Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 23:36:23   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Show Jana Krause – 23. 1. 2019

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 19.01.2019



Bývalý ředitel Zoo Praha Petr Fejk, spolužák Jana Palacha Stanislav Hamr a mladá klavíristka Klára Gibišová se představí v Show Jana Krause. Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 23. ledna ve 21.35 hod. na Primě.


Petr Fejk – bývalý ředitel Zoo Praha, který se stal prvním „neodborníkem“ v čele této zoologické zahrady. Za jeho vedení prošla pražská zoo výraznou modernizací, a to zejména po povodni v roce 2002. V listopadu 2008 obdržel Cenu ministra životního prostředí. Poté působil rok jako šéf Českého národního domu v New Yorku. V posledních letech se věnuje projektu Orbis Park, velkému zábavnímu parku, který zamýšlí v Česku vybudovat. 11. ledna se poprvé objevil na jevišti divadla Studio Dva v roli bondovského šéfa strany 007 neboli „fejkového Bonda“ v novém, finálním nastudování projektu bratří Cabanů, nazvaném Bond/Medea. Michal a Šimon Cabani chtěli vzdát divadelní hold Jamesi Bondovi, jenže filmovému hrdinovi amerického imperialismu by nikdo nedal ani korunu. Tak k legendě o tajném agentovi 007 „kvůli grantu“ šoupli jednu z nejmocnějších kouzelnic starořeckých mýtů, Medeu, v podání Ivany Chýlkové. Redaktora televizních zpráv hraje Jan Kraus.


Stanislav Hamr – spolužák a životní přítel Jana Palacha. Od jeho sebeupálení na protest proti okupaci ČSSR armádami států Varšavské smlouvy a rezignaci Čechoslováků uplynulo ve středu 16. ledna padesát let. Po padesáti letech se Stanislav Hamr rozhodl promluvit: „Už mě štvalo, jak je Honza nepravdivě líčen. Ve Všetatech jsme vyrůstali spolu v jedné ulici. Honzu jsem tedy znal odmalička. Nebyl žádným svatouškem a samotářem, který se stranil druhých, jak se často píše, ale uličníkem a rváčem. Jenomže on se leckdy pral i s mnohem staršími a silnějšími kluky – doslova až na krev. Zvlášť když viděl, že se děje někomu křivda, a on se ho rozhodl bránit,“ vzpomíná Stanislav Hamr. Nejvíc mu prý ale vadí, že z Honzy různí pseudoanalytici dělají jakéhosi ikonického a nedotknutelného věrozvěsta. Pan Hamr dále popisuje, jak s Janem jako kluci „experimentovali“ se střelivem a výbušninami, kterých se po válce v okolí Všetat nacházelo velké množství: „Postupně se tak z nás stali výborní chemici, abychom přesně věděli, jak vyrábět výbušniny. Jako výtečný chemik tedy Honza moc dobře věděl, jakou hořlavinou se toho 16. ledna polévá a jaké důsledky to pro něj bude mít. Řeči o jakémsi studeném ohni a pravicovými silami zmanipulovaném studentovi byly jen bolševické bláboly tehdejšího komunistického poslance Viléma Nového,“ dodává spolužák Jana Palacha. „Pohled na Honzu Palacha byl a dosud stále je většinou velmi pokřivený, nepravdivý. On byl zkrátka jiný, než se o něm léta píše a mluví.“


Klára Gibišová – fenomenální osmiletá klavíristka, která za klavírem skoro ještě není vidět, ale nedávno hrála ve svatovítské katedrále a záznam s jejím vystoupením obletěl celý svět. Na klavír hraje od čtyř let a poprvé vystupovala před publikem ve třech letech. „Tehdy vystupovaly na pódiu s klarinetem její starší sestry a Klára kvílela, že chce hrát s nimi. A tak se s nimi postavila před publikum a ,hrálaʻ na flétničku, i když to ještě vůbec neuměla,“ popisuje Klářina matka. Na klavír začala hrát o pár měsíců později. „Chtěla jsem začít hrát hned. Ale všude mi říkali, ať přijdu, až mi bude šest. Nakonec jsem našla paní profesorku, která mě byla ochotná učit, i když jsem ještě neuměla noty,“ popisuje Klára. Na první klavírní soutěže se hlásila, když jí ještě nebylo ani pět. A v konkurenci starších dětí suverénně vyhrávala. Stihla posbírat ceny na většině českých klavírních soutěží. Mimo jiné získala první místa v soutěžích Prague Junior Note v ročnících 2016, 2017 a 2018, Karlovarská růžička v ročnících 2016 a 2017, Amadeus 2017, Mladí pianisté na klavíru Steinway v letech 2016 a 2017, Ústřední kolo klavírní soutěže ZUŠ 2017 a Beethovenovy Teplice 2016. Stala se také finalistkou soutěže pro talentované děti Zlatý oříšek 2018. V listopadu 2018 vystoupila jako jedna z účinkujících na benefičním koncertu pro svatovítské varhany 2018.


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 23. ledna ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.01.2019 • Biatlon, tenis, krasokorčuľovanie, basketbal a hokej - najbližšie dni budú na Dvojke patriť aj športu
22.01.2019 • Šou Čo ja viem odštartovala 6. sezónu s rekordnou sledovanosťou
17.01.2019 • Jaro 2019 na stanicích skupiny TV Nova – show The Voice Česko Slovensko, MasterChef Česko i nový seriál Kameňák
17.01.2019 • The Voice Zone budú moderovať extravagantná Sharlota a Matúš Krnčok!
16.01.2019 • Fenomenálni Oteckovia sa vrátili ako najsledovanejší program dňa
16.01.2019 • V televizi i na internetu: Dycky Most!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist