, lékaři jsou o 19 % rychlejší a přesnější.“ Petr Ludwig tvrdí, že optimistický životní styl se dá natrénovat. Před devíti lety založil vzdělávací institut GrowJOB, který převádí do praxe aktuální vědecké poznatky z oblasti neurověd a behaviorální ekonomie. Institut pomáhá zlepšovat vnitřní motivaci, efektivitu práce a spokojenost jednotlivců a lidí ve firmách. Je autorem bestselleru Konec prokrastinace, který se věnuje boji s chorobným odkládáním úkolů a povinností. Jeho knihy se prodalo 65 000 výtisků, čímž se stala jednou z nejprodávanějších českých knih v historii. Kniha je překládána do šesti zahraničních jazyků.


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 25. dubna ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.04.2018 • Susedia a Oteckovia ovládli pondelkový rebríček sledovanosti!
24.04.2018 • S Lucií Výbornou do tůní, jezer a řek v novém přírodovědném cyklu Magické hlubiny
24.04.2018 • Prima Partička 13. díl 2018
23.04.2018 • Surfování se známými tvářemi a soutěžícími z COOL Wave
23.04.2018 • Nový pořad Utajený šéf už 25. dubna na Nově!
22.04.2018 • Hra SRo Podivný pútnik sa dostala do užšieho výberu medzinárodného festivalu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist