Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 16:37:31   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Online chat | Články
 

On line na satCentrum: Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink

  Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 19.10.2018


SatCentrum pokračuje v úspěšném způsobu komunikace se čtenáři webu satCentrum - pravidelně si zve do „horkého křesla“ u počítače zajímavé osoby, které on line odpovídají na dotazy. Položených buď během níže uvedených dvou hodin, kdy je tento chat „live“ anebo které napíšete dopředu jako svou reakci pod tímto textem. Zde pak budou všechny otázky a odpovědi uloženy k pozdějšímu prohlížení a archivované.


V pořadí už dvacátý devátý chat se uskutečnil ve středu 31. 10. 2018 v době 13 - 15 hod. Na vaše dotazy odpovídal ing. Jaromír Glisník, předseda představenstva M7 Group S.A., lucemburské společnosti, která vlastní satelitní DTH platformu Skylink.

Od minulého chatu s ing. Glisníkem, který proběhl 9. 11. 2016 uběhly už skoro dva roky, což je v dynamické mediální oblasti hodně dlouho. Za tu dobu abonenti Skylinku několikrát přelaďovali programy, satelitní distribuce pořadů přešla z normy MPEG-2 do MPEG-4 a vypínala se vysílání řady stanic ve standardním formátu. Přibyly (anebo i zanikly) některé programy, začalo se s vysíláním v obrazovém formátu UHD 4k, Skylink aktivoval nový kódovací systém, rozšířilo se hybridní vysílání a úspěšně odstartovala internetová Skylink Live TV. Také u nás v České republice a na Slovensku během posledních dvou let vznikli či naopak zanikli noví provozovatelé satelitního vysílání a mění se služby i systémy placeného přístupu v nabídce operátorů, satelitní příjem soupeří o diváky s digitálním pozemním příjmem, který přechází na DVB-T2, anebo s IPTV ...

Témat k diskuzi na chatu 31. 10. bylo tedy dost, a jsme velmi rádi, že jste se do něj zapojili v hojném počtu. Za vaše dotazy a také za odpovědi panu Glisníkovi děkujeme a budeme se těšit na shledanou někdy v příštím chatu...


Redakce satCentrum, 19. 10. 2018 a 31. 10. 2018


Navštivte i předchozí chaty na satCentrum:


- Vladimír Rusnák - DIGI CZ

- Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink

- Martin Ornass-Kubacki - SES Astra CEE

- Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink

- Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink

- Jiří Kraval - freeSAT

- Eva Sedláčková - BabyTV

- Erika Luzsicza - Film+

- Jaromír Glisník - M7 Group

- Jaromír Glisník - CS Link a Skylink

- Ivan Hronec - Film Europe

- Jiří Kraval - freeSAT by UPC Direct

- Erika Luzsicza - IKO Cable

- Jaromír Glisník - Skylink

- NGC HD, Travel HD, Disney a další kanály distributora CHANNELS

- National Geographic Channel a další stanice distributora CHANNELS

- Juraj Vodný a Michal Šuran - Towercom

- Janis Sidovský - TV Barrandov

- Jaromír Glisník - Skylink

- Daniel Klička - CS Link

- Erika Luzsicza - IKO Cable

- Václav Mozer a Jana Kotábová - Chello Central Europe

- Eva Sedláčková a Lada Dobrkovská - CHANNELS

- Martin Mrnka - Z1

- Jiří Balvín - Óčko

- Marek Kindernay - Nova sport

- Jiří Hojgr - SPORT 5

- Michal Šíma - Eurosport CZ

- Jaromír Glisník - TradeTec


  Sdílet:      

Verze pro tisk


  "on line chat"

• ® fekete - Dobrý den,mám několik dotazů:
1/bude nějaké vysílání 4k z a3?
2/proč se ubírají hd programy a nahrazuje se jedním hd ? bude travel uhd v nabídce z a3?není myšleno epic
3/proč neuděláte anketu mezi abonenty Skylinku co by si přáli mít za programy??Anketu vyhodnotit a SAMOZŘEJMĚ v rámci možností je zařadit do ponuky?
4/proč nezavedete technickou linku na dotazy volajících?Operátorky nejsou v DRTIVÉ většině zodpovědět dotaz a pořád dokola melou naučené fráze.Pamatuji kdysi že jsem chtěl spojit s technikem/šlo to/a ten mi během chvilky vše vysvětlil.tak kde je problém.
5/budete nahrazovat sd verze hd verzemi??třeba amc-filmboxy a jiné??
6/proč nereagujete na webu parabola na dotazy diskutujících??kolikrát by se předešlo dohadům.
7/některé programy mají OTŘESNÉ BITRATE -dá se s tím něco dělat?Nelze to zde rozepisovat ale někde se to pohybuje od 0,8 do 1,5 mbit /s.to je slabota že?
DÍK ZA ODPOVĚDI

Dobrý den, fekete, děkuji za spoustu otázek. Některé z nich odpovědět nemohu, nebývá zvykem zveřejňovat programové novinky v chatu, ale v okamžiku, kdy je to aktuální, prostřednictvím tiskové zprávy. (1-2) Pokud se týká UHD/4k vysílání, zatím naši zákazníci mohou sledovat programy na pozici 19,2°E. Na pozici 23,5°E se žádný 4k program nevysílá a o žádném takovém konkrétním projektu nevím. Pokud se týká skladby programové nabídky, orientujeme se důsledně podle poměru cena/výkon. HD kvalita není dnes ničím výjimečným a samotná skutečnost, že je program vysílán v HD o jeho zařazení či vyřazení nerozhoduje. Řada programů se během platnosti uzavřené smlouvy podstatně změnila, a pokud nevykazují rozumnou sledovanost, nejsme ochotni za ně platit neúměrně vysokou cenu a raději je vyřadíme z nabídky. (3) Nevím, co nového by nám anketa mezi zákazníky mohla říci. Domnívám se, že 90% z nich netuší, jaké „nové“ programy existují a samozřejmě neznají podmínky, za jakých je možno či nemožno programy získat. (4) Technická linka existuje, pokud si operátor neví s technickým dotazem rady, přepíná hovor na technickou linku (5) SD verze nahrazujeme HD verzemi již 10 let. Samozřejmě si vybíráme. (6) Web parabola.cz navštěvuji a někdy se účastním i diskusí. Na webu však nejsem stále, musím dělat i něco jiného. (7) Pokud se týká bitrate programů, odpovídá množství užitečné informace v obraze. Pokud na vstupu máme obraz s nízkou kvalitou, technologie statistického multiplexu přidělí danému programu nízký datový tok. Vyhodnocujeme kvalitu obrazu na vstupu naší distribuce s kvalitou na výstupu. Pokud je shodná, je datový tok dostačující. Kdybychom jej zvýšili, kvalitě obrazu to nepomůže.

• ostravák - Dobrý den,
kdy je předpoklad, že aplikace livetv.skylink bude přístupná i na televizorech výrobců Vestel, Panasonic,Sony,Loewe, Hisence, Strong, ECG, Telefunken ...

Dobrý den, ostraváku. Pokud půjde vše podle plánů, dočkáme se aplikace pro značky vyráběné Vestelem do konce letošního roku. Pracujeme rovněž na Hisense a televizorech s Android TV.

• ® ytong - Pane Glisníku kedy už konečne aspoň Cinemax bude v HD kvalite.Keď si človek zaplatí prémiový balík chce pozerať na kvalitný obraz. HBO2 ani HBO3 vobec nezapínam a Cinemax kvoli ten biednej kvalite obrazu málokedy.
Když odečteme od výnosů z balíčků HBO programové náklady a náklady na satelitní distribuci, žádná marže nám nezbývá. Pokud bychom do satelitní distribuce programů z tohoto balíčku více investovali (více programů v HD), museli bychom distribuci financovat z předplatného jiných balíčků. To nepovažuji za správné. Osobně bych se taky raději díval na Cinemax v HD, byť kvalitu jeho SD vysílání nepovažuji za „bídnou“. Možným řešením je HD vysílání programů s relativně malou zákaznickou základnou – mezi které programy HBO patří - v rámci Skylink Live TV. O tom reálně uvažujeme.

• Milan85 - Dobrý deň p. Glisník,

chcem sa Vás spýtať na nasledovné otázky:

- či budú vo Vašej ponuke niekedy ukrajinské, poľské alebo srbské programy? Napríklad veľmi ma oslovil paket srbských programov od Telekomu Srbija, ktorý momentálne využíva kapacitu na Astre 3B (23,5°E).

- uvažujete nad pridaním exkluzívnych športových kanálov (napr. Digisporty a pod.)? Digisporty viem, že už exkluzivitu nemajú, takže tie by ste mohli pridať do ponuky.

- kedy budú vo Vašej ponuke aj iné satelitné prijímače s podporou HbbTV ako len ten Samsung Evo? Najlepšie už s podporou Viacess Orca.

Ďakujem za zodpovedanie mojich otázok.

Dobrý den, Milan85. Poptávku pro těchto zahraničních programech jsme dosud nezaznamenali. Nejsme v kontaktu s Telekomem Serbija, ale jistě jej můžeme navázat. Obávám se ovšem, že nebudou mít vysílací práva pro náš region. DigiSporty mají stále exkluzivitu. Pokud jejich vysílatel změní obchodní model, zařazení zvážíme. Je to ovšem opět otázka poměru ceny a výkonu. Skylink READY přijímačů s podporou HbbTV je na trhu více (s Viaccess Orca například GoSat 6050) a další jistě přibydou. My přijímače nevyrábíme. Za perspektivnější řešení považuji UHD televizní přijímač s HbbTV a aplikací Skylink Live TV.

• ® romannitra - Dobrý deň.Určite nebudem jediný, ktorý by chcel konečne pozerať programy ako sú Amc, Film+, Prima krimi, comedy central, Hbo2+3+Cinemax,Discovery, Animal konečne v hd kvalite.Samozrejme stále je to o peniazoch, ale na druhej strane nepochopím, že sa nájdu milióny na propagandu a reklamy.

Orange šíri cez Skylink svoju sat.ponuku už roky, teraz otvorili biznis na pozícii 16e.Neobrátil sa Orange na M7 s návrhom na spoluprácu? Takto by sa mohli podeliť náklady na šírenie.Možno očakávať, že sa súčastní ich zákazníci budú tiež pretáčať na 16e a so Skylinkom spoluprácu ukončia.No teraz už je neskoro.
S pozdravom Roman z Nitry

Dobrý den romannitra. Taky se raději dívám na HD. Jak píšete, je to o penězích. Investice do reklamy nám přinášejí nové zákazníky. Čím více zákazníků, tím lépe se fixní náklady na satelitní distribuci rozloží. Bez reklamy by zákaznická báze klesala a tím pádem bychom si nemohli dovolit hradit vysoké fixní náklady za satelitní distribuci. Efektivitu marketingových nákladů samozřejmě pečlivě vyhodnocujeme. Rozhodně nechceme vyhazovat vydělané peníze oknem. S Orange jsme léta ve styku a o spolupráci jsme jednali. Nakonec se rozhodli pro vlastní řešení.

• osoba - ..bude pridana do vasho portfolia, dalsia tv stanica vysielajuca v rozliseni UHD 4K?
Dobrý den, osoba. O programových novinkách budeme informovat tiskovou zprávou. Nemohu je avizovat takto v chatu. Jak jsem byl skeptický v době zavádění 3D tak v UHD vidím budoucnost. Sami ovšem programy nevysíláme a jsme odkázáni na to, jak a kdy se k UHD postaví nejvýznamnější vysílatelé.

• jj - Dobrý den,
proč tzv. filmové kanály v pay nabídce (Filmboxy, Film+)mají program přerušovaný reklamami?? Neměly by tyto kanály být zařazeny do stejné kategorie jako Barrandov,Nova a Prima (sevisní poplatek), popř. vyřazeny z nabídky? V podstatě kvůli přerušování děje filmu jsou pro většinu diváků tyto stanice nesledovatelné.

Dobrý den, jj. Některé programy financují vysílatelé ze dvou zdrojů – z programových poplatků a z reklamy. Souhlasím s Vámi, že reklamy do určité míry snižují hodnotu daného programu. To si vysílatelé i operátoři uvědomují a cena takových programů bývá nižší než u programů bez reklamy. Pak je možné je zařadit do cenově dostupných balíčků (Smart). Osobně taky raději sleduji filmy bez reklam. Většinou si filmy nahrávám a sleduji je, až mám čas a chuť. Reklamy si snadno přetočím.

• Rado - Dobry den,

prosim Vas, ake dalsie znacky TV sa dockaju aplikacie Skylink LIVE?

Nepripravujete zmenu webovej verzie Skylink LIVE v pouzivanom kodeku pre video obsah, nakolko na niektorych SMART TV co som skusal, sa cez vstavany web prehliadac do Skylink Live dostanem, prihlasim, no video obsah neprehram. Archiv na stanici TV JOJ prehram bez problemov.

Dobrý den, Rado. Aplikace pro televizory Samsung a LG jsou zprovozněny a nyní pracujeme na značkách výrobců Vestel a Hisense a na televizorech a set top boxech s Android TV. O změně video kodeku na web uvažujeme.

• jibra - Dobrý den.
Neuvažujete o zařazení programů Discovery science a ORF eins třeba do Skylink
live TV? Děkuji za odpověď. J. Brabenec

Stanici ORF 1, bohužel do nabídky zařadit nemůžeme. O souhlas jsme je žádali, ovšem nemají vysílací práva pro ČR ani SR. Platformy, které u nás tento program poskytují, tak činí ilegálně. Zařazení Discovery Science v letošním plánu nemáme. Bude-li to aktuální, budeme informovat tiskovou zprávou.

• ® JSP - Dobrý den,
je veřejným tajemstvím že funkčnost satelitního přijímače Samsung v režimu přehrávání pořadu z archivu není bez problémů (měnící se kvalita videa, špatná synchronizace obrazu se zvukem). Jak jste daleko s odstraněním tohoto několika měsíčního "nedostatku"?
Na Skylink infolince dělají "mrtvého brouka", ale Vašim smluvnim partnerum je tato vada známá.

Aktuálně registrujeme problémy tohoto druhu u cca 200 uživatelů přijímače Samsung EVO-S. Vznikají zejména u tzv. „restartu“ – tedy sledování právě běžícího programu od začátku. V menší míře při přetáčení programů z archivu. Problémy nastávají v určitých místech sítě, ačkoli je tam bitový tok více než dostatečný. Náhrada přijímače nepomůže. Situaci dlouhodobě monitorujeme a děláme dílčí změny v nastavení streamingu, abychom se dobrali důvodů těchto problémů a odstranili je. Za uplynulý měsíc registrujeme významné zlepšení, dosud však nejsme spokojeni a pracujeme na tom dále.

• lglb - Dobrý den,nabidnete výhodný balíček k Vánocům, klidně i na dva roky? Děkuji za odpověď.Jirka
Dobrý den, Iglb. Nevím, co máte na mysli. Chcete se stát zákazníkem Skylinku nebo zákazníkem jste? V obou případech na našem webu najdete atraktivní "dárky k Vánocům".

• ® Czechlink - Dobrý den pane Glisník, mám na vás dotaz dostal jsem darem 2x satelitní přijímače Kaonmedia MZ 101 tyto přijímače jsou určený pro M7 Group pro německou platformu Diveo se čtečkou Viacess Orca budete do budoucna dodávat i samostatné karty Viacess orca (nepárované) abych tento přijímač mohl do budoucna využit i v tomto zařízeni přijímač nemá možnost vložit CI Modul pouze má čtečku Viacess Orca děkuji za odpověd. S pozdarvem pěkného dne Dolejš PS: Reciver má i češtinu a byla by škoda to nevyžít do budouvna
Dobrý den, pane Dolejši. Samostatné karty Viaccess Orca prodávat nebudeme. Možná by se daly Vaše karty převést do režimu Skylink. Zkuste kontaktovat náš zákaznický servis. Nedokážu slíbit, že to bude možné, ale zkusil bych to.

• Lqlb - Pozemak je zatim u mne kvalitou lepší,tak uvažuji jestli se to nezlepší nechat Skylink jen jako doplněk na obsah?
Pokud máte dostatečně kvalitní pozemák a jeho programová nabídka Vás uspokojuje, nemáte důvod předplácet placenou službu. Pro nenáročné diváky s menší televizní obrazovkou je pozemák dobrým řešením. Já osobně bych zpátky k pozemáku nešel.

• miki - Dobrý den, mám dotaz kdy se v nabídce objeví Brněnská tv a do konce roku chystáte ještě nějakou tv novinku. díky za odpověd. miki
Dobrý den, miki. O zařazení Brněnská tv do naší nabídky jsme dosud nejednali, ovšem je možné, že si zařizují satelitní distribuci jinde. Programové novinky oznamujeme tiskovou zprávou. Nejde to dělat takto v chatu. Děkuji za pochopení.

• lglb - Dobrý den, obdržel jsem k balíčku Flexí bonus filmbox live do kterého se nejde jako vždy přihlásit, není to žádná tragédie, já bych filmboxy vyřadil
a uvažoval o překlopení programů do HD

Dobrý den, aplikace Filmbox Live není v naší správě, netuším, v čem je problém. Napište, prosím, na náš zákaznický servis, pošlou Vám instrukce k přihlášení.

• Milan - Dobrý deň,

chcem sa spýtať, že kedy konečne budete mať vlastný infokanál?

Ďakujem.

Dobrý den, Milan, tradiční infokanál jako program předávající informace zákazníkům ztrácí v době internetu na významu. Ale zvážíme to.

• ® milanmin - Dobrý deň, mám pár otázok :
1. zaujímalo by ma, či v dlhodobom horizonte skylink plánuje zrušenie servisného poplatku a prechod na plne platenú službu
2. ako to vyzerá s českými stanicami (Nova, Prima) pre slovenských divákov?
3. je pravda že za posledný rok došlo k poklesu zákazníkov skylinku o cca pol milióna? (tým pádom k citeľnému poklesu tržieb)

Dobrý den milanmin. (1) Takovou změnu neplánujeme. (2) České stanice Novy a Primy nelze zařadit do slovenské programové nabídky, vysílatelé k tomu nedali souhlas. (3) To samozřejmě pravda není. Kdyby byla, kam by zákazníci Skylinku šli? Největší konkurenční platformy pravidelně zveřejňují počty předplatitelů. Nezaznamenal jsem u nich žádný významný nárůst.

• ® jan - Dobrý den, v některých médiích jsem četl údaje od ČTÚ, že prý satelitní příjem ztratil až třetinu diváků - myslí asi hlavně Skylink, a že naopak roste sledování pozemní televize. Moc se mi to nezdá, opravdu tolik lidí si přestává platit satelit? Anebo přechází lidé od balíčků k základu (pouze k servisnímu poplatku)? Můžete prosím uvést, kolik máte dohromady aktivních karet? Děkuji a držím palce, já jsem se Skylinkem už dost let, a celkem spokojený, i když je stále co zlepšovat :-) Honza
Dobrý den Honzo, v dávných dobách Skylinku a CS Linku většina uživatelů karet neplatila žádné platby. Nebylo možno poznat, zda kartu užívali či nikoli. Tím pádem byli všichni vykazováni jako uživatelé satelitní služby. Až postupné zavádění Servisního poplatku situaci zpřehlednilo. Kdo kartu nevyužíval, Servisní poplatek neuhradil a karta automaticky vypadla z reportů pro ČTÚ. Na konci roku 2011 bylo v ČR a SR dohromady cca 2,7 miliónu uživatelů satelitní televize, z toho necelý 1 milión platících předplatné. Na konci roku 2017 to byly 2,0 milióny, ovšem všichni platící. Satelit tedy ztratil přibližně čtvrtinu registrovaných karet, ovšem počet platících uživatelů se zdvojnásobil. Skylink v tomto období pár set tisíc karet ztratil, procentně vyjádřeno nejvíce zákazníků ztratila satelitní služba Digi. Naproti tomu UPC (FreeSat) mezi léty 2011 a 2017 zaznamenal růst. Skylink má aktuálně cca 1,5 miliónu zákazníků. Necelá polovina předplácí placené balíčky, ostatní Servisní poplatek. Souhlasím s Vámi, stále je co zlepšovat. Pracujeme na tom, abychom si přízeň zákazníků zasloužili a přilákali zákazníky nové:-)

• Josef - Zdravím Vás, zařadíte Hobby TV a budete vysílat Viasaty v HD rozlišení? Děkuji za odpověď, Josef.
Dobrý den, Josef, mrzí mě, že nemohu programové novinky anoncovat v chatu. Všichni operátoři to dělají prostřednictvím tiskových zpráv a v době, kdy je jak po komerční tak po technické stránce vše připraveno. Děkuji za pochopení.

• Jarek P. - Mám dotaz ke kódování: kdy skončí Cryptoworks? Bude končit i Irdeto, když nabízíte moduly a přijímač s Viaccess? Chtěl bych pouze kartu Skylink - Viaccess, protože mám jen jednu čtečku (Viaccess), uvažujete o prodeji těchto karet? Dík za odpovědi!
Emulaci CryptoWorksu – tedy CAID 0D96 – pravděpodobně vypneme příští rok. Irdeto funguje k naší spokojenosti, není důvod plánovat jeho vypnutí. Karty Viaccess Orca nebudou ve volném prodeji. Vždy budou součástí přijímače nebo modulu.

• Toník - Jak si vede Skylink Live TV? Budete rozšiřovat nabídku programů a archivu? Tonda
Za uplynulý rok se počet uživatelů Skylink Live TV více než zdvojnásobil. Počítám, že do konce roku dosáhne 200 tisíc. Nabídku programů budeme i nadále rozšiřovat.

• Karlos - Proč se nepokračuje s avizovaným omezováním a vypínáním caid 0D96?

Děkuji A.K.

Vypnutí CAID 0D96 plánujeme na příští rok. Vzhledem k tomu, že u nově zařazovaných programů emulace CryptoWorksu již nefunguje, zákazníci měli možnost a čas se na tento krok připravit.

• Zbyněk - Dobrý den,
uvažujete o zpětném zařazení kanálu Fine Living, resp. alespoň zařazení tohoto programu do nabídky Skylink Live TV?
Děkuji za odpověď.

Dobrý den, Zbyňku, zpětné zařazení programu Fine Living není v našem plánu pro letošní rok. Pokud se něco změní, budeme informovat tiskovou zprávou. Program Fine Living má jistě své příznivce, sám jsem jej taky občas sledoval. Hodně nás ovšem, bohužel, není.

• Jitka - Dobrý den, moc děkujeme za Epic Drama! Mám dotaz, zda je šance na zařazení Areny Sport 2. S pozdravem Jitka
Díky, Jitko. Epic Drama je skutečně kvalitní program a jsem si jist, že se okruh jeho příznivců v budoucnu významně zvětší. U programu Arena Sport 2 – nakonec jako u každého jiného – jde o poměr cena/výkon. Bude-li jeho zařazení aktuální, budeme informovat tiskovou zprávou. Takhle v chatu tyto informace poskytovat nemohu. Děkuji za pochopení.

• divák - Dobrý den pane Glisníku. Prosím uvažujete o úplném vyřazení MPEG2 kanálů a s tím také spojený přechod na full MPEG4? Popřípadě které kanály mají v blízké budoucnosti reálnou šanci na přechod z SD do HD verze? A co se týče Skylink live, plánujete možnost nahrávek? Děkuji za odpovědi.
Dobrý den. My již žádné kanály v MPEG-2 nevysíláme. Distribuci na satelitu Astra 23,5°E však zajišťuje řada jiných firem, takže se s některými programy v MPEG-2 ještě setkáte. Pro přechod z SD do HD máme pár kandidátů, orientujeme se podle sledovanosti. Všechny programy s větší sledovanosti již v HD dávno máme. O funkci tzv. N-PVR – tedy síťového nahrávání – uvažujeme. M7 tuto funkci již na některých trzích používá. U nás lidé dávají přednost harddisku připojenému k satelitnímu přijímači.

• Libuše - Dobré odpoledne, pane Glisníku. V kupě odborných otázek mi dovolte i jednu "babskou". Mám programy skylinku a chodí mi i váš programový časopis. Vždy jsem si v něm hezky početla o novinkách a také vyluštila křížovku. Ta už ale v tom časopise chybí. Je to škoda, můžete se přimluvit, aby se tam, pro nás obyčejné ženské, zase vrátila? Děkuju za odpověď a přeju Vám hodně zdraví a hodně spokojených diváků! Libuška.
Díky za dotaz a milé přání, Libuško. Váš podnět redakci magazínu Skylink TV rád předám.

• ® arsat84 - Pán JG, Vy naozaj neviete, kam Vám "odišlo" 1 milión zákazníkov...? Prečo si zo serióznych zákazníkov, ktorí Vám poctivo platia aj nepoctivo vylákané poplatky typu SERPO, robíte srandu? Minulý rok presne 26.5.2017 ste tvrdili niečo úplne iné v článku "Skylink tvrdí, že v SR sú státisíce prijímačov s pirátskymi funkciami". Ako vysvetlíte takéto zlyhanie a ospravedlníte sa niekedy abonentom Skylinku?
O tom, že by Skylinku odešel milión zákazníků jsem dosud neslyšel. Kde jste k této informaci přišel? Nevím, co máte na mysli, když píšete, že si z našich zákazníků dělám srandu a rovněž nevím, za jaké selhání bych se měl abonentům Skylinku omlouvat. Abonenti Skylinku mají oproti konkurenčním platformám velkou svobodu co do ukončení smluvního vztahu. Pokud s našimi službami nejsou spokojeni, jednoduše přestanou platit.

• Roman - Považujete kampaň na DVB-T2, která informuje diváky o lepším obraze a brilantnějším zvuku za možnou hrozbu pro současné diváky Skylinku? Samozřejmě, že se jedná pouze o ty se základním balíčkem. Mnozí ještě mají ICE kartu a ozývají se tak hlasy, že až jim to nebude fungovat ponechají si jen pozemák.
Myslím si, že si zákazníci Skylinku s balíčkem Digital dobře uvědomují rozdíl mezi Skylinkem a pozemní televizí. Drtivá většina má doma obojí. Přechod na DVB-T2 na tom mnoho nezmění. Karta ICE samozřejmě fungovat bude i nadále. Jedná se o kartu, která podporuje jak dekodéry CryptoWorks tak dekodéry Irdeto. Smysl karet ICE spočíval právě v tom, že je není třeba měnit.

• zoly11 - Ledy zamedzíte nelegálnemu zdieľaniu kariet?, to čo sa deje teraz, poškodzuje predajcov i zákazníkov Skylinku
Souhlasím s Vámi, že pirátství poškozuje prodejce i zákazníky. Samozřejmě poškozuje i nás, všechny ostatní televizní platformy a samozřejmě vysílatele. S pirátstvím soustavně bojujeme, naše kroky však z pochopitelných důvodů nezveřejňujeme. Není ovšem v našich silách pirátství „zamezit“. I kdybychom technicky zajistili, že nebude možno sdílet karty Skylink, stále by bylo možno sdílet karty jiných platforem. Boj s pirátstvím je to nekončící činnost vyžadující spolupráci všech poškozených.

• Marcel - Dobry den pan Glisnik.

Stale sa tu kazdy ohana ze EU ma volny pohyb tovarov a sluzieb a ked chcem vyuzivat sluzby z ineho statu sa tu zacne hovorit o pravach na regiony. Nepoculi ste uz nieco , ze by sa dakto z operatorov postavil za zakaznikov aby tieto obmedzenia prestali platit ? Vela ludi by chcelo sledovat programy zo zahranicia ako to bolo v zaciatkoch satelitneho vysielania. Clovek sa aj naucil rec aj spoznal kulturu krajiny. My na Slovensku by sme radi sledovali Ceske a aj inojazycne programy. Aspon by bola tu vacsia konkurencia a zlepsovanie programov. Co si vy o tom myslite ?

Dobrý den, Marcel, v rámci EU nikdo nemá právo bránit občanovi koupit si službu jiného státu. Pokud by slovenský operátor odmítnul obsloužit občana jiné členské země EU a občan by se obrátil na soud, velmi pravděpodobně by soud vyhrál. Precedentní případy existují. Jiná věc ovšem je, zda má slovenský operátor právo zařadit do své slovenské nabídky programy z jiného státu bez souhlasu vysílatele. To možné samozřejmě není a moc se s tím dělat nedá.

• Jirka - Dobrý den, odpovídal jste, že se HD vysílání u některých stanic nevyplatí. Šlo by HD u těchto stanic aspoň dát do Skylink Live TV - třeba C Music, Viasaty či Cinemax? Děkuji za odpověď. Jirka.
Dobrý den, Jirko, uvažujeme stejně. Takové případy jistě nastanou. Zejména u stanic s relativně úzkým zákaznickým záběrem se toto řešení nabízí.

• ® skysat - Dobry den
p.Glisnik Skylink sledujem uz od zaciatku a sledujem okolo seba dost znacny odchod zakaznikov ku konkurencii.Ja sam mam Skylink hlavne pre kvalitu ktora mi vyhovuje a tiez je to pre mna vyhodne bez viazanosti.Ked sa pytam znamych a nahodnych ludi preco prechadzaju k Magiu,Antiku,Digi alebo najnovsie k Orange tak ak odratame,ze ich nahovorili na pripojenie v jednom baliku s internetom je to hlavne o tom,ze Skylink vyradzuje stanice ktore si divaci oblubili.V mojom okoli to zacalo ked ste vyradili CrimeInv,History HD,Travel HD a teraz Viasat HD a ako nahradu tam davate stanice typu Power,Slager2 alebo Drama.Nehnevajte sa ale aj pre slepeho to nie su adekvatne nahrady za to co si ludia zaplatili a Vy este naviac po vyradeni zdvihnete cenu.Chapem,ze sa zvysuju naklady a pod. ale nie je to pre Vas a hlavne pre nas zakaznikov dobre.Na nasej ulici som ostal so Skylinom sam,za rok odislo 6 zakaznikov a to je iba jedna ulica kde pribudli 3xAntik,2x Magio a jeden presiel na Freesat prave pre History channel.Ked dvom z nich teraz dosli nejake kupony s akciou tak to brali ako vysmech.Oslovuju ma ked maju nejaky problem a poznam za tie roky aj zopar Vasich predajcov a u vsetkych pocuvam,ze na jednu novu kartu maju dve-tri odhlasene alebo dalej nezaplatene.Neplanujete nieco na udrzanie si zakaznikov.Bola by skoda ak by takyto trend aj nadalej pretrvaval lebo cim menej zakaznikov tym vacsie riziko,ze vyradite aj dalsie stanice.

Dobrý den. Za svou 27letou praxi v oboru placené televize jsem zjistil, že i když se vyřadí z nabídky program s mizivou sledovaností, vždy se najdou zklamaní zákazníci, kteří tvrdí, že si placenou službu koupili právě kvůli tomuto programu. Jsme komerční firma a děláme komerční rozhodnutí ve víře, že jsou správná a v konečném důsledku se vyplatí. Pokud nějaký program zhorší za dobu platnosti svou nabídku a jeho vysílatel při prodloužení smlouvy není ochoten toto reflektovat v nižší ceně, nezbývá, než se s programem rozloučit. My nemáme žádné jiné účinné páky vůči vysílateli, jak dát najevo nespokojenost. Netvrdím, že vyřazené programy neměly žádnou hodnotu. Jen prostě neodpovídala požadované ceně. Nevěřím tomu, že u mnoha zákazníků je důvodem odchodu vyřazení programu. Zpravidla je důvodů více. A zákazník vlastně dělá totéž co my. Když není se službou spokojen, předplatné neprodlouží. Když nejsme s hodnotou programu spokojeni, vyřadíme jej. Skylinku meziročně narostl počet předplatitelů placených balíčků o 37 tisíc. Nic nenasvědčuje tomu, že bychom byli svědky nějakého masívního odpadu. Slušnou službu za slušnou cenu nelze udržet jinak než s programy rozumně hospodařit. Nelze stále nabídku jen rozšiřovat a nezvyšovat ceny.

• ® arsat84 - Pán JG, srandu si zo zákazníkov Skylinku na Slovensku robíte preto, že sa tvárite, že neviete o problémoch, ktoré sa ich a hlavne Vás týkajú. Nepamätáte si na článok z novembra 2017 pod názvom "Riešime pirátsky príjem. Podvádzajú aj niektorí naši partneri "?!. Vy ale nič neriešite, Vy si iba kompenzujete straty zákazníkov, ktorí Vám prestali platiť, lebo ich pirátsky kasírujú Vaši partneri!. Vy o tom dobre viete už strašne dávno, nič neriešite a straty ste preniesli na bedrá čestných zákazníkov zvyšovaním SERPO, znižovaním kvality vysielaných programov a prenosovú kapacitu míňate na reklamné programy +1hodina. Vy si naozaj myslíte, že tento nenormálny, nemorálny a v podstate stav mimo hraníc zákona, dokážete udržať... ?
Nevím, z čeho soudíte, že pirátský příjem neřešíme. Veškeré informace o pirátských aktivitách shromažďujeme a podnikáme příslušné kroky. Samozřejmě o nich veřejně mluvit nemůžeme. S Vašeho dotazu soudím, že máte na mysli konkrétní případy pirátství. Budu rád, když k protipirátskému boji přispějete a sdělíte mi je (např. přes redakci SatCentra). V názoru na nenormálnost a nemorálnost stávajícího stavu se lišíme. Pokud máte pocit, že se jedná o stav mimo hranic zákona, jednejte jako uvědomělý občan a podejte trestní oznámení na (známého?) pachatele.

• ® skysat - Zdravim Vas
p.Glisnik Skylink sledujem uz od zaciatku a sledujem okolo seba dost znacny odchod zakaznikov ku konkurencii.Ja sam mam Skylink hlavne pre kvalitu ktora mi vyhovuje a tiez je to pre mna vyhodne bez viazanosti.Ked sa pytam znamych a nahodnych ludi preco prechadzaju k Magiu,Antiku,Digi alebo najnovsie k Orange tak ak odratame,ze ich nahovorili na pripojenie v jednom baliku s internetom je to hlavne o tom,ze Skylink vyradzuje stanice ktore si divaci oblubili.V mojom okoli to zacalo ked ste vyradili CrimeInv,History HD,Travel HD a teraz Viasat HD a ako nahradu tam davate stanice typu Power,Slager2 alebo Drama.Nehnevajte sa ale aj pre slepeho to nie su adekvatne nahrady za to co si ludia zaplatili a Vy este naviac po vyradeni zdvihnete cenu.Chapem,ze sa zvysuju naklady a pod. ale nie je to pre Vas a hlavne pre nas zakaznikov dobre.Na nasej ulici som ostal so Skylinom sam,za rok odislo 6 zakaznikov a to je iba jedna ulica kde pribudli 3xAntik,2x Magio a jeden presiel na Freesat prave pre History channel.Ked dvom z nich teraz dosli nejake kupony s akciou tak to brali ako vysmech.Oslovuju ma ked maju nejaky problem a poznam za tie roky aj zopar Vasich predajcov a u vsetkych pocuvam,ze na jednu novu kartu maju dve-tri odhlasene alebo dalej nezaplatene.Neplanujete nieco na udrzanie si zakaznikov.Bola by skoda ak by takyto trend aj nadalej pretrvaval lebo cim menej zakaznikov tym vacsie riziko,ze vyradite aj dalsie stanice.

Dobrý den, již jsem Váš dotaz odpovídal.

• Jirka - Dobrý den,co máte plánu do budoucna s OTT službou Skylink Live TV? Chcete jí osamostatnit bez nutnosti pořízení satelitní karty Skylink?
Dobrý den, Jirko, je to docela možné. Již dnes pravděpodobně existují zákazníci Skylinku, kteří ve větší míře využívají služby OTT a satelit mají třeba jen na chatě.

• Jirka - Přeji hodně spokojených diváků.
Děkuji, Jirko.

satCentrum - Tak to je už poslední odpověď v dnešním chatu on line. Děkujeme všem čtenářům webu satCentrum za zajímavé dotazy a našemu hostovi - panu Glisníkovi za trpělivost a ochotu na ně odpovídat. Budeme se těšit na novinky v platformě Skylink i ve Skylink Live TV a někdy zase v našem chatu na shledanou!
Děkuji všem tazatelům za zajímavé otázky a čtenářům za trpělivost. Bylo mi potěšením si popovídat a rád se na SatCentrum zase vrátím. Na shledanou!


Další články z rubriky:
01.12.2017 • On line na satCentrum: Vladimír Rusnák, DIGI CZ
21.03.2017 • On line na satCentrum: Martin Ornass-Kubacki, SES Astra CEE
24.10.2016 • On line na satCentrum: Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink
22.11.2015 • On line na satCentrum: Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink
03.08.2015 • Nezodpovězené dotazy 24. chatu s freeSAT - Jiří Kraval, ředitel UPC DTH pro ČR a SR
06.05.2015 • Chat s freeSAT - Jiří Kraval, ředitel UPC DTH pro ČR a SR


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist