Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 05:49:11   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Internet a IPTV | Články
 

Přehrávat zpětně pořady nebo nahrávat seriály není nadstandard. Televize přes internet předbíhá klasické vysílání

  Autor: Kuki/4pr , e-mail: pr@kuki.cz Přidané: 27.04.2018


Způsob, jakým lidé sledují televizi, se mění. Nejenom mladší generace nechce podřizovat svůj čas programu běžného televizního vysílání. Oblíbené pořady chtějí diváci sledovat v době, kterou si sami určí. Individuální volba programů, sledování desítek stanic, zpětné přehrávání, ale i HD obraz nebo možnost sledovat vybraný seriál na počítači, notebooku, telefonu a tabletu – to už patří do standardní nabídky internetových televizí.


Jednou z alternativ televize online je platforma Kuki, se kterou diváci získají možnosti, které běžná televize nedokáže nabídnout – přehrávání pořadů až sedm dní do minulosti, nahrávání více pořadů současně nebo možnost každý měsíc měnit své televizní kanály dle vlastního výběru. Zákazník může volit z více než 130 programů, z nichž jsou desítky v HD rozlišení.

„Zákazník se nechce omezovat a spěchat domů na oblíbený pořad. S internetovou televizí si může přehrávat pořady zpětně, nahrávat je nebo pozastavit, zrovna když potřebuje odejít od televize nebo jiného zařízení. Na Kuki lze sledovat i seriály, které byly v televizi během posledního období,“ říká Vladimír Tovarňák ze společnosti SMART Comp, která televizi Kuki vyvinula společně se společností Planet A.

Díky rozvoji internetu roste klasickému televiznímu vysílání konkurence. Moderní sledování televize přes internet nepotřebuje oproti pozemnímu vysílání anténu na střeše nebo kabelovku. „Internetová televize má smysl pro diváka, který se chce časově osvobodit, nevystačí si s běžnou kabelovou nebo satelitní nabídkou a vyžaduje další užitečné funkce. Pokud nevlastníte chytrou televizi, u které pouze stáhnete příslušnou aplikaci, abyste mohli televizi přes internet „naladit“, je nutné si pořídit set-top box. Jeho zapojení je ale otázkou pár minut. Oblíbené pořady a filmy pak můžete sledovat všude, kde je dostupný internet,“ uvádí za společnost Planet A Jakub Jánský.


Televize přes internet nově i v zahraničí

Internetovou televizi lze sledovat na set-top boxu, chytré televizi nebo na mobilních zařízeních. Rozkoukaný film na domácí televizi si můžete dokoukat na telefonu nebo tabletu cestou do práce. Od dubna letošního roku už neplatí ani omezení sledování za hranicemi. Nově si můžete svoji televizi vzít i na služební cestu nebo dovolenou. „V případě Kuki máte v zahraničí více možností. Pokud je v cílové destinaci k dispozici televize Samsung, ve které Kuki už je, pouze se přihlásíte na svůj účet. Přihlásit se můžete i na jakékoliv televizi s operačním systémem Android TV. Další možností je přibalit si s sebou set-top box a kabel, které zapojíte do jakékoliv modernější televize s HDMI. Pokud vyrážíte s notebookem, tabletem nebo mobilem, v místě se pouze připojíte k internetu a televizní kanály sledujete na těchto zařízeních přes svůj účet. Postačí k tomu jen kvalitní připojení k internetu,“ popisuje Vladimír Tovarňák.


Jaké připojení pro sledování internetové televize potřebuji?

Minimální kapacita internetové přípojky by měla být 3 megabity za sekundu a stálou odezvou 40 milisekund. Už dnes připojení u spousty zákazníků přesahuje 10 megabitů za sekundu. Propustnost linky tak přestává být tím nejdůležitějším faktorem. Televize Kuki např. funguje s využitím adaptivního streamingu a přizpůsobuje se tak kvalitě internetové přípojky dle aktuálních potřeb. Pro sledování online televize v HD kvalitě je vyžadován datový tok 6 megabitů za sekundu.


O Kuki

Internetová televize Kuki byla spuštěna v roce 2014 a je společným projektem firem SMART Comp a.s., která působí na trhu pod značkou netbox a firmy Planet A a.s., která působí pod značkou AIM. V nabídce má přes 130 televizních kanálů s možnostmi zpětného přehrávání a dalšími chytrými funkcemi. Službu využívá více než 80 tisíc zákazníků a dalších 150 partnerských operátorů po celé republice. Kuki je součástí každé chytré televize Samsung s operačním systémem TIZEN a je k dispozici jako aplikace pro zařízení se systémem Android TV (např. televize Sony, Panasonic nebo herní konzole Nvidia Shield). Ceny za službu Kuki se pohybují od 200 Kč do 400 Kč měsíčně.


Lucie Vurbsová, PR manažerka, 4pr.cz, Kuki


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.04.2018 • Internetová televize skupiny Mall Group představuje první novinky
09.04.2018 • Výberové konanie na frekvencie v pásme 1800 MHz
02.04.2018 • DIGI TV přes internet lze od 1. dubna sledovat v celé EU
30.03.2018 • Od dubna mohou čeští a slovenští diváci využívat službu Skylink Live TV kdekoliv po celé EU
21.03.2018 • Magio Boxy pre IPTV dostanú nový firmvér
15.03.2018 • Show OKTAGON ukáže to nejlepší v Ostravě

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist