Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 13:21:08   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Košické štúdio bude po rekonštrukcii jedno z najmodernejších stredísk RTVS

  Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 22.09.2018


V areáli RTVS v Košiciach začali ďalšie stavebné práce. Od polovice augusta je v plnom prúde komplexná obnova jedného z vysielacích rozhlasových štúdií a réžie. V septembri sa začalo aj s rekonštrukciou celej administratívnej budovy, aby sa zlepšila jej energetická efektívnosť.


Vysielacie rozhlasové štúdio a réžia v Košiciach prechádzajú od augusta celkovou stavebnou a technologickou obnovou, ktorá pozostáva z výmeny akustických obkladov, interiérových segmentov, vysielacej techniky a technológie. Koncom októbra by už mali naplno fungovať. RTVS na to zo svojho rozpočtu dala 167.000 eur.

„Tak ako po predchádzajúcej rekonštrukcii patrilo Štúdio RTVS v Banskej Bystrici k najmodernejším štúdiám, bude areál v Košiciach po ukončení prác viesť pelotón najmodernejších stredísk RTVS," poznamenal Jaroslav Rezník.

Projektom na zlepšenie energetickej efektívnosti v košickom štúdiu sa podľa generálneho riaditeľa RTVS Jaroslava Rezníka začala postupná energetická obnova areálov RTVS v Bratislave, Košiciach a Banskej Bystrici, čím sa dosiahne významná úspora spotreby energie pri prevádzke budov.

„Obnovou košického štúdia RTVS sa zlepšia pracovné podmienky pre zamestnancov, pozitívne to ovplyvní energetickú bilanciu, ale predovšetkým verím, že svojím spôsobom prispeje aj k skvalitneniu vysielaného programu," uviedol výkonný riaditeľ Štúdia RTVS Košice Jozef Puchala.

Administratívna budova košického štúdia pochádza zo začiatku 80. rokov minulého storočia a v súčasnosti vykazuje značné stavebno-technické nedostatky. V havarijnom stave a za hranicou svojej životnosti je odovzdávacia stanica tepla, v zlom technickom stave je tiež prípojka primárnej energie a vzduchotechnické zariadenia.

V septembri sa preto začalo s postupným zateplením obvodového plášťa vrátane strešnej konštrukcie, výmenou okien, zasklených stien a vstupných dvier, výmenou oplechovania atík a budovaním bezbariérového prístupu. Zmení sa systém prípravy teplej úžitkovej vody, namontujú sa úspornejšie svietidlá a vybuduje nová odovzdávacia stanica tepla vrátane rozvodov, vymenia vnútorné rozvody a vykurovacie telesá, obnoví vzduchotechnika a nainštaluje fotovoltaická elektráreň na streche administratívnej budovy.

Práce by mali potrvať do novembra budúceho roka. Projekt je spolufinancovaný z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja. RTVS na neho získala nenávratný finančný príspevok výške 1,421 milióna eur.

Stavebný ruch je okrem Košíc aj v bratislavskom areáli RTVS v Mlynskej doline. Rekonštruuje sa strecha, podlaha, fasáda a vnútorné priestory príručných dielní a skladov, keďže ešte v apríli 2016 v tomto objekte prišlo k lokálnemu kolapsu časti strešnej konštrukcie.


Rozhlas a televízia Slovenska


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
21.09.2018 • Tlačová informácia zo zasadnutí RVR dňa 12. 9. 2018
21.09.2018 • Tisková zpráva z 15. zasedání RRTV, konaného ve dnech 18. - 19. 2018
19.09.2018 • Prima COOL a televize ÓČKO připravují podzimní FABIA YOU FEST
17.09.2018 • Prague Studios se staly dějištěm natáčení části nové Kazmovy One Man Show
15.09.2018 • Divákov dnes čaká festivalová premiéra dokumentu Kapela, ktorého koproducentom je RTVS
06.09.2018 • Tisková zpráva ze 14. zasedání RRTV konaného dne 4. 9. 2018

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist