Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 16:18:00   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Ze světa | Články
 

Cannes 2018: Snímek oceněný Zlatou Palmou uvede do kin Be2Can Distribution

  Autor: Film Europe Media Company , e-mail: info@filmeurope.cz Přidané: 20.05.2018


Na 71. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Cannes se včera večer udílely prestižní ceny. Porotu v čele s australskou herečkou Cate Blanchettovou nejvíce oslovil snímek Shoplifters japonského režiséra Hirokazu Koreedy. Jedná se už o šestého vítěze Cannes v řadě, kterého uvede společnost Film Europe Media Company do českých a slovenských kin. Diváci se na něj mohou těšit již v říjnu v rámci festivalu Be2Can.


Japonský mistr rodinných drobnokreseb Hirokazu Koreeda získal nejvyšší cenu festivalu s dramatem Shoplifters (Manbiki kazoku), které nás zavádí na společenský okraj a rafinovaně podvrací tradiční pojetí rodiny a rodičovské lásky. Zároveň je působivým pohledem na současné Japonsko jako zemi hlubokých sociálních propastí.

Cenu poroty získalo strhující drama Capernaum (Cafarnaúm). Libanonská režisérka Nadine Labaki v něm líčí osudy dvanáctiletého chlapce, který zažaluje své rodiče za to, že mu dali život. Pohled na tvrdé podmínky ve slumech současného Libanonu ohromil diváky i kritiky směsicí realismu a intenzivních emocí.

Po zisku Ceny poroty v roce 2014 za film Sbohem, jazyku si veterán Jean-Luc Godard připsal v Cannes další úspěch, když za svou experimentální dokumentární esej o úzkosti a válce Image Book (Le livre d'image), získal Zvláštní Zlatou palmu, cenu udělenou poprvé v historii festivalu.


Pod hlavičkou Be2Can Distribution se představí i další pozoruhodné tituly z Cannes

Chybět nebude jedna z artových senzací festivalu od čínského filmaře Gan Biho. V sekci Un Certain Regard uvedl svůj magický neo-noir Long Day´s Journey Into Night (Di qiu zui hou de ye wan) s finálním, bezmála hodinovým záběrem ve 3D. V osmadvaceti letech se tak Gan Bi zařadil mezi nejvlivnější artové filmaře současnosti.

Na halucinogenní výlet s Andrewem Garfieldem se diváci vydají ve svůdném, hypnotickém až lynchovském thrilleru Under the Silver Lake talentovaného amerického režiséra Davida Roberta Mitchella.

Francouzská režisérka Eva Husson se nechala inspirovat reálným životem kurdských žen, které byly zajaty stoupenci Islámského státu, podařilo se jim utéci a následně se přidaly ke kurdským milicím. Na těchto událostech vystavěla drama Girl´s of the Sun (Les filles du soleil) s herečkami Golshifteh Farahani a Emmanuelle Bercot v hlavních rolích.


Vybrané tituly budou uvedeny na přehlídce nejlepších filmů z významných evropských festivalů Be2Can, který se uskuteční od 3. – 9. října 2018. V českých kinech se objeví v průběhu roku 2018 a 2019 pod labelem Be2Can Distribution.


Adéla Brabcová, PR & Marketing, Film Europe


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.02.2018 • Prestižní festival Berlinale ocenil režiséra Jiřího Menzela a jeho přínos světovému filmu cenou Berlinale Kamera
26.10.2017 • DAB+ ve Švýcarsku: ukončení vysílání VKV od roku 2020
24.10.2017 • Na veľtrhu v Cannes je veľký záujem o rozprávky a seriály z dielne RTVS
05.10.2017 • DAB ve Švýcarsku: hrozí zánik menších stanic?
28.09.2017 • Najväčší vysielatelia podpísali s Radou dohodu o pravidlách product placementu
19.09.2017 • Rodina z Nymburka porazila britskou královnu - seriál ČT Trpaslík přivezl hlavní cenu z festivalu v La Rochelle

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist