Ovečky zmizely z Déčka - ČT spustila letní hru
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 19.06.2018
Čtrnáct dní před začátkem prázdnin zmizely z obrazovky Déčka všechny ovečky. Česká televize spustila v pátek 15. června již čtvrtý ročník soutěže pro děti i rodiče, které se tradičně v období letních prázdnin účastní desítky tisíc lidí. Hra s názvem Sežeňte ovečky, propojuje televizní vysílání, web i venkovní aktivity a vyvrcholí na konci srpna oslavami pěti let Déčka


„Podobně jako v minulých ročnících je naším cílem zaujmout malé diváky, nadchnout je pro hru a vyslat je s rodiči nebo prarodiči do přírody, na památky a další zajímavá místa ve všech krajích České republiky,“ říká kreativní producentka Centra dramaturgie nových médií Štěpánka Sunková.

Hledat ovečky, které zmizely i ze závěrečné znělky, mohou děti od první prázdninové soboty 30. června. Na více než sto šedesáti místech po celé České republice budou ukryté soutěžní kódy a po odeslání získaného hesla na webové stránce soutěže nebo pomocí mobilní aplikace, děti uvidí zachráněné ovečky. Výtvarník Daniel Špaček vytvořil ke hře i speciální kvarteto, které mohou soutěžící vyhrát. Autoři nejlepších fotek z výletů na záchranu oveček získají zvětšené kvartetové karty i s podpisem výtvarníka.

Loni se do soutěže registrovalo více než 40 tisíc hráčů. Podrobné informace, pravidla a seznam všech míst jsou k dispozici na www.sezenteovecky.cz.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26135/ovecky-zmizely-z-decka-ct-spustila-letni-hru/