Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 03:17:27   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Tisková zpráva z 12. zasedání RRTV, konaného dne 17. 7. 2018

  Autor: RRTV , e-mail: info@rrtv.cz Přidané: 22.07.2018


Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (dále jen "Rada") na svém 12. zasedání projednala 63 bodů programu. Vyhodnotila 23 stížností diváků a posluchačů, vydala dvě upozornění na porušení zákona, rozhodla o zahájení sedmi řízení o přestupku.


Rada na svém 12. zasedání uložila tři pokuty:

- zadavateli reklamy, Onapharm, s.r.o., pokutu ve výši 10 000,- Kč pro porušení povinnosti stanovené § 5d odst. 2 zákona č. 40/1995 Sb., dle čl. 7 odst. 3 a 4 písm. a) Nařízení EP a Rady (EU) č. 1169/2011, neboť jím zadané obchodní sdělení/označení sponzora s motivem „Blokurima“, premiérově odvysílané dne 14. listopadu 2016 v čase 14:55:33 hodin na programu Prima love, obsahuje audiovizuální prvky, které ve svém celku evokují léčebný účinek doplňku stravy při onemocnění močových cest, způsobených bakterií E.coli. Konkrétně je v obchodním sdělení ztvárněna postava před WC, z jejíhož postoje je zřejmý problém močových cest, na který jí již nepomáhají brusinky (vyjádřeno motivem přeškrtnutých brusinek). Takové osobě je jako řešení jejího zdravotního problému nabídnut doplněk stravy Blokurima s obsahem D-manózy, přičemž sdělení je podpořeno sloganem „Chytře na bakterie E.coli“.

- zadavateli reklamy, Vitabalans CZ,s.r.o., pokutu ve výši 10 000,- Kč pro porušení povinnosti stanovené § 5d odst. 3 zákona č. 40/1995 Sb., neboť zadáním obchodního sdělení/reklamy s motivem „MAGNEX“, premiérově vysílaného 12. června 2017 v čase 19:26:26 hodin na programu Prima, došlo k porušení povinnosti, aby reklama, prostřednictvím které byl propagován doplněk stravy Magnex 375mg, obsahovala zřetelný text "doplněk stravy". V předmětném obchodním sdělení zřetelný text, respektive kategorizace produktu jako doplňku stravy absentuje, a to ve zvukové i obrazové složce.

- provozovateli Magical roof s.r.o. pořádkovou pokutu ve výši 5 000,- Kč, neboť provozovatel bezdůvodně odepřel podat Radě vysvětlení k údajům, jimiž dokládá naplnění povinností dle §§ 42 – 44 zákona č. 231/2001 Sb. na programu JOJ Family v roce 2017. Konkrétně Rada žádala, aby provozovatel v rámci podaného vysvětlení doplnil přehledové tabulky pořadů tak, aby bylo možné identifikovat u pořadů evropských nezávislých producentů konkrétního výrobce a rovněž, aby u těch pořadů, které jsou vykázány jako evropská nezávislá tvorba mladší 5 let, bylo možné identifikovat, kdy došlo k jejich prvnímu zveřejnění.


Rada na svém 12. zasedání udělila devět licencí k provozování rozhlasového a televizního vysílání:

- společnosti HAMCO, s.r.o. licenci k provozování rozhlasového vysílání šířeného prostřednictvím vysílačů se souborem technických parametrů Zlín 7 101,2 MHz / 100 W pro program Radio Haná okruh SkyRock;

- čtyři licence společnosti O2 TV s.r.o. k provozování televizního vysílání programů Orange Sport, Orange Sport 2, Orange Sport 3 a Orange Sport 4, šířených prostřednictvím družic;

- licenci společnosti Jihočeská média s.r.o., k provozování místního zemského digitálního televizního vysílání programu LIPNO Infokanál šířeného prostřednictvím vysílačů,

- licenci společnosti PK 62, a.s. k provozování televizního vysílání programu LEO TV GOLD šířeného prostřednictvím kabelových systémů

- dvě licence společnosti MWE Networks International s.r.o., k provozování televizního vysílání programu POWER TV šířeného prostřednictvím družice a prostřednictvím vysílačů.


Rada na veřejném slyšení v řízení o udělení licence k provozování rozhlasového vysílání šířeného prostřednictvím vysílačů se souborem technických parametrů Hodonín Doly 101,6 MHz / 100 W, projednala se žadatelem otázky týkající se jeho programové skladby.

Podrobnější informace naleznete v přepisech usnesení Rady na www.rrtv.cz.


V Praze dne 19. 7. 2018, Bc. Ivan Krejčí, předseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.07.2018 • Do Aera se vrátí Terry Gilliam - pražské kino chystá mini přehlídku jeho filmů
10.07.2018 • Vary ocenily koprodukční snímky České televize
08.07.2018 • Diváci ozvěn karlovarského festivalu se letos v Praze a Brně dočkají bezmála třicítky filmů
07.07.2018 • Tlačová informácia zo zasadnutia RVR dňa 4. 7. 2018
03.07.2018 • Novým šéfdirigentom Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu je Peter Valentovič
01.07.2018 • Tisková zpráva z 11. zasedání RRTV, konaného dne 26. 6. 2018

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist