Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 12:45:30   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Show Jana Krause – 19. 9. 2018

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 17.09.2018



Herečka Tereza Voříšková, zpěvák Marpo a lékař Jan Dvořáček se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 19. září ve 21.35 hod. na Primě.


Tereza Voříšková – divadelní a filmová herečka. Většina lidí ji dnes zná hlavně z filmů, ale kdysi začínala hlavně u divadla. A po delší době se do něj dnes vrací – nepočítáme-li Letní shakespearovské slavnosti. Před pár dny měla svou slavnostní premiéru nová divadelní inscenace Amerikánka, která vznikla na pražských Jatkách 78 v režii Viktora Tauše. „Je to pro mě silné téma – skoro až karmický předěl. Má postava je holčička, která dospěje do ženy. Což je pro mě po Shakespearově Julii hodně zajímavé. Je to drama o svobodě a touze žít. Hledala jsem si k té postavě nějaký čas cestu. Je to náročné téma,“ říká Tereza. Mimochodem, i z Terezy Voříškové se před lety málem stala „Amerikánka“. Po natáčení seriálu Missing jí totiž v Americe hned na rozjezd její možné americké kariéry nabídli tři role. „Necítila jsem se ale v tom prostředí dobře,“ vysvětluje, proč nabídku odmítla. „Byla jsem ve skupině lidí, kteří říkali, že ze mě bude hvězda, a já se na to necítila. Teď už bych se na to třeba dívala jinak. Ale nevím, zda ‚být hvězda’ je můj cíl. Nevím, zda je smysl mého života něco napodobovat. Herečka jsem vlastně nikdy úplně být nechtěla. Na hvězdnost nevěřím,“ shrnuje. V poslední době se kromě herectví Tereza Voříšková věnovala hlavně cestování. Byla v Kanadě, kde prošla Skalisté hory. „Cestování mi dalo obrovský nadhled. Pak tady v Praze méně řeším problém typu muži nebo rodina,“ říká. O zážitky z cest se herečka dělí se světem prostřednictvím Instagramu, na kterém také formou krátkých textů poprvé ukázala svůj literární talent. „Uvědomila jsem si, že mě psaní moc baví. Začala jsem psát scénář a knížku, ale najednou to pro mě bylo náročné. Cítila jsem se nevypsaně,“ říká s tím, že se prozatím věnuje raději pouze kratším útvarům. „Pár let budu trénovat a uvidím. Když mě to bude bavit a budu si myslet, že co píšu, je dobré, tak se o něco pokusím,“ dodává.


Marpo – český raper vlastním jménem Ota Petřina, který na jaře letošního roku vstoupil do hudební historie. Se svým Troublegangem vyprodal v dubnu pražskou O2 arenu, což se ještě žádnému českému hiphopovému uskupení či interpretovi nepovedlo. Dříve podceňovaný raper se svým týmem dokázal stvořit fantastickou výpravnou scénu, kterou zdobila socha Svobody, ohně, spousta pyrotechniky, světelných efektů a úchvatné projekce. Dvanáctitisícový dav dokresloval atmosféru. Ohlasy na tehdejší koncert byly velice pozitivní až nadšené, a tak se Marpo a jeho tým rozhodli celou show zopakovat. Přesně za půl roku. Další vystoupení nazvané Lone Survivor proběhne 22. října ve Foru Karlín v Praze a dvě třetiny vstupenek na ně už jsou prý vyprodané. „Je neskutečné, že už je prodáno tolik lístků. Říkal jsem si, že pokud to znovu vyprodáme, je čas mířit výš,“ říká Marpo, jenž pro svou druhou show přichystal několik vylepšení. Bude na ní prý asi o dva metry vyšší LED stěna, pódium se zvětší o šest metrů a chystají se také nové kulisy i projekce. Před časem se Marpo vrátil z Floridy, kde má svou sezónní základnu. Nabíral tam síly před nabitým podzimním programem. Chystá knihu a na začátku září mu vyšlo DVD – záznam koncertu s názvem MARPO & TroubleGang, se kterým Marpo vyráží na exkluzivní kinotour.


Prof. MUDr. Jan Dvořáček, DrSc. – jeden z našich nejvýznačnějších lékařů. Nestor české urologie. Dlouhá léta stál v čele Urologické kliniky Všeobecné fakultní nemocnice a 1. lékařské fakulty UK v Praze, přednášel na všech světadílech, jako první Čech se stal čestným členem Evropské urologické společnosti. Nedávno oslavil 80. narozeniny. Původně chtěl ale být prý ajznboňákem. „Učarovala mi železnice. Dědeček byl vlakvedoucí, tatínek výpravčí a děti se často zamilují do povolání svých předků. Navíc jsem od mládí vyrůstal v blízkosti železnice a lokomotiv. Podle zvuku jsem je rozeznal. Fascinovaly mě. Mému tatínkovi lékaři za války zachránili život. Měl tuberkulózu a od té doby měl obrovskou úctu k lékařskému povolání, kterou vštěpoval i mně. Stále opakoval, že nejkrásnějším povoláním je medicína. Nedalo se mu odporovat. A tak už v první třídě jsem ve škole na otázku „Čím budu“ prohlásil: lékařem, respektive chirurgem. A tak se i stalo,“ vzpomíná profesor Dvořáček. Začínal jako chirurg v Čáslavi a v té době prý ještě považoval urologii za chirurgii druhé či třetí ligy. Postupem času ale pochopil, že urologie je zajímavá, že v sobě spojuje komponenty interní i chirurgické. Navíc že je v ní spousta náročné operativy. „Když se vyčlenila jako samostatný obor, začala se rozvíjet a rozprostřela se do všech věkových kategorií od novorozenců až po ty nejstarší. Je to krásný obor, který se obrovsky rozvinul za poslední desítky let, a já měl to štěstí, že jsem u toho byl. Dnes už máme mnohem lepší a dokonalejší metody k léčbě zánětu močových cest, inkontinence žen, ale i zbytnění prostaty u mužů. Léčíme také velmi úspěšně vrozené vady dětí. Závažná je i uroonkologie. To není jen karcinom prostaty, ale také rakovina ledvin, močového měchýře a nádory pyje a varlete. Ve všech platí – pokud pacient přijde včas, má nesrovnatelně větší naději na vyléčení než v době nedávné,“ vysvětluje. A dodává, že i ve světovém kontextu má česká urologie skvělé jméno: „O našem oboru je hodně slyšet a česká urologie představuje vysoký evropský i světový standard. Máme díky tomu velmi dobré mezinárodní postavení a zvuk.“


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 19. září ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.09.2018 • Tvoja tvár znie povedome najsledovanejším nespravodajským programom nedele!
15.09.2018 • Příběh svaté Ludmily uvidí dnes celý svět, v New Yorku se sejdou krajané
14.09.2018 • RTVS dnes štartuje sériu prenosov z hokejovej Tipsportligy
14.09.2018 • Tři speciální díly vědomostní soutěže Kde domov můj? ve znamení osmičkových výročí
14.09.2018 • Česko Slovensko má talent zažije díl maximálně nabitý talenty i netalenty
13.09.2018 • Sestričky opäť zvíťazili, na Dajto zabodoval futbal!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist