Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 00:43:58   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Nejpestřejší paleta dokumentů na Prima ZOOM ve 47. týdnu

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 18.11.2018


Ukážeme vám svět z výšky i jeho temné hloubky, umíme se vypravit v čase i do dalekého vesmíru. Rozkrývání tajemství je náš koníček. A to vše v krásných barvách a neuvěřitelných detailech. Prima ZOOM je prostě božská. Dokumentární skvosty pro vás: ukážeme vám Nový Zéland z výšky; v dalším dílu seriálu Utajené příběhy českých dějin se zaměříme na Mnichov před Mnichovem; v seriálu Mimo kontrolu se podíváme do Černobylu; Arktidu – největší divočinou světa představíme ve snímku Polární svět a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

19. 11., 20.00 – Nový Zéland z výšky

Vzlétněte až do nebes a prozkoumejte jednu z nejkrásnějších krajin světa – Nový Zéland. Právě na tomto místě začíná každý nový den. Sem dopadají první sluneční paprsky. Přeletíme nad oblastí zvanou Bay of Islands, shlukem 144 ostrovů, kde žijí delfíni, tučňáci, marlíni a největší včelí roj na Zélandu. Prales Waipoua je domovem starověkých stromů a vzácných druhů ptáků. Proslavily ho mohutné kmeny daramoňů jižních, které jsou považované za jedny z nejstarších stromů světa. Na pobřeží poloostrova Coromandel leží pláž Hot Water, jež získala své jméno díky podzemnímu pramenu, který vytéká z hlubin země do vln Tichého oceánu. Tato ohromně oblíbená turistická lokace je jenom jedním z překrásných míst, díky nimž je Nový Zéland z výšky naprosto nezapomenutelnou podívanou.


20. 11., 20.00 – Utajené příběhy českých dějin (Mnichov před Mnichovem)

Obsahem dílu jsou úvahy nad možností, že události Mnichova 1938 byly rozhodnuty a možná i naplánovány dávno předem, již v souvislosti s konferencí v Locarnu v roce 1925. Nejprve jsou vylíčeny okolnosti vzniku ČSR a formování její zahraniční politiky, včetně kuriózní zmínky o vyznamenání Mussoliniho Řádem bílého lva, vysvětlení anglo-francouzského soupeření ve střední Evropě a Benešovy mylné sázky na Francii. Špatná orientace se stala zřejmou na locarnské konferenci, kde Německo garantovalo východní hranice Francie, nikoli však hranice malých, s Francií spřátelených států (ČSR, Polska). Beneš locarnský debakl své politiky nikdy nepřiznal, vazby na francouzské mocenské kruhy udržoval nadále až do hořkého konce. Pak následuje popis nového vzestupu Německa a prohlubující se beznadějnost postavení ČSR. Nakonec vyvstanou otázky, proč některé německé dokumenty, včetně mnichovské dohody samotné, vyznívají, jako by navazovaly na nějaká starší, ČSR akceptovaná ujednání. Existovala snad taková? A neměli bychom i o nich vědět pravdu?


20. 11., 23.00 – Svět zvířat III (Brazilští papoušci)

Zapomeňte na rádoby senzační záběry, kterých je plný internet. Tvůrci tohoto napínavého a fascinujícího seriálu se raději zaměřili na dosud neznámé příběhy zvířat, které vám ještě spolehlivěji vyrazí dech. Budete cítit účast. Všimnete si mnoha podrobností, díky kterým lépe pochopíte zákonitosti zvířecího života. A vědci i ochránci přírody, bez nichž by některá z těchto zvířat nemohla přežít, se s vámi podělí o vlastní poznatky a zážitky. Tentokrát se vydáme ze brazilskými papoušky.


21. 11. 21.00 – Tajemné kouzlo bažin (Říše mlhy)

Tajuplné, přízračné a děsivé. A přesto strašidelně krásné. Nevlídná bažinatá krajina a její romantický charakter odjakživa poháněly naši divokou představivost. Otevřená vřesoviště, která v zimě zůstávají úplně holá, v létě pokrývají úžasné koberce z bílých chomáčků suchopýru úzkolistého. Po nich se prohánějí medvědi a vlci, mezi kterými třepotají křídly pestrobarevní motýli. Tetřívek obecný se snaží přehlušit trilkování bekasiny větší. Bažiny, močály, vřesoviště, mokřady a blata jsou všude po celé Evropě. Každý už o nich aspoň slyšel. Ale jen málo z nás o nich něco ví. Odhalte Tajemné kouzlo bažin. Stejnojmenný snímek zachycuje tiché půvaby překrásné krajiny i její prchavé obyvatele ve všech detailech.


21. 11., 22.00 – Mimo kontrolu (Černobyl)

Seriál Mimo kontrolu je prvním uceleným rozborem všech největších katastrof naší doby – od havárie jaderného reaktoru v Černobylu přes teroristický útok na Dvojčata až po nouzové přistání na hladině řeky Hudson uprostřed metropole New York. Díky výpovědím svědků, názorům expertů, archivním záběrům a trojrozměrné digitální animaci se podařilo dešifrovat a vysvětlit, co přesně se stalo, dokonce i z technického a vědeckého úhlu pohledu.


22. 11., 20.00 – Válečné projekty Třetí říše (Atlantický val)

Ve snaze podmanit si celý svět se nacisté zaměřili na projekty, které patří k největším a nejničivějším vojenským technologiím v historii lidstva. Vystavěli obrovské stroje zkázy, nejmodernější superděla a vůbec první prototypy zbraní hromadného ničení. To všechno s úmyslem ovládnout vlastní národ, dobýt kontinent a zvítězit ve válce. Němci pohánění celou silou zpočátku nezastavitelné válečné mašinérie vybudovali obranné bunkry a neproniknutelné základny pro ponorky. Vědci, kteří dostali za úkol uspokojit Hitlerovu megalomanskou touhu po nevídaných vynálezech, vyprojektovali pozemní bitevní loď s výtlakem 1000 tun. Historický seriál Válečné projekty Třetí říše odhaluje nejambicióznější Hitlerovy megastavby. Přibližuje příběhy a osudy geniálních konstruktérů, kteří na nich pracovali. A vysvětluje, jak tyto projekty zažehly technologickou revoluci, jež navždy změnila způsoby válčení.


24. 11., 20.00 – Polární svět

Arktida je největší divočinou světa. Říší divů a nekonečné zimy. Navzdory dlouhým měsícům temnoty a mrazu přitahuje divoká zvířata jako magnet. V tomto polárním světě žijí některé z nejodolnějších, nízkým teplotám nejlépe přizpůsobených, a dokonce nejkrásnějších druhů. Po několika měsících neustále temnoty zima konečně povolí ledově chladné sevření a zvířata začnou zvědavě vykukovat. Jako první vystrkují huňaté hlavy malá mláďata ledního medvěda. Po čtvrt roce stráveném v podzemní noře už nemůžou vydržet, až konečně vylezou ven a důkladně prozkoumají okolí.


24. 11., 23.00 – Příběhy irských hradů (Příchod Normanů)

Ať už jde o rané normanské pevnosti, nebo luxusní sídla z 20. století, kamenné hrady jsou plné příběhů o neklidném tisíciletí irských válek, politických pletich, bujného hospodářství a kultury. Herec Simon Delaney se za nimi vydal na nejznámější, nejslavnější a nejkrásnější hrady z celého Irska. V šesti epizodách zábavného seriálu odhaluje klíčovou roli, kterou irské hrady (většinou postavené za peníze britské koruny) sehrály v průběhu staletí. Díky senzačním leteckým záběrům se vydáme na neuvěřitelnou cestu po celém irském ostrově. Začínáme v 11. století. Majestátní stavby ožívají přímo před očima díky speciálně natočené rekonstrukci, archivním záběrům a poznatkům předních irských historiků, archeologů a hradních kastelánů. Seriál přibližuje politický stav Irska ve 12. století a události, které vedly k normanské invazi v roce 1169. Právě Normané zavedli výstavbu hradů. Netrvalo dlouho a mnoho se jich objevilo zvlášť podél hustě obydleného pobřeží. Nechybí takové hrady jako Luttrellstown v Dublinu, Kilkenny, Dunamaise v Laois, Clonony, Birr, hrady Charleville a Leap v Offaly nebo Blarney v Corku.


25. 11., 22.00 – Megaprojekty (Obří stavby)

Jedním z nevyhnutelných aspektů pokroku je to, že se všechno neustále zvětšuje. Tento nový poutavý seriál nahlíží na nějvětší megaprojekty, které se právě staví, a vyzdvihuje génia lidstva. Vychutnejte si příběhy o přehradách, dálnicích, mostech a budovách, které mění nejen města, ale i celé státy. O stále větších lodích, letadlech a tahačích, které mění každodenní způsob života. Seriál Megaprojekty zachycuje stoletou snahu o největší, nejtěžší, nejvyšší stavbu nebo stroj a srovnává, co považujeme za megaprojekt dnes a o čem jsme stejně mluvili před 10, 50 nebo 100 lety. Například vůbec první mrakodrap v Chicagu měl pouhých deset pater. Zatímco dnes princ Alwaleed bin Talal staví věž ve městě Džidda, která bude po dokončení přes kilometr vysoká. Nebo co třeba Titanic? Už jeho jméno napovídá, že byl opravdu velký. Jenže moderní výletní loď Oasis of the Seas je pětkrát větší. Seriál se také zabývá problémy a neobvyklými reakcemi společnosti, které megaprojekty vyvolávají. Je pravda, že bydlení v mrakodrapu způsobuje krvácení z nosu, a že když pojedete příliš rychle, můžete se udusit? To jsou některé z otázek, na něž se dozvíte odpovědi. Seznámíme se také s ojedinělými problémy megaprojektů a jak byly vyřešeny. Tohle je seriál, který dokazuje: na velikosti záleží!

Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


nové premiérové bloky 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky



Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.11.2018 • Victora Beckham je módní ikonou roku 2018
14.11.2018 • CBS Reality: Sousedské vztahy – peklo nebo ráj?
11.11.2018 • Příroda nebo historie – na Prima ZOOM je vždy na výběr
10.11.2018 • Začíná tenisový Turnaj mistrů, všechny zápasy živě sledujte na DIGI TV
10.11.2018 • Kleptomanka a lhářka z Hitchcockovy klasiky v opeře Marnie - v dnešním satelitním přenosu MET: Live in HD
09.11.2018 • MLS play-off: Kdo postoupí do finále obou konferencí?

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist