Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 11:48:28   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Viasat World kupuje pro kanál Epic Drama vysílací práva k seriálu Das Boot

  Autor: CHILLICOM/Viasat World , e-mail: info@chillicom.cz Přidané: 17.07.2018


Přední mezinárodní mediální společnost Viasat World podepsala smlouvu se Sonar Entertainment o poskytnutí vysílacích práv na napjatě očekávaný seriál Das Boot (Ponorka) pro svůj kanál Epic Drama a na druhou řadu televizní adaptace románu Stephena Kinga Pan Mercedes pro kanál ViP Premiere a předplatní službu ViP SVOD v Rusku a dalších zemích SNS. Viasat World tím dále rozšiřuje svoji rozsáhlou videotéku špičkových světových titulů.


Seniha Tunaboylu, ředitelka pro akvizice ve společnosti Viasat World, uvedla: „Nesmírně nás těší, že můžeme na našich kanálech ve střední a východní Evropě představit tyto špičkové seriály. Naše pověst se zakládá na schopnosti vybírat kvalitní obsah. Diváci mají v oblibě naše televizní kanály, protože si je spojují s nejlepšími pořady, jaké v dnešní programové nabídce naleznou. Seriál Das Boot byl natočen zde v Evropě a částečně na jednom z trhů našeho kanálu Epic Drama, takže jsme velmi zvědavi na reakce diváků. Studio Sonar Entertainment jako producent a distributor obsahu mimořádných kvalit je pro nás klíčovým partnerem a nově podepsaná smlouva dokládá naši snahu spolupracovat se špičkami filmového průmyslu.“

Nový válečný seriál Das Boot (8 x 60 minut), vyrobený v koprodukci Sky Deutschland, Bavaria Fiction a Sonar Entertainment, se inspiroval mistrovským válečným filmovým dramatem Wolfganga Petersena nominovaným na Oscara a Zlatý glóbus natočeným podle čtenářsky nesmírně úspěšné novely Lothara-Günthera Buchheima. Seriál s rozpočtem 32,8 milionu dolarů a slavnými jmény před kamerou i za kamerou se točil v Mnichově, La Rochelle, Praze a na Maltě.

Vykresluje nesmyslnou realitu 2. světové války ve dvou paralelních dějových liniích odehrávajících se na pevnině a na moři. Jedna z nich sleduje příběhy posádky fiktivní ponorky U612, která z domovského přístavu míří do nepřátelského území, druhá odboj proti německým okupantům v La Rochelle. Ve hvězdném hereckém obsazení nechybí Vicky Krieps (Nit z přízraků), Lizzy Caplan (Mystérium sexu), Tom Wlaschiha (Hra o trůny), Vincent Kartheiser (Šílenci z Manhattanu), James D’Arcy (Agent Carter) a Thierry Frémont (Juste un regard).

Seriál byl natočen v němčině, francouzštině a angličtině a pyšní se zpracováním a uměleckou hodnotou světové úrovně. Viasat World získal exkluzivní* práva k seriálu Das Boot včetně práv pro vysílání na vyžádání pro vybrané mezinárodní trhy a předběžně naplánoval jeho vysílání na kanálu Epic Drama – nejrychleji rostoucím placeném televizním kanálu v Evropě – na prosinec.

Das Boot režíruje Andreas Prochaska (Temné údolí). Hlavními scénáristy jsou Tony Saint (Margaret Thatcherová – Dlouhá cesta do Finchley) a Johannes W. Betz (Tunel). Výkonnými producenty jsou Moritz Polter (Spotless), Oliver Vogel (Dengler) a Jan S. Kaiser (Hotel Lux) za Bavaria Fernsehproduktion, Marcus Ammon a Frank Jastfelder za Sky a Jenna Santoianni (Taboo) za Sonar Entertainment.

Vedle seriálu Das Boot získává Viasat World také exkluzivní** práva k druhé řadě seriálu Pan Mercedes pro kanál Viasat World ViP Premiere a službu ViP Play v Rusku a zemích SNS (Ukrajina, Ázerbájdžán, Arménie, Bělorusko, Kazachstán, Kyrgyzstán, Moldávie, Tádžikistán, Turkmenistán, Uzbekistán a Gruzie). První řadu vysílal v Rusku a SNS exkluzivně kanál Viasat World TV1000 Premium, než byl přejmenován na ViP Premiere.

David Ellender, prezident společnosti Sonar Entertainment odpovědný za globální distribuci a koprodukce dodává: „Portfolio kanálů a distribučních platforem společnosti Viasat World je ideálním místem pro tyto mimořádné seriálové počiny. Jsme si jisti, že obě díla, Das Boot i druhou řadu seriálu Pan Mercedes, si středoevropští a východoevropští diváci nesmírně oblíbí.“

* exkluzivita se netýká Moldávie, Černé Hory a Malty
** exkluzivita se netýká Moldávie



O společnosti Sonar Entertainment:

Sonar Entertainment je přední nezávislé produkční studio, které vyrábí, financuje a distribuuje obsah pro globální publikum. Finanční síla a nezávislost nám dává svobodu financovat produkci v globálním měřítku a navazovat partnerství s nejnápaditějšími vypravěči v oboru. Mezi nejznámější seriály Sonar Entertainment patří Pan Mercedes natočený pro AT&T Audience Network, jehož scénář napsal David E. Kelley podle stejnojmenného románu Stephena Kinga, The Son pro AMC s Piercem Brosnanem v titulní roli, Das Boot, osmidílný seriál pro Sky inspirovaný slavným stejnojmenným filmem, dramatický seriál Hon a dokumentární seriál Lorena, oba produkované společně s Jordan Peelem pro Amazon a dokumentární seriál o umělé inteligenci produkovaný s Robertem Downeym Jr. pro YouTube Premium. Sonar Entertainment také distribuuje své pořady mezinárodně, mimo Velkou Británii, např. Taboo pro FX a BBC One s Tomem Hardym v hlavní roli a Ridleym Scottem jako výkonným producentem. Mezi faktografické a lifestylové seriály patří Texas Metal pro Discovery a Food's Greatest Hits pro Scripps. Pro Sonar Kids and Family vyrobil Sonar Entertainment seriály Maskovaný kocour, vysílaný na Disney XD v USA, na Teletoon v Kanadě, na Hulu a ve více než 200 zemích světa a Go Away, Unicorn! pro Disney. Vedle toho Sonar Entertainment distribuuje více než 1000 špičkových titulů v celkové délce přes 3000 vysílacích hodin.


Karel Kapinus, Managing Director, CHILLICOM


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
18.07.2018 • Top 10 filmov, ktoré si môžete vychutnať počas leta s freeSAT-om
16.07.2018 • Kam zamíříte letos – co třeba na Prima ZOOM?
14.07.2018 • Obľúbená temná dráma Preacher pokračuje
13.07.2018 • Světový šampionát elektrických monopostů míří do finále
12.07.2018 • Nabídku ostrovního fotbalu na DIGI TV doplní FA Cup
09.07.2018 • Prázdniny v plném proudu – usedněte k Prima ZOOM

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist