Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 21:54:11   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Rádio Devín upravuje svoj program, prichádza s novinkami

  Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 30.01.2019


Rádio Devín prichádza od 1. februára s niekoľkými zmenami vo vysielaní, ktorými chce obohatiť obsah svojej ponuky o nové oblasti kultúrneho a spoločenského života na Slovensku. Okrem toho významne podporí tvorbu rozhlasových hier. Poslucháči tak v rámci utorňajšieho Dramatického Rádia Devín budú od 20:00 počuť každý druhý týždeň jednu premiéru.


„Súvisí s tým významné zvýšenie dotácie na produkciu tvorby tohto kráľovského rozhlasového žánru nielen pre štúdio v Bratislave, ale aj pre regionálne štúdiá v Banskej Bystrici a Košiciach v porovnaní s minulosťou. Ďalším príspevkom v tomto smere je plánovaný Festival rozhlasovej hry, ktorý sa v júni uskutoční v Trnave," priblížil šéfdramaturg Rádia Devín Peter Janků.

Od februára bude v sobotňajšom Rannom ladení Rádia Devín znieť od 8:00 polhodinová relácia Fenomény. V nej sa redaktorky Zuzana Golianová a Mariana Jaremková zamerajú na aktuálne fenomény v oblasti umenia. Každý pracovný deň o 7:04 v rámci Ranného ladenia prinesie najmladším poslucháčom a ich rodičom novú reláciu Dobré stránky, ktorá je venovaná detskej literatúre a jej tvorcom.

V sobotňajšom čase od 17:00, ktorý patril Zóne reflexie, sa budú po novom striedať štyri relácie - Po stopách pamäti, Nad slovom, Akadémia a Reflektor. Po stopách pamäti, ktorá vzniká v spolupráci s Ústavom pamäti národa, sa zameria na mapovanie historických zlomov v našich novodobých dejinách s použitím autentických záznamov Oral history. V tomto roku priblíži okolnosti a udalosti, ktoré predchádzali Nežnej revolúcii v roku 1989. Moderátor Bohdan Hroboň sa v relácii Nad slovom bude venovať unikátnemu projektu Komentárov k Starému a Novému zákonu. Ide o veľkoryso koncipované ekumenické dielo, aké nemá v slovenskej kultúre obdobu a v minulom roku získalo prestížnu Cenu Dominika Tatarku.

O vede, vedeckých fenoménoch, vedcoch a výsledkoch slovenských výskumov a projektov vo svetovom kontexte sa poslucháči dozvedia v relácii Akadémia. Moderátorsky ju zastrešuje Rastislav Šimášek. Trojica stálych hostí - novinár a analytik Jaroslav Daniška, filozof Juraj Šúst a moderátor Štefan Chrappa budú v Reflektore analyzovať aktuálne horúce kultúrne témy a fenomény súčasnosti.

Redaktorom digitálneho Rádia Litera bude každú druhú nedeľu o 14:00 patriť éter Rádia Devín, kde v relácii S literou priblížiapútavým štýlom rôzne literárne osobnosti a významné literárne diela. S literou sa bude v dvojtýždňových intervaloch striedať s reláciou Poviedka.

Relácia Hudba o piatej patrí každú nedeľu o 17:00 nedominantnému hudobnému žánru. Tento rok do ponuky pribudne gospelová hudba. Šansón sa z Hudby o piatej presunie do samostatných polhodinových relácií, ktoré si pod názvom Šansón budú môcť poslucháči vypočuť každú druhú sobotu od 13:00. Striedať sa bude s reláciou Hudba z playlistu.

„V snahe sprehľadniť programovú ponuku zavedie od februára Rádio Devín druhovú a žánrovú špecifikáciu programov, ktorá bude predznačovať názov relácie. Napríklad obľúbený program Hudobná skladačka bude po novom označený ako Hudobné Rádio Devín - Skladačka a pod značkou Hudobné Rádio Devín sa objaví niekoľko relácií," vysvetlil Peter Janků. Týmto krokom sa zjednotia názvy rôznych programových cyklov a zón, ktoré sa počas rokov postupne dostávali do vysielania Rádia Devín.


Zdroj: Rozhlas a televízia Slovenska


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
31.01.2019 • Televízne noviny a Oteckovia na čele rebríčka sledovanosti
31.01.2019 • Česká televize otevírá v nových dokumentech důležitá témata, do kin vrací Manželské etudy
30.01.2019 • Prima Partička pokračuje premiérovými díly
29.01.2019 • Z Hongkongu až do Kitzbühlu - Česká televize nabídla 63 hodin sportovních přenosů
29.01.2019 • Noc v archíve oslávila 10 rokov na televíznych obrazovkách
29.01.2019 • V Tel Avivu na Eurovision Song Contest 2019 bude Česko reprezentovat kapela Lake Malawi

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist