Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 12:29:58   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Internet a IPTV | Články
 

Online byznys prosperuje díky televizi

  Autor: AKTV , e-mail: info@aktv.cz Přidané: 18.06.2018


Celosvětová data ukazují, v jakém rozsahu nyní internetové firmy investují do televizní reklamy. V některých zemích se dokonce stávají největšími zadavateli televizní reklamy. Údaje shromážděné skupinou The Global TV Group – neformálním uskupením asociací televizních společností a medizastupitelství v Evropě, USA, Kanadě, Austrálii a Střední Americe – ukazují, že od Brazílie po Německo si společnosti jako Amazon, Zalando, Netflix, Expedia a Airbnb budují svou image, pověst a zajišťují prodej díky zásahu a vlivu televize.


Tento trend demonstruje silnou vazbu mezi televizí a internetem, kdy mají diváci možnost se prostřednictvím svých zařízení připojených k internetu okamžitě reagovat na televizní reklamu.


Austrálie

Někteří z největších světových technologických gigantů utratili v roce 2017 za televizní reklamu znatelně více peněz. Podle Nielsen Adex utratil Google za reklamu v televizi šestkrát více – celkem 11,3 milonů australských dolarů – stejně tak Apple zvýšil svoje výdaje za televizní reklamu o 17,4 % na 20,2 milionů australských dolarů. Amazon podpořil svůj start v Austrálii investicí do televizní reklamy investicí ve výši 3,2 milionů australských dolarů a Uber zvýšil své výdaje za TV první investicí ve výšu 3,4 milionů australských dolarů.


Belgie

V roce 2016 představovala televize 62% mediálních investic internetových firem. Skupina The Rocket Internet, druhý největší zadavatel, který vlastní společnosti jako je HelloFresg a Home24, utratil v roce 2017 za reklamu v televizi celkově 6.072.463 euro.


Brazílie

Výdaje internetových firem za televizní reklamu vzrostly mezi lety 2015 a 2017 o 17 %. Započítáme-li internetové firmy vlastnící kamenné obchody, nárůst činí téměř 20 %.


Kanada

Internetové společnosti představují jeden z nejrychleji rostoucích sektorů v oblasti televizní reklamy, v uplynulých 5 letech své výdaje za TV reklamu zdvojnásobily – v roce 2017 se investice vyšplhaly na 105 milionů dolarů.


Kolumbie

Výdaje internetových obchodníků, kteří zároveň vlastní i kamenné obchody, za televizní reklamu činily 10.610.000 amerických dolarů, což je 20% nárůst ve srovnání s rokem 2015.


Česká republika

Od roku 2015 do roku 2017 online sektor zdvojnásobil své hrubé výdaje za televizní reklamu a dosáhl částky 47.4 milionů euro.


Německo

Během tří let (2015 až 2017) vzrostly výdaje společnosti Airbnb za televizní reklamu o 44 %. Společnosti Expedia a Amazon vykazují ještě mnohem vyšší čísla – každá z nich investovala o 65 % více.


Itálie

Internetové firmy investovaly v roce 2017 do TV celkových 95.653.000 euro, což v porovnání s rokem 2015 představuje růst o 10,7 %.


Nizozemsko

Internetoví obchodníci zvýšili v letech 2015 až 2017 své investice do TV reklamy, a stali se tak čtvrtou největší kategorií zadavatelů televizní reklamy. 200 internetových obchodníků investovalo v roce 2017 300 milionů euro (hrubého) do televizní reklamy. Největším televizním zadvatelem se stala německá rezervační služba Trivago s hrubou investicí ve výši 25 milionů euro.


Španělsko

Výdaje za televizní reklamu společnosti Amazon vzrostly ze 106.990 euro v roce 2015 na 11.006.360 euro v roce 2017, což je více než stonásobek investic z roku 2015. Investice společnosti Google do televizní reklamy stouply ze 40.250 euro v roce 2015 na 603.620 euro v roce 2017, což je patnáctkrát více.


Švédsko

Výdaje za televizní reklamu firmy FurnitureBox’s se během tří let zpětinásobily z 1.263.633 euro v roce 2015 na 6.908.984 euro v roce 2017.


Švýcarsko

Hrubá investice do TV reklamy deseti největších inernetových obchodníků se mezi lety 2015 a 2017 téměř zdvojnásobila na celkovou hrubou sumu 84.878.635 euro.


Velká Británie

Internetové firmy – včetně značek jako je Amazon, Trivago, Google nebo Purple Bricks – investovaly do televizní reklamy v roce 2017 celkem 682 milionů liber, oproti 590 milionům liber v roce 2015. Navzdory častým výdajovým škrtům v důsledku stávající ekonomické nejistoty, největší TV zadavatelé z řad internetových firem i nadále masivně investují do televizní reklamy.


USA

V roce 2017 utratily firmy zrozené v digitální době – např. Amazon, Expedia, Wayfair a eBay – přes 5,9 miliardy amerických dolarů za televizní reklamu, což znamená 10% nárůst v porovnání s rokem 2016. Mezi těmito investory je skupina 50 nových, tzv. “direct-disruptor” značek – např. Gwynnie Bee, Peloton nebo Leesa – které začaly do TV reklamy investovat až v nedávné době, ale nyní za TV reklamu ročně utratí dohromady přes 1,3 miliard amerických dolarů.

Tento příznivý trend má pokračovat i v roce 2018, kdy stále více internetových firem z celého světa věří, že televizní reklama posílí jejich image, zvýší návštěvnost webových stránek a zisk, což dokazují i nedávné televizní kampaně společností Snapchat (“A new kind of camera”), Amazon (“Bedtime Blitz” nebo “Be Together More”), Trivago (“In the Mountains”) a Airbnb (“Expletive-filled Interest”).


Jan Vlček – prezident, Asociace komerčních televizí

„Televizní reklama dokáže e-commerce obchodníkům přinést nejen velmi působivý okamžitý efekt, ale zcela nenahraditelná je v budování a podpoře značky a mezi ostatními mediatypy zcela vyniká také svým téměř 100% zásahem. Televize tak pro velké online společnosti zůstává těžištěm jejich mediálního mixu a řada z nich své televizní investice kontinuálně navyšuje. Dobře to ilustruje i příklad největšího českého televizního zadavatele z řad internetových obchodníků, společnosti Alza.cz. Ta dle monitoringu reklamních investic v posledních letech investovala do TV zhruba třikrát více než do online nebo tištěné reklamy a své výdaje za internetovou reklamu mezi lety 2015 a 2017 téměř zdvojnásobila. Podobný trend vykazuje i druhý největší zadavatel, společnost Invia.cz, která v posledních letech setrvale snižuje výdaje do online reklamy a naopak masivně navyšuje investice do TV – od roku 2015 do televizní reklamy investovala dokonce šestkrát více než do online nebo printu.“


Vic Walia – Global Marketing VP, Expedia Group:

„TV nám skvěle vyhovuje. Právě do ní investujeme značnou část našeho marketingového rozpočtu pro reklamu.”


Katty Roberfroid – Director General, egta:

„TV dělá značky virtuálního světa skutečnější. Televizní reklama vytváří okamžitý obrovský dojem. Navíc pomáhá budovat a dlouhodobě udržovat značky profitabilní a důvěryhodné. Jelikož internetové značky jsou pouze minimálně nebo vůbec dostupné fyzicky, schopnost televize vytvářet emocionální spojení s širokým publikem po celém světě je zásadní.”


Sean Cunningham – President a CEO, Video Advertising Bureau:

„Od roku 2014 analyzujeme společnosti zrozené v digitální době. Došli jsme k závěru, že ty firmy, které začaly spoléhat na televizní reklamu na začátku své firemní historie, na tom značně vydělaly. Digitální značky využívající TV zaregistrovaly okamžité pozitivní obchodní výsledky, např. návštěvnost webových stránek, počet vyhledávání, a především nárůst zisku. Firmy, kterým záleží na výsledcích, a které chtějí růst, se obracejí na TV.”


Kim Portrate – Chief executive of ThinkTV Australia:

„Je skvělé vidět, že některé ze světových, rychle rostoucích a nejinovativnějších společností investují stále více do televizní reklamy, aby propagovaly své značky. Jsou to jedny z nejikoničtějších značek naší doby využívající sílu dnešní televize, zážitek, který je možné sledovat kdykoli a na jakékoli obrazovce, pomocí které mohou spotřebitele oslovit tím nejkreativnějším způsobem. Nejdůvtipnějším společnostem je jasné, že televize dosáhne k více lidem rychleji než ostatní média, je pro značku bezpečná, nejlépe zvyšuje výnos a vzbuzuje největší zájem, což se přímo odráží na prodeji. Televize se navíc výborně hodí jako partner k výhradně internetovým médiím.”


Aisling Finch – Director of marketing, Google Australia and New Zealand:

„Jako většina marketérů i my používáme kombinaci kanálů, abychom dosáhli cílů svých kampaní. Víme, že různá publika konzumují obsah na různých platformách a v různých časech, proto my musíme dělat totéž. U kampaní, jako bylo například spuštění služby Google Home, jsme použili kombinaci reklamy v rádiu, televizi, kinech, printu, outdooru a online kanálů včetně vyhledávání, YouTube a sociálních sítí. V této kampani jsme zjistili, že kombinace kontextových médií a kreativy vedla k výraznějšímu růstu.”


Richard Basil-Jones – Managing director of Ebiquity Asia-Pacific:

„Neexistuje žádné médium, které by dokonale vyhovovalo každému zadání, všechna média znají silné stránky své i těch ostatních. Největší světoví e-commerce a online hráči si uvědomují, co jim televize nabízí a televize je otevřená a dostatečně chytrá, aby pochopila, že potřebuje online. Velcí digitální hráči uznávají schopnost televizního vysílání rychle se dostat k masovému publiku, generovat vyšší návratnost investic (ROI) a prodej díky 100% viditelnosti.”


Studie z celého světa prokázaly dopad, který má televizní reklama na online byznys. Například:

• Studie provedená ve Francii společností SNPTV zjistila, že přirozená návštěvnost (organic traffic) webových stránek čistě online firem se během televizní kampaně zvyšuje o 66 %.

• Video Advertising Bureau z údajů společnosti comScore v USA zjistila, že online společnosti zaznamenávají okamžitý a významný nárůst návštěvnosti webových stránek ihned po spuštění svých televizních kampaní – údaje 14 online firem ukázaly, že nárůst se pohyboval od 11 % do 1075 %.

• V nedávné studii zahrnující různé případové studie se americká organizace VAB zabývala tím, jak televize přináší obchodní výsledky pro digitální značky, které souhrnně nazývá jako „disruptor brands“. Například expandující značky zaznamenaly nárůst vyhledávání o 188 % ve chvíli, kdy navýšily investice do TV reklamy. Rozhovory o úspěšných příkladech značek Wayfair a Gwynnie bee jsou k dispozici na jejich webových stránkách.


The Global TV Group je neformální uskupení asociací televizních společností a medizastupitelství v Evropě, USA, Kanadě, Austrálii a Střední Americe, které si klade za cíl propagovat televizní vysílání. http://www.theglobaltvgroup.com/

Asociace komerčních televizí (AKTV) vznikla v roce 2017 jako sdružení provozovatelů pozemního televizního vysílání s cílem hájit, podporovat a prosazovat společné zájmy komerčních vysílatelů v České republice. Zakládajícími členy Asociace jsou televizní skupiny Nova, Prima a Óčko. www.aktv.cz. Fianová Marie – tajemník, AKTV

egta je sdružení televizních a rádiových mediazastupitelství, ať už nezávislých nebo v rámci televizního kanálu, které nabízí reklamní prostor komerčních a veřejnoprávních televizních a rozhlasových stanic po celé Evropě i jinde ve světě. egta poskytuje svým členům různé služby, například řešení regulačních problémů, měření sledovanosti, metody prodeje, interaktivitu, služby v cross-mediální sféře, nových mediích atd. Během své existence se egta stala referenčním centrem pro televizní a rozhlasovou reklamu v Evropě. ega čítá 140 členů ve 40 zemích. www.egta.com. Alain Beerens – Marketing & Communication Manager, egta

ABMA je belgické sdružení audiovizuálních médií. www.abma-bvam.be.

Centro Internacional Television Abierta – Mezinárodní centrum televizního vysílání je ´think tank´ se zaměřením na vývoj vysílání komerčního televizního průmyslu a podporu televize jako relevantního, komerčního a sociálního média. Projekt podporují: RedUNo a Unitel (Bolívie); TV Globo (Brazílie); Caracol a RCN (Kolumbie); Mega (Chile); Teletica (Kostarika); TC Television s RTS (Ekvádor); Televisa (Mexiko); Medcom (Panama) America TV a Latina (Peru). www.centrotv.org. Otavio Bocchino - Executive Director, Centro Internacional de Television Abierta

Federazione Concessionarie Pubblicità je společná iniciativa reprezentující TV mediazastupitelství v Itálii. http://www.fcponline.it/. Luca Franzoni - Responsabile Generale, FCP

ReklamKraft je švédská iniciativa reprezentující TV mediazastupitelství ve Švédsku na www.friendsagenda.se. Robert Svensson – tiskový mluvčí, Reklamkraft

Screen Force (DACH) je společná iniciativa třinácti mediazastupitelství pro televizní a online video v Německu, Rakousku a Švýcarsku. V Německu představují partneři iniciativy Screenforce více než 97 % finančních prostředků vynaložených na televizní reklamu. www.screenforce.de. Andreas Kühner - Screenforce DACH

Screen Force Netherlands reprezentují sílu nejlepšího video obsahu na obrazovce. Obsahu, který se měří přesným a transparentním způsobem. Kromě Nizozemí má orgán televizního marketingu pod názvem Screen Force také Německo, Finsko, Rakousko a Švýcarsko. Spolu s výše jmenovanými, ale také s dalšími silnými mezinárodními televizními trhy neustále hledáme příležitosti ke spolupráci a ke spojení sil. Našim cílem je vždy umožnit zadavatelům reklamy dosáhnout svých marketingových cílů pomocí nejlepšího video obsahu na všech dostupných platformách www.screenforce.nl. Michel Van Der Voort - Managing Director, Screenforce Netherlands

Screen Force Finland zastupuje čtyři komerční televize ve Finsku: MTV, Nelonen Media, Fox International Channels a Discovery Networks Finland. www.screenforce.fi. Sanna Wester - Screenforce Finland

SNPTV (The Syndicat National de la Publicité Télévisée) je profesní organizace francouzských TV mediazastupitelství (TF1 Publicité, M6 Publicité, France Télévisions Publicité, Canal + Régie, TMC Régie, Next Régie, Lagardère Publicité, Be Viacom). Cílem organizace SNPTV je shromažďovat prostřednictvím kolektivních studií důkazy o tom, že televize je bezpochyby médium vhodné pro zadavatele a jejich TV reklamy ve smyslu návratnosti investic, budování značky, úspěchu, image atd. www.snptv.org. Virginie Mary – zástupkyně ředitele, SNPTV

Thinkbox je marketingový orgán komerčních televizí ve Velké Británii. Spolupracuje s marketingovou komunitou s jedinou ambicí: pomáhat zadavatelům reklamy vytěžit ze současné televize co nejvíc. Akcionáři Thinkboxu jsou Channel 4, ITV, Sky Media, Turner Media Innovations a UKTV, kteří společně reprezentují přes 99 % příjmů z reklamy v komerčních televizích, ať už ze svých vlastních nebo partnerských TV programů. Mezi přidružené členy patří Discovery Networks Norway, Disney, London Live, TAM Ireland, Think TV (Austrálie), thinktv (Kanada), TVN Media (Polsko), TV Globo (Brazílie), TV2 (Norsko) a Virgin Media. Přímou finanční podporu poskytují také společnosti Discovery Networks UK & Ireland a STV.www.thinkbox.tv. Simon Tunstill - Communications Director, Thinkbox

Think TV je marketingová iniciativa orgánu televizního průmyslu – Free TV Australia – zástupce všech australských free-to-air metropolitních i regionálních komerčních televizních vysílatelů. Jejím cílem je udržování a zvyšování výnosů z televizní reklamy tím, že povzbuzují reklamní a marketingovou komunitu, aby nepřestávala počítat s televizí. www.thinktv.com.au. Dominic White -Director of Communications, ThinkTV

Thinktv je marketingová a výzkumná asociace věnující se zdokonalování komerční televize. Thinktv spolupracuje s marketingovou komunitou, které pomáhá vytěžit z televize ve všech jejích formách to nejlepší. Thinktv je podporována svými členskými společnosti, které dohromady reprezentují více než 95 % výnosů z reklamy v komerčních televizích v Kanadě. www.thinktv.ca. Laura Baehr - VP Marketing, thinktv

The Video Advertising Bureau je vedoucí správní orgán zaměřený na kvalitu a hodnotu televizního vysílání podporovaného zadavateli reklamy a profesionálně vytvořeného videa distribuovaného a zhlédnutého na všech obrazovkách a přístrojích. Pro VAB jsou marketeři vždy na prvním místě, a proto neustále investuje do nejlepšího výzkumu a analýz v oboru za účelem porozumění spotřebitelově chování a síle televizního vysílaní, které zvyšuje povědomí o značce, ovlivňuje spotřebitelovo zvažování, rychlost prodeje, aktivaci a zákaznickou loajalitu. www.thevab.com. Danielle Delauro - SVP Strategic Sales Insights, The VAB


Marie Fianová, Tajemník, Asociace komerčních televizí, z.s.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.06.2018 • Kuki na léto zdarma k nákupu mobilních zařízení na Mall.cz
18.05.2018 • Telekom predstavil novú videopožičovňu Magio Kino
17.05.2018 • Basketbalová Euroliga i v dalších letech na O2 TV Sport. Finále je v plánu již tento víkend
15.05.2018 • Zpravodajský portál TN.cz oslavil 10. narozeniny
15.05.2018 • eXtra.cz chystá redesign a posiluje personálně, přichází Kateřina Kristelová a David Zápal
14.05.2018 • Viacom a O2 přináší českým divákům ještě více obsahu na míru - Nick JR a další kanály jsou dostupné pro odběratele O2

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist